Ricca verlost Club Brugge tegen moedig STVV

  1. 44' - Doelpunt - Éder Balanta (1 - 1)
  2. 24' - Geel - Brandon Mechele
  3. 20' - Doelpunt - Yohan Boli (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Krépin Diatta door Dennis
  2. 89' - Verv. Pol García door Allan Sousa
  3. 89' - Verv. Chris Durkin door Elton Acolatse
  4. 88' - Geel - Wolke Janssens
  5. 85' - Doelpunt - Federico Ricca (1 - 2)
  6. 84' - Verv. Santiago Colombatto door Samuel Asamoah
  7. 81' - Verv. Siebe Schrijvers door Percy Tau
  8. 78' - Geel - Clinton Mata
  9. 74' - Geel - Éder Balanta
  10. 70' - Geel - Federico Ricca
  11. 64' - Verv. David Chidozie Okereke door Charles De Ketelaere
  12. 54' - Geel - Yohan Boli
  13. 53' - Geel - Santiago Colombatto

  Club Brugge heeft opnieuw een moeilijke avond gekend. Na de strafschoppenreeks in de beker tegen Oostende, moest het nu in de competitie een 1-0-achterstand ophalen in Sint-Truiden. De Zuid-Amerikanen Balanta en Ricca zorgden voor de ommekeer.

  Sint-Truiden - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Vanuit het veldspel is het voor Club Brugge aartsmoeilijk om kansen te versieren. Gelukkig kan het rekenen op een uitstekende luchtmacht en maakt Ricca de beslissende goal na een hoekschop.
  • Man van de Match: Het belang van Yohan Boli voor STVV kan haast niet overschat worden. De Fransman zorgt dit seizoen voor de helft van de Truiense doelpunten en is in dit soort wedstrijden een broodnodig rustpunt.
  • Opvallend: De twee Brugse goals hebben heel wat met elkaar gemeen. Balanta en Ricca maakten allebei hun eerste van het seizoen, ze deden dat allebei met hun hoofd en ze zijn allebei geboren in Zuid-Amerika (Colombia en Uruguay).

  Bekijk de goals uit STVV - Club Brugge (1-2)

  Balanta verijdelt Truiense hold-up

  Club Brugge had een lange bekeravond in de benen, maar daar was in het begin weinig van te merken. Clement had ook een en ander bijgesteld in zijn ploeg, die STVV meteen in een houdgreep nam. De thuisploeg slorpte de druk echter al bij al vrij vlot op.

   

  Diatta was eigenlijk de enige Bruggeling die voor direct gevaar kon zorgen. Een van zijn voorzetten week af tegen de kruising, een andere werd ternauwernood gekeerd. Club bleef de omknelling aanhouden, maar kwam niet veel verder dan een gekraakte volley van Schrijvers.

   

  Toen gebeurde het ondenkbare: Boli frommelde de eerste Truiense kans voorbij Mignolet, die bij zijn terugkeer naar Stayen kansloos was. STVV voelde zich gesterkt, maar wist met die 1-0 toch de rust niet te halen. Balanta maakte gebruik van een aarzeling en buffelde de gelijkmaker binnen.

  VIDEO: STVV verdedigt vrije trap met 11 spelers in het strafschopgebied

  Ricca stelt de Brugse zege veilig

  Wie dacht dat Club Brugge na de rust gewoon naar een eenvoudige zege zou fietsen, kwam bedrogen uit. De bezoekers werden verrast door de meer gedurfde aanpak van Sint-Truiden, dat plots wél wilde (en kon) voetballen. Boli schoot hard op Mignolet en kon wat later zijn 1-0 net niet kopiëren.

   

  Tussendoor vergat Okereke een Limburgs geschenkje uit te pakken. Club had tijd nodig om het ritme te vinden. De voor een zeer betwistbare overtreding afgekeurde goal van Balanta was in dat opzicht een flinke streep door de rekening van de Bruggelingen. Het spel werd bitsiger en scheidsrechter D'Hondt moest meer dan eens zijn geel karton bovenhalen.

   

  Vijf minuten voor tijd gaf Ricca de bezoekers toch wat ze verdienden. Op de kopbalgoal van de Uruguayaan viel niets af te dingen en dus moest Sint-Truiden weer komen. Een bescheiden slotoffensief met wat hoekschoppen en een kopbal voorlangs van Janssens kon het tij niet meer keren.

  VIDEO: Mignolet toegezongen tijdens zijn interview na de wedstrijd

  Mignolet: "Niet gemakkelijk om te focussen"

  Simon Mignolet werd ook tijdens zijn interview nog toegezongen door de Truiense fans. "Het was leuk om hier terug te spelen, maar ik ben ook blij dat het afgelopen is met een zege. Het was niet altijd gemakkelijk om te focussen."

   

  "Ik ben er wel rustig onder gebleven. Veel had ik ook niet te doen, wat het niet gemakkelijker maakte", lachte de Brugse doelman. "Ik kreeg een warm onthaal en dat voelt goed. Er komen nu nog wel een paar dingen op mij af."

   

  "STVV heeft een goede wedstrijd gespeeld. Ze kwamen op voorsprong, waardoor het voor ons moeilijk voetballen werd. Gelukkig scoorden we op het juiste moment en konden we het nog naar ons toetrekken, want eigenlijk mag je hier geen punten laten liggen."

   

  "Sint-Truiden heeft al punten afgesnoept van een paar grote ploegen. Hopelijk blijven ze dat doen, dat zou goed zijn voor ons", knipoogde de Rode Duivel nog naar zijn ex-club.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Club Brugge heeft met veel moeite gewonnen bij Sint-Truiden. Het haalde op Stayen een 1-0 achterstand op dankzij twee Zuid-Amerikaanse goals.
  3. tweede helft, minuut 90. Clement loopt zenuwachtig te ijsberen voor zijn bank.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, Dennis erin, Krépin Diatta eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Allan Sousa erin, Pol García eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Elton Acolatse erin, Chris Durkin eruit
  7. Gele kaart voor Wolke Janssens van STVV tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 88. D'Hondt heeft vanavond een serieuze boekhouding. In het slot krijgt ook Janssens een gele kaart.
  9. tweede helft, minuut 87. Aan het gaatje dan toch nog de overwinning binnen handbereik voor Club. Peter Vandenbempt.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Federico Ricca van Club Brugge. 1, 2.
  11. tweede helft, minuut 85. Ricca kopt binnen! Club Brugge heeft veel meer afgezien dan verwacht, maar gaat wellicht toch met de punten lopen. Ricca klimt erg hoog en knikt de hoekschop van Vormer netjes binnen. Geen VAR ditmaal, de 1-2 is geldig!
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Samuel Asamoah erin, Santiago Colombatto eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Colombatto, de Argentijnse krijger van STVV, krijgt veel bijval bij zijn wissel. Asamoah is de eerste Truiense invaller.
  14. tweede helft, minuut 81. Meteen Tau! Percy Tau, pas ingevallen voor Schrijvers, verliest geen tijd en zoekt meteen een doelpunt. Het schot van de Zuid-Afrikaan scheert de bovenkant van de deklat.
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Percy Tau erin, Siebe Schrijvers eruit
  16. tweede helft, minuut 79. De bezoekers kunnen hun ergernis niet meer verbergen en gaan steeds meer zaniken bij scheidsrechter D'Hondt.
  17. Gele kaart voor Clinton Mata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 78
  18. tweede helft, minuut 77. Club komt. Geleidelijk aan schuift Club Brugge weer op. Een omknelling zoals in de eerste helft is het nog niet, maar Sint-Truiden moet wel duidelijk achteruit.
  19. tweede helft, minuut 74. Vriendelijker zal het er niet op worden. Na Ricca gaat ook Balanta op de bon en aan beide kanten lopen er een paar rond met een iets te vurige blik in hun ogen.