9 Standard-spelers slepen in de extra tijd een punt uit de brand

  1. 44' - Doelpunt - Stipe Perica (1 - 1)
  2. 41' - Geel - Dimitri Mohamed
  3. 6' - Doelpunt - Renaud Emond (0 - 1)
  1. 90+4' - Doelpunt - Maxime Lestienne (2 - 2)
  2. 90+3' - Verv. Dimitri Mohamed door Jérémy Huyghebaert
  3. 90' - Rood - Mehdi Carcela-González
  4. 81' - Doelpunt - Stipe Perica (2 - 1)
  5. 79' - Verv. Renaud Emond door Felipe Avenatti
  6. 71' - Verv. Frank Boya door Cedric Omoigui
  7. 68' - Verv. Aleksandar Boljevic door Maxime Lestienne
  8. 62' - Geel - Alessandro Ciranni
  9. 56' - Verv. Aleix García door Nemanja Antonov
  10. 48' - Rood - Paul José Mpoku
  6'goalRenaud Emond0 - 1
  44'goalStipe Perica1 - 1
  81'goalStipe Perica2 - 1
  90+4'goalMaxime Lestienne2 - 2

  Moeskroen heeft Standard net geen nederlaag kunnen aansmeren. 2 rode kaarten voor de Rouches en 2 goals van Perica leken Standard de das om te doen, maar in de extra tijd zette Lestienne nog de 2-2 op het bord.

  Moeskroen - Standard kort samengevat

  • Sleutelmoment: Nonchalance en concentratieverlies aan weerskanten van de rust doen Standard de das om. De late 2-2 van Lestienne is slechts een likje verf op een muur die al een paar weken aan het afbrokkelen is.
  • Man van de Match: Stipe Perica beukte zich begin november in de ploeg met twee goals tegen Oostende. De Kroaat is sindsdien eigenlijk niet gestopt met scoren en zit aan zes doelpunten in vijf niet eens volledige wedstrijden.
  • Opvallend: Zelfs met negen man flikken die van Standard het toch om in het slot nog een resultaat te behalen. Als alle wedstrijden in deze competitie een kwartier vroeger zouden eindigen, stond Standard pas tiende.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Standard (2-2)

  Standard laat Moeskroen terugkomen

  Olinga loste een schot voor de boeg in de eerste minuut, maar Standard nam de regie snel over. Vasic redde stevig op Vojvoda nadat hij een kopbal van Vanheusden niet optimaal had verwerkt. De snelle Luikse goal viel toch toen Emond fluks reageerde op een losse bal en Vasic fusilleerde.

   

  Bastien mikte een leuke kans op 0-2 naast en wat later raakte Emond een voorzet net verkeerd. Standard ondervond weinig last van een tandeloos Moeskroen en gunde de thuisploeg wat meer balbezit. Garcia en Van Durmen konden Bodart niet verrassen met hun afstandspogingen.

   

  Gaandeweg wiegde Standard zichzelf echter in slaap. De lepe Perica maakte handig gebruik van de Luikse laksheid. Met de rust in aantocht prikte hij de gelijkmaker tussen twee verdedigers in het dak van het doel.

  Boljevic laat met twee knappe bewegingen zien wat hij in huis heeft

  Lestienne slaat toe in waanzinnig slot

  Standard had het zichzelf de voorbije weken al een paar keer nodeloos moeilijk gemaakt. Mpoku deed vlak na de rust flink zijn best om zijn eigen ploeg te saboteren met een dwaze rode kaart. De wedstrijd werd na de uitsluiting wel iets opener.

   

  Na een fout gemikte kopstoot van Emond nam Moeskroen steeds meer over. Niet zelden was Perica het eindstation van de Henegouwse aanvallen. De Kroaat bleef de juiste ruimte vinden en tien minuten voor tijd was het voor de tweede keer bingo. Antonov liet Vojvoda ter plekke en Perica rondde netjes af.

   

  De frustratie bij Standard, dat zijn tweede plek zag verdwijnen, groeide zienderogen. Preud'homme pakte geel, maar Carcela spande de kroon met een misdadige tackle op Mohamed. De Marokkaan mocht meteen gaan douchen en liet negen schijnbaar stuurloze Rouches achter op het veld.

   

  Het was gek genoeg Moeskroen dat in de toegevoegde tijd het spoor bijster was. De thuisploeg kwam nog goed weg toen Avenatti de lat trof, maar Lestienne deed zijn ex-club toch nog de das om. Hij glipte door de buitenspelval en graaide in een dol slot een punt mee voor Standard.

  Standard eindigt met 9 spelers, na rode kaarten voor Mpoku en Carcela

  Mpoku gaat na douche met tegenzin op de foto voor supporter

  Preud'homme: "Telkens hetzelfde verhaal"

  Het gezicht van Michel Preud'homme stond na afloop op onweer. "Ik zou op verplaatsing elke keer hetzelfde verhaal kunnen vertellen. Bij de rust moesten we eigenlijk twee of drie doelpunten voorstaan. In de tweede helft hadden we een penalty kunnen krijgen."

   

  De coach van Standard nam 'bad boys' Mpoku en Carcela in bescherming. "Dat zijn aanvallers die gefrustreerd waren omdat ze in de omschakeling elke keer neergehaald werden. Pas na tien keer kwam daar een gele kaart voor. Dat zie je elke week op onze velden. In Europa krijg je automatisch geel."

   

  "Wij kunnen natuurlijk slimmer en beter zijn, maar moeten de anderen dat dan niet doen? Moeten zij niet wat positiever spelen? Het zou mooier zijn als je twee ploegen hebt die willen voetballen", foeterde Preud'homme.

   

  "Ik ben niet tevreden. Dit zijn twee verloren punten. Ik wil ons niet vergelijken met andere ploegen, maar naar onszelf kijken. We hebben niet genoeg kunnen brengen", was hij ook kritisch voor zijn eigen groep.

  Preud'homme: "Kan de frustraties van Mpoku en Carcela wel begrijpen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Afgelopen! Een gefrustreerd Standard pakte twee keer rood en gooide een voorsprong te grabbel bij Moeskroen, maar Lestienne graaide voor de negen bezoekers toch een punt mee.
  3. tweede helft, minuut 96. Een afgeweken schuiver van Antonov scheert de buitenkant van de paal. Wat een waanzinnige slotfase!
  4. tweede helft, minuut 96. Antonov zijn afgeweken schot zorgt bijna voor de 3-2.

   Antonov zijn afgeweken schot zorgt bijna voor de 3-2

  5. tweede helft, minuut 94. Hoe is het mogelijk? Bij Moeskroen rukken ze de haren uit hun hoofd. De Medina heft het buitenspel op en zo ontsnapt Lestienne, die via Vasic en de paal scoort en alsnog een punt wegkaapt.
  6. tweede helft, minuut 94. 2-2! Lestienne trapt via Vasic en de paal de gelijkmaker in doel.

   2-2! Lestienne trapt via Vasic en de paal de gelijkmaker in doel

  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Maxime Lestienne van Standard. 2, 2.
  8. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Excel Moeskroen, Jérémy Huyghebaert erin, Dimitri Mohamed eruit
  9. tweede helft, minuut 92. Mohamed wordt met een verband rond zijn enkel weggedragen. Dat ziet er niet goed uit voor de Fransman.
  10. tweede helft, minuut 91. Rood voor Carcela na zware tackle.

   Rood voor Carcela na zware tackle

  11. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  12. Rode kaart voor Mehdi Carcela-González van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  13. tweede helft, minuut 90. Rood voor Carcela! Mehdi Carcela de nakende nederlaag niet verkroppen en pakt uit met een misdadige tackle op Mohamed. Boterberg kan niet anders dan rood tonen.
  14. tweede helft, minuut 89. Avenatti op de lat! Lestienne steekt de bal heerlijk tussendoor naar Avenatti. De spits verslaat Vasic, maar raakt vol de deklat en ziet de gelijkmaker dus door zijn neus geboord.
  15. tweede helft, minuut 89. Bijna 2-2! Avenatti op de lat!

   Bijna 2-2! Avenatti op de lat!

  16. tweede helft, minuut 87. De tijd dringt voor Standard. Johan De Caluwé op Sporza Radio.
  17. tweede helft, minuut 85. Standard zal flink uit zijn pijp moeten komen in Michel-time. De lichaamstaal van de spelers verraadt dat het deze week wellicht niet zal lukken.
  18. tweede helft, minuut 83. Olinga hamert zijn schot het stadion uit. Een beetje overmoedig.