Al de 6e keer 0-0 voor Anderlecht dit seizoen, nu tegen Charleroi

  1. 13' - Geel - Steeven Willems
  1. 90+3' - Verv. Alexis Saelemaekers door Yari Verschaeren
  2. 89' - Verv. Francis Amuzu door Michel Vlap
  3. 86' - Geel - Maxime Busi
  4. 79' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Gaëtan Hendrickx
  5. 79' - Geel - Dorian Dessoleil
  6. 74' - Verv. Mamadou Fall door David Henen
  7. 67' - Verv. Kaveh Rezaei door Shamar Nicholson

  Anderlecht heeft voor de derde wedstrijd op een rij niet kunnen winnen. Tegen Charleroi werd het 0-0. Anderlecht blijft zo op de 11e plaats, voor Charleroi komt er een einde aan een reeks van 3 zeges op een rij. 

  Anderlecht - Charleroi kort samengevat

  • Sleutelmoment: Plompverloren in het midden van de tweede helft krijgen zowel Anderlecht als Charleroi de kans om te scoren. Roofe en Bruno kunnen niet afwerken en zo blijven er twee nullen op het scorebord flikkeren.
  • Man van de Match: Ryota Morioka was voor Charleroi bijzonder nuttig in zijn rol als veredelde nummer 6. De Japanner toonde tegen zijn ex-ploeg ook dat hij nog niets van zijn vista verloren heeft.
  • Opvallend: 22, 30, 32, 39, 40, 48, 49, 54, 55, 56, 93. De rugnummers van de basisploeg van Anderlecht zeggen in deze moderne tijden niet alles, maar toch veel. Dit was cru gezegd een veredeld juniorenelftal.

  Verslag van Anderlecht-Charleroi

  Eerste helft is slag in het water

  Anderlecht moest het achterin rooien zonder Kompany en Sandler, dus moesten jonkies Sardella en Kana weer opdraven. Bovendien was ook talisman Chadli niet inzetbaar. Het zou voor paars-wit op het lappendeken van het Lotto Park dus een zware avond worden tegen ploeg in vorm Charleroi.

   

  Het begon allemaal nog veelbelovend. De wedstrijd golfde heen en weer, alleen de kansen bleven achterwege. Van Crombrugge raapte een rollertje van Gholizadeh op, maar voor de rest bleef het bij een paar half dreigende voorzetten. Luckassen kwam wel geweldig tussenbeide toen Fall aan de eerste paal verscheen.

   

  De afrekening aan het eind van de eerste helft was pijnlijk. Charleroi had niks van betekenis op de mat gelegd, Anderlecht zelfs helemaal niks tout court. De recordkampioen kreeg geen bal tussen de palen gemikt.

  Problemen bij de tickets van Mehdi Bayat, Linard ziet het allemaal gebeuren

  Ook na de rust geen verlossing

  Het begin van het tweede bedrijf veranderde weinig aan de stemming bij de thuisfans. Charleroi versierde twee fijne kansen, maar Rezaei was te zelfzuchtig en Gholizadehs strakke plaatsbal likte de buitenkant van de paal.

   

  Anderlecht bleef onder de stromende regen haperen, tot er plots een paar appels uit de kast vielen. Luckassen trof na een hoekschop de paal en Penneteau haalde de inzet van Roofe kort daarna weg met een beenveeg. Aan de overzijde gooide Kana lijf en leden in de strijd om Bruno van een bijna zeker doelpunt te houden.

   

  Na die opflakkering bloedde de match zachtjesaan dood. Vercauteren wachtte dan ook nog eens met het inbrengen van Vlap en Verschaeren tot het geen nut meer had. Onbegrijpelijk, want aan het begin van een loodzwaar zesluik is een punt tegen Charleroi eigenlijk onvoldoende.

  Bloed, zweet, maar geen tranen voor Penneteau na botsing met Roofe

  Vercauteren: "Sommige dingen goed tot zeer goed"

  Frank Vercauteren bleef met Anderlecht steken op 0-0. "In de eerste helft deden we offensief niet wat we moesten doen. Charleroi zat goed in de wedstrijd en was dreigend. Onze tweede helft was beter, maar we konden het niet omzetten en Charleroi bleef ook gevaarlijk."

   

  "Sommige dingen waren goed tot zeer goed, op andere vlakken schoten we nog tekort", bleef de coach op de vlakte over de pijnpunten van zijn elftal. "Soms heb je wat geduld nodig en uiteindelijk bracht het ons toch waar we naartoe wilden."

   

  Vercauteren wachtte ook bijzonder lang om te wisselen. "Er waren niet direct redenen om te wisselen. Verdedigend liep het goed. Sommige jongens zaten wel op hun limiet, maar hadden wel nog een actie in huis."

   

  "Je leeft met de realiteit dat er zeven spelers uit de eigen jeugd meespelen. Die doen hun uiterste best en je mag ook veel van hen verwachten, maar er is ook nog werk aan", zette hij zijn jonkies uit de wind.

   

  Ondertussen lijken de fans een beetje te berusten, want Play-off I nog halen wordt een bijna onmogelijke taak. "De fans mogen zeker meer eisen, dat is het DNA van Anderlecht. Als je hier speelt, moet je daarmee kunnen omgaan. Het kan zelfs een stimulans zijn om beter te doen."

  Vercauteren: "Hopelijk is blessure van Kompany van korte termijn"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Anderlecht en Charleroi serveerden een iets betere tweede helft, maar kregen de nul niet van het bord. Paars-wit schiet met een punt eigenlijk niks op.
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Anderlecht, Yari Verschaeren erin, Alexis Saelemaekers eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Verschaeren krijgt een half minuutje van Vercauteren. De fans van Anderlecht - en wij eerlijk gezegd ook - begrijpen niet wat daar het nut van is.
  5. tweede helft, minuut 92. We zitten al een eindje in de toegevoegde tijd. Penneteau schrikt van een knal van Sambi Lokonga, maar redt wel.
  6. tweede helft, minuut 89. Even opletten. Gholizadeh schudt een leuke dribbel uit zijn schoenen. Zijn voorzet vliegt tegen de knie van Cobbaut en valt met een boogje over de achterlijn.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Anderlecht, Michel Vlap erin, Francis Amuzu eruit
  8. tweede helft, minuut 88. We krijgen toch een paarse invaller. Vlap krijgt zijn laatste richtlijnen mee, terwijl Henen hoog over mikt.
  9. tweede helft, minuut 87. Beide ploegen lijken in deze slotfase toch op zeker te spelen. Charleroi kan zich wel vinden in een puntendeling, maar Anderlecht kan eigenlijk alleen tevreden zijn met een overwinning.
  10. Gele kaart voor Maxime Busi van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 86.
  12. tweede helft, minuut 83. Het is opnieuw aan Charleroi om wat op te schuiven.
  13. tweede helft, minuut 80. Bijna Amuzu. Francis Amuzu ziet zijn vrije trap afwijken in het muurtje. Penneteau heeft geen reactie klaar en is opgelucht dat de bal aan de andere kant van de staak buiten vliegt.
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, Gaëtan Hendrickx erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Dessoleil krijgt geel voor een maaiende tackle op Saelemaekers.
  16. Gele kaart voor Dorian Dessoleil van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 79
  17. tweede helft, minuut 77. Met Hendrickx maakt de derde invaller bij Charleroi zich al klaar. Vercauteren grijpt vooralsnog niet in.
  18. tweede helft, minuut 75. Redding van Kana! De eerste baltoets van Henen is een bekeken aflegger voor Bruno. Die doet het ook lang niet slecht, maar Kana gooit zijn hele lijf in de baan van de plaatsbal van Bruno.
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Mamadou Fall eruit