• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp wint op zijn dooie akkertje bij een ultraslap Waasland-Beveren

  Waasland-Beveren heeft werkelijk geen vuist kunnen maken tegen Antwerp. Stamnummer 1 won met de vingers in de neus en vergroot de zorgen van het nummer 15 in het klassement.

  Waasland-Beveren - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij een 0-1-stand kan Waasland-Beveren nog altijd hopen op een wederopstanding, maar op het uur beslist Lamkel Zé de partij met zijn tweede doelpunt van de avond.
  • Man van de match: Met Lamkel Zé valt er altijd wat te beleven. Hij kroonde zich met twee goals en enkele prima acties tot matchwinnaar, en toch is het vooral zijn viering bij de 0-1 die achteraf over de tongen gaat.
  • Opvallend: Sinan Bolat pakte maar één clean sheet in de eerste 16 speeldagen, nu heeft hij er ineens twee op een rij te pakken.

  VIDEO: Bekijk de goals uit Waasland-Beveren-Antwerp (0-4)

  Lamkel Zé steelt de show op de Freethiel

  Antwerp had amper twee dagen rust gekregen na het zware bekerduel tegen Genk, maar leek daar op de Freethiel weinig last van te ondervinden. Met vijf nieuwe namen in de ploeg hadden de bezoekers de wedstrijd al snel in handen, met na tien minuten een eerste kans voor De Sart.

   

  Waasland-Beveren, met de wederoptredende Koita in de basis, kwam niet verder dan enkele dreigende voorzetten. De Laet moest de gevaarlijkste inzet van Koita neutraliseren.

   

  Na twintig minuten zette Antwerp zijn overwicht om in een voorsprong. Topschutter Mbokani kroop in de rol van aangever om Lamkel Zé de 0-1 aan te bieden. Het doelpunt van Lamkel Zé ging alweer niet onopgemerkt voorbij, dit keer toverde hij een papiertje met ‘LK7’ uit zijn kous om aan de fans te tonen.

   

  Antwerp bleef ook na het doelpunt de touwtjes in handen houden, maar verzuimde om de score verder uit te diepen. Refaelov en De Sart stuitten op een prima keepende Pirard, op slag van rust krulde opnieuw Refaelov de bal centimeters naast.

  VIDEO: Lamkel Ze haalt papiertje uit zijn kous na doelpunt: LZ 7

  Pijnlijke cijfers voor Waasland-Beveren

  De tweede helft bracht weinig beterschap voor Waasland-Beveren. Ondanks goede bedoelingen bij onder meer Wiegel en Caufriez werd de Antwerp-defensie geen enkele keer in verlegenheid gebracht.

   

  Op het uur viel de wedstrijd al in een beslissende plooi, toen uitblinker Lamkel Zé er bij een snelle tegenaanval 0-2 van maakte, opnieuw op aangeven van zijn spitsbroeder Mbokani.

   

  Antwerp zette zich daarna in de zetel en liet de thuisploeg tevergeefs zoeken naar een opening. Arnauld Mercier probeerde het tij nog te keren met enkele wissels, maar ook die brachten geen zoden aan de dijk. Het was integendeel Antwerp dat nog verder uitliep: Mbokani prikte vanaf de penaltystip zijn 14e van het seizoen tegen de touwen.

   

  In de blessuretijd deden de invallers van Antwerp er nog een schepje bovenop. Mirallas lanceerde Gano, die de pijnlijke 0-4-eindstand op het bord zette. Antwerp blijft zo vlotjes meedraaien bovenin, Waasland-Beveren raakt niet weg uit de kelder van het klassement.

  Lamkel Zé: "Had dat briefje gekregen van fans"

  Didier Lamkel Zé toonde zich in het interview achteraf zeer tevreden over zijn prestatie: "Als ik mezelf punten moet geven voor deze wedstrijd, zou ik zeggen: tien op tien. Ik heb de echte Lamkel Zé laten zien op het veld, met dank aan mijn ploegmaats natuurlijk. Het is dankzij hen en de staff en de coach dat ik dit kan doen."

   

  "Er is overigens geen probleem tussen mij en de coach. Ik had gewoon uitleg gevraagd (over zijn plek op de bank tegen KV Mechelen, red.) en hij heeft daar antwoord op gegeven. Dat ligt nu achter ons", aldus Lamkel Zé, die daarmee een streep trekt onder het vermeende dispuut tussen de twee.

   

  "Ik hou ervan om grapjes te maken, op en naast het veld. De coach vindt dat ik wat te veel grappen maak, maar dat is wie ik ben. Maar er is een tijd om te lachen en een tijd om ernstig te zijn. Als ik op het veld kom, ben ik ernstig."

   

  "Dat briefje met ‘LZ7’ had ik gekregen van supporters, omdat ik bij het scoren vaak mijn truitje uittrek en dan een gele kaart krijg. Daarom kwamen ze met de oplossing van dat briefje", vertelde de matchwinnaar nog.

  VIDEO: Bekijk het verslag van Waasland-Beveren-Antwerp

  Bölöni: "Niet akkoord met hoe hij doelpunt viert"

  Laszlo Bölöni mocht na de bekerzege tegen Genk alweer juichen vanavond. "De ploeg was goed geconcentreerd, al vond ik dat we de wedstrijd misschien al voor de rust hadden kunnen afmaken als we af en toe wat rustiger waren gebleven. Maar de prestatie in de tweede helft heeft er dan wel voor gezorgd dat wij geen doelpunten slikten en dat de tegenstander de moed opgaf", luidde zijn analyse.

   

  Bölöni liet ook nog even zijn licht schijnen op de uitblinkers van vanavond: "Lamkel Zé en Mbokani hebben nog maar eens hun waarde getoond, maar ik vergeet ook niet het werk van Rodrigues, de schoten van Refaelov én de assist van Mirallas. Ik ga alleen niet echt akkoord met de viering van Lamkel Zé bij zijn eerste doelpunt. Dat zijn kinderlijkheden. Een grote speler heeft dat niet nodig om zijn waarde te tonen. Hij gaat erop vooruit, maar je moet hem begeleiden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Antwerp verslaat Waasland-Beveren met 0-4 en wipt naar een voorlopige tweede plaats in het klassement.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Zinho Gano van Antwerp. 0, 4.
  3. tweede helft, minuut 92. Gano doet er nog eentje bij. Invaller Zinho Gano steekt het mes nog wat dieper in de wonde bij Waasland-Beveren. Hij schiet op aangeven van Mirallas de 0-4 voorbij Pirard. Zo wordt het toch nog een afstraffing voor de Waaslanders.
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Zinho Gano erin, Dieumerci Mbokani eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Applauswissels. De zege is binnen voor Antwerp en dus haalt Bölöni zijn smaakmakers naar de kant: na Lamkel Zé mag ook Mbokani onder luid applaus van de Antwerp-fans gaan rusten.
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Sander Coopman erin, Didier Lamkel Ze eruit
  7. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 86 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 0, 3.
  8. tweede helft, minuut 85. Mbokani faalt niet. Mbokani legt de elfmeter proper in het hoekje en maakt er zo 0-3 van. Het is doelpunt nummer 14 al voor de topschutter.
  9. tweede helft, minuut 85. Penalty voor Antwerp! Buta duikelt over het been van Koita in de zestien meter: penalty voor Antwerp.