• home
 • video
 • pas verschenen

  De Oekraïners klaren snel de klus voor AA Gent

  einde
  20
  1. 40' - Geel - Roman Bezoes
  2. 38' - Geel - Elisha Owusu
  3. 28' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (2 - 0)
  4. 2' - Doelpunt - Roman Bezoes (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
  2. 77' - Verv. Luka Zarandia door Mathieu De Smet
  3. 76' - Verv. Sven Kums door Giorgi Tsjakvetadze
  4. 69' - Verv. Roman Bezoes door Dylan Mbayo
  5. 54' - Geel - Damien Marcq
  2'Roman Bezoes1 - 0
  28'Roman Jaremtsjoek2 - 0

  AA Gent heeft de uitschakeling in de beker doorgespoeld met een competitiezege tegen Zulte Waregem. De Oekraïners Bezoes en Jaremtsjoek maakten al in het eerste halfuur het verschil. In het klassement wipt Gent (even) naar de 2e plaats.

  AA Gent - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: AA Gent komt meteen na de rust goed weg als Plastoen de bal tegen de hand krijgt in de zestien meter. Ref Lardot blijft ook na een interventie van de VAR bij zijn besluit: geen penalty.
  • Man van de match: Roman Bezoes’ doelpunt in de tweede minuut was het startschot voor een uitstekende wedstrijd van de Oekraïner, die zich een waardige vervanger toonde van Jonathan David.
  • Opvallend: Meer afgekeurde goals dan geldige doelpunten in een spectaculaire eerste helft. Twee fraaie rozen van Jaremtsjoek en eentje van Larin werden afgekeurd wegens buitenspel.

  Bekijk de goals uit AA Gent - Zulte Waregem (2-0)

  Roman en Roman wijzen Gent de weg

  AA Gent had niet lang nodig om de ontgoocheling over de bekeruitschakeling van zich af te schudden. Al na twee minuten zette Bezoes de Ghelamco Arena op stelten met een geweldige uithaal van buiten de zestien meter, Bossut was kansloos: 1-0.

   

  Zulte Waregem voetbalde aardig mee, maar kon Kaminski slechts sporadisch aan het werk zetten. Een gekruist schot van Bruno was het enige wapenfeit van de bezoekers in het eerste halfuur.

   

  De thuisploeg bleef intussen de kansen opstapelen. Jaremtsjoek scoorde twee keer fraai, maar werd even vaak teruggefloten wegens buitenspel. De Oekraïner liet het hoofd niet hangen en werd uiteindelijk beloond voor zijn volgehouden inzet. Zijn derde treffer telde wel, 2-0 voor AA Gent.

   

  Na nog een wenkende kans voor Depoitre was het toch Zulte Waregem dat het slot van de eerste helft voor zijn rekening nam. Larin scoorde op aangeven van Pletinckx, maar ook dat doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel.

  VIDEO: Tsjakvetadze viert onder luid applaus zijn rentree na veel blessureleed

  Geen doelpunten meer na de pauze

  Meteen na de pauze mocht Zulte Waregem even hopen op een snelle tegentreffer. Plastoen kreeg de bal tegen de arm in de zestien meter, maar ref Lardot oordeelde, ook na het bekijken van de beelden, dat er geen sprake kon zijn van een penalty.

   

  Zulte Waregem bleef ook daarna op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, maar gaf daardoor ook veel ruimte weg aan AA Gent om te counteren. Bezoes en Jaremtsjoek lieten de kansen liggen om de match helemaal dood te maken.

   

  Aan de overzijde waren Bruno en Berahino nog dicht bij de 2-1, maar zij bespaarden AA Gent een zenuwslopende slotfase.

   

  Het luidste applaus in de tweede helft was nog voor Tsjakvetadze, die na een lange revalidatie zijn rentree vierde bij Gent. Bijna leverde de Georgiër meteen ook een assist voor Mbayo, maar de paal stond in de weg.

  Thorup: "Jaremtsjoek had al topscorer kunnen zijn"

  Jess Thorup (AA Gent): "Ik wou een reactie na de bekeruitschakeling, en ik heb een zeer gemotiveerd team gezien, dat sterk en solide speelde. We pakken een clean sheet en hadden ook nog veel meer kunnen scoren. Jaremtsjoek had eigenlijk al topschutter kunnen zijn in eerste klasse. Maar het belangrijkste is dat we met deze zege weer op het juiste spoor zitten en dat we een Play-off I-concurrent op 7 punten zetten."

   

  "Dit was al onze 31e match van het seizoen. Heel wat spelers zijn moe. De vrije dag morgen zal iedereen goed doen, om dan te kunnen toewerken naar de wedstrijd van donderdag en misschien wel groepswinnaar te worden, iets wat niemand vooraf voor mogelijk had gehouden."

  Dury: "We zijn soms nog wat te braaf"

  Francky Dury (Zulte Waregem): "Het heeft een tijdje geduurd voor we in de wedstrijd kwamen, want we waren even ‘down’ na die vroege goal. Ik vind wel dat we daarna onze momenten gehad hebben, zowel in het veldspel als qua kansen. Natuurlijk geef je dan gaandeweg ook ruimte weg, en dan is het wat achterophinken voor ons."

   

  "Uit zulke wedstrijden moeten we onze lessen trekken. Op sommige momenten stonden we niet goed en kwamen we altijd net te laat. We moeten ook nog leren om soms kleine foutjes te maken. We zijn soms nog een beetje te braaf bij balverlies."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Laatste fluitsignaal! AA Gent verslaat Zulte Waregem met 2-0, een score die al na een halfuur op het bord stond. Roman & Roman zorgden voor de doelpunten.
  2. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. Er worden nog drie minuten bijgeteld, maar de wedstrijd lijkt gespeeld. AA Gent zet zijn ongeslagen reeks in eigen huis gewoon voort.
  3. tweede helft, minuut 88. Mbayo treft de paal. Ook AA Gent is nog dicht bij een doelpunt, met dank aan de invallers. Tsjakvetadze lanceert Mbayo, die met een gekruist schot het doelhout laat daveren.
  4. tweede helft, minuut 87. Bijna Berahino! AA Gent ontsnapt aan de aansluitingstreffer. De Smet legt uitstekend klaar voor Berahino, die de bal nipt naast de kooi van Kaminski plaatst.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Laurent Depoitre eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Depoitre heeft zichzelf niet kunnen trakteren op een doelpuntje voor zijn verjaardag. Hij wordt naar de kant gehaald voor Kvilitaia.
  7. tweede helft, minuut 82. Tsjakvetadze te hoog. Daar is Tsjakvetadze opnieuw, nu met een schot dat via Pletinckx over vliegt. Bij de resulterende corner brengt Bossut redding op de kopbal van Plastoen. Zo is de 3-0 toch dichterbij dan de 2-1.
  8. tweede helft, minuut 79. Tsjakvetadze laat zich meteen zien met een versnelling door de as van het veld, maar Pletinckx zet de Georgiër simpel van de bal. Gent puurt wel nog een hoekschop uit de fase. Die blijft zonder gevolg.