Oostende reist 500 km voor een nederlaag

  1. 88' - Verv. Jonathan Bolingi door Sulayman Marreh
  2. 85' - Verv. Andrew Hjulsager door Sindrit Guri
  3. 84' - Verv. Kevin Vandendriessche door Ronald Vargas
  4. 81' - Verv. Jon Bautista door Menno Koch
  5. 78' - Doelpunt - Carlos Embalo (1 - 0)
  6. 67' - Verv. Michiel Jonckheere door Robbie D'Haese
  7. 64' - Verv. Siebe Blondelle door Carlos Embalo
  8. 62' - Geel - Michiel Jonckheere

  Na een stunt tegen Anderlecht en een prima prestatie in de beker tegen Club Brugge staat KV Oostende weer met de voeten op de grond. 250 kilometer van huis liep de kustploeg tegen een nederlaag aan in Eupen. Invaller Embalo maakte pas na 78 minuten het verschil in een graatmagere partij.

  Eupen - KV Oostende kort samengevat

  • Sleutelmoment: In minuut 64 brengt Eupen-coach Benat San Jose aanvaller Embalo in de ploeg voor verdediger Siebe Blondelle. De invaller zal zich tot matchwinnaar kronen.  
  • Man van de match: De mannen en vrouwen van deze match zijn de supporters van Oostende. Zij gaven een knusse zondagavond voor de buis op voor een lange verplaatsing, kregen amper iets te zien in de regen, maar verloren er hun goede humeur niet bij. 
  • Opvallend: Het is pas de tweede thuisoverwinning van Eupen dit seizoen. De vorige was een stunt tegen Racing Genk.

  Bekijk de goal uit Eupen - Oostende (1-0)

  Oostende krijgt koude douche in uitgeregende partij

  Het regende aan de Kehrweg, maar het waren geen kansen. In een duel tussen twee ploegen die hopen zich niet te moeten gaan mengen in de degradatiestrijd, werden de doelmannen zelden getest. Voor de pauze had Vandendriessche iets fraai in gedachten, maar zijn verrassend schot stuitte op De Wolf. De bezoekers toonden het meeste initiatief, maar 0-0 bij de rust was een correcte weergave van de feiten.

   

  In de tweede periode waaiden er meer ballen tussen de palen. Dutoit tikte een kopbal van Bautista over de dwarslat, maar na een uur was het opnieuw Oostende dat de touwtjes in handen nam. Jonckheere, D'Haese en Hjulsager testten de handschoenen van De Wolf, maar die kon zijn netten proper houden.

   

  Dat kon zijn collega aan de overzijde niet. Bautista raakte op de flank een keer voorbij zijn bewaker en de KVO-verdedigers hadden geen antwoord op zijn strakke voorzet voor doel. Invaller Embalo kon aan de tweede paal onbewaakt binnen schuiven. 

   

  De beste kans op gelijkmaker was zelfs nog voor Dutoit die bij een hoekschop mee ten aanval getrokken was, maar de keeper kon zijn schot niet laag houden. Oostende moest met lege handen weer de bus op. Het ziet Eupen wegsluipen in de stand, maar de kloof met rode lantaarn Cercle Brugge blijft voorlopig nog geruststellend.

  Bataille met een creatieve inworp, maar zijn voorzet is niet goed

  "Ik denk niet dat het een leuke match was om naar te kijken"

  Wout Faes (KV Oostende): "Wat liep er fout? De eerste helft was zwak van beide ploegen. Ik denk niet dat het leuk was om naar te kijken. Wij waren het beste voetbal aan het spelen in de tweede helft, maar slikken dan een doelpunt. Daar liep vanalles mis. Het moet beter. Dan krijg je mentaal een deuk."

  Kåre Ingebrigtsen (KV Oostende): "De match zat 60 minuten op slot, maar ik denk dat wij daarna de beste kansen hadden. Maar we worden gepakt op een tegenaanval. Dat is een teleurstelling. We hadden de match gesloten moeten houden. We hadden hier minstens een punt moeten pakken. Zo moeten we te werk gaan in uitmatchen. We mogen niet zelf te gretig op zoek gaan naar die goal. Als we dan geen kans krijgen, dan is het maar 0-0 en hebben we een punt."

  Jens Cools (Eupen): "We wisten dat de winnaar van deze match een beetje meer ademruimte zou krijgen. Misschien was een gelijkspel wel correct geweest, maar ik denk wel dat wij de zege het meest verdienden. De voorbije 3 of 4 matchen speelden we goed tegen POI-kandidaten, maar pakten we geen punten. Vandaag was het voetballend misschien wat minder, maar we winnen wel. Dat doet ook eens deugd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: 1-0. Eupen houdt de punten thuis na een magere partij tegen Oostende: 1-0. Het was invaller Embalo die matchwinnaar werd. Zo klimmen de Panda's stilletjes weg uit de kelder van het klassement.
  3. tweede helft, minuut 94. Bijna waait er nog een verdwaalde bal in het doel van De Wolf. Maar hij pakt en Visser fluit af.
  4. tweede helft, minuut 93. Schot Dutoit! Ja, dat leest u goed. Een schot van Dutoit. De doelman speelt alles of niets en gaat zich mengen in de box bij een hoekschop. Het leer blijft hangen en rolt voor zijn rechtervoet. De keeper schiet, maar kan de bal niet laag houden. .
  5. tweede helft, minuut 91. Vier minuten. Dat krijgt Oostende nog van Visser om de lange weg naar huis niet met lege handen te moeten aanvatten. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Sulayman Marreh erin, Jonathan Bolingi eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Een slotoffensief? Bataille wil het nog wel. Zijn voorzet is goed, maar de timing van Guri staat niet op punt en hij kopt naast de bal.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Andrew Hjulsager eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Ronald Vargas erin, Kevin Vandendriessche eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vandendriessche moet 7 minuten vroeger naar de kant. Vargas mag opdraven. Zorgt hij nog voor een punt?
  11. tweede helft, minuut 83. Bolingi maakt het zichzelf veel te moeilijk in de zestien. Hij wringt de aanval zo de nek om. .
  12. tweede helft, minuut 82. Gooit Eupen het nog 10 minuten dicht? Koch lijkt alleszins een extra passagier voor de bus. .
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Jon Bautista eruit
  14. tweede helft, minuut 80.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Carlos Embalo van KAS Eupen. 1, 0.
  16. tweede helft, minuut 77. En de goal! Ziezo, daar is het doelpunt! We hebben lang gewacht, maar het is invaller Embalo die de ban breekt. Bautista stuurt een bal strak voor doel. De verdedigers van KV Oostende kunnen er niet bij en aan de tweede paal schuift Embalo binnen: 1-0.
  17. tweede helft, minuut 75. Milicevic stuurt zijn vrije trap naar de tweede paal. Daar botst het leer eerder gelukkig recht op Cools. Die lijkt wat verrast en laat de bal wegspringen. Dutoit rept zich en pakt.
  18. tweede helft, minuut 75. Ook bij Eupen zijn ze nog wakker. Bautista dwingt Dutoit op de knieën met een trage schuiver. Het is een makke respons op het overwicht van Oostende.
  19. tweede helft, minuut 75.
  20. tweede helft, minuut 71. KVO alweer! Hjulsager wil De Wolf verrassen met een rechtstreekse vrije trap in de benedenhoek. Dat lukt niet, want de doelman gaat snel plat. Hij kan het leer wel niet klemmen, maar een van zijn verdedigers komt hem helpen en pegelt weg.