AA Gent boekt in Kortrijk zijn tweede uitzege van het seizoen

  1. 45' - Geel - Sven Kums
  2. 28' - Geel - Roman Bezoes
  3. 22' - Geel - Larry Azouni
  4. 14' - Doelpunt - Roman Bezoes (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Michael Ngadeu-Ngadjui door Mikael Lustig
  2. 80' - Geel - Lucas Tuta
  3. 79' - Geel - Alessio Castro-Montes
  4. 77' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Louis Verstraete
  5. 75' - Verv. Roman Bezoes door Jonathan David
  6. 69' - Verv. Hervé Kage door Christophe Lepoint
  7. 67' - Verv. Elohim Rolland door Hannes Van der Bruggen
  8. 62' - Verv. Eric Ocansey door Faïz Selemani
  9. 62' - Doelpunt strafschop - Vadis Odjidja Ofoe (0 - 2)
  10. 61' - Geel - Vladimir Kovacevic

  KV Kortrijk heeft AA Gent geen strobreed in de weg kunnen leggen. Dankzij  een goal van Bezoes voor de rust en een penalty van Odjidja na de rust vierde AA Gent zijn 2e uitzege in de competitie.

  KV Kortijk - KAA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kortrijk was de betere ploeg in het eerste kwartier na de rust, maar de penalty van Odjidja maakte een einde aan de goeie intenties van de thuisploeg.
  • Man van de Match: Tussen de stevige tikken die hij te verduren kreeg door regisseerde Sven Kums zijn elftal zoals we dat van hem gewoon zijn.
  • Opvallend: De competitie is al 17 speeldagen ver. Toch is het voor Gent pas de tweede uitzege van het seizoen.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Gent (0-2)

  Bezoes en Odjidja doen het voor Gent

  AA Gent verzekerde zich donderdag van een Europese lente en kon zo met vertrouwen afzakken naar Kortrijk. Coach Thorup gooide zijn elftal wel flink door elkaar, want in vergelijking met de wedstrijd tegen St-Etienne bracht hij liefst 5 nieuwe namen aan de aftrap.

   

  Dat leek de bezoekers niet de deren, want Gent domineerde de eerste helft en kwam op het kwartier verdiend op voorsprong. Bezoes deed het helemaal op zijn eentje: bal veroveren, opschuiven en een opwippertje over KVK-keeper Jakubech, die de bal tergend traag in zijn doel zag rollen.

   

  Met de 0-1 op het bord nam Gent lichtjes gas terug, maar Kortrijk voetbalde te slordig om de bezoekers in de problemen te brengen. Dat spelbeeld veranderde wel in de tweede helft, waarin KVK beter voor de dag kwam. Het eerste kwartier na de rust was veelbelovend, tot Kvilitaia werd gehaakt in de zestien. De VAR riep ref Verboomen naar het scherm en de bal ging op de stip. Odjidja maakte vanaf 11 meter zijn eerste van het seizoen.

   

  De 0-2 was een domper voor de thuisploeg, al kreeg KVK in het laatste halfuur nog wel enkele kansjes. Ngadeu en Kaminski blusten de brandjes en hielden de nul voor Gent, dat in de extra tijd wel nog Dejaegere verloor met een sleutelbeenbreuk.

  Mboyo's vizier staat vooral op stewards gericht

  Kagelmacher trapt uit frustratie een reclamepaneel stuk

  Vanderhaeghe: "In beker rechtzetten wat in competitie niet lukt"

  • Jess Thorup (coach AA Gent): "Blijkbaar heeft Brecht Dejaegere zijn sleutelbeen gebroken. Dat is heel jammer. Hij speelde een goede match, net als de hele ploeg. Vooraf was ik een beetje bang, omdat het plots koud geworden is. En omdat we na een belangrijke Europese match een "normale" match moesten spelen. Maar het was een verdiende zege, we konden meer dan 2 keer gescoord hebben."
  • Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): "Het was een lastig begin van de wedstrijd. In de 2e helft zagen we een ander Kortrijk, maar ontbrak dat tikkeltje geluk om gelijk te maken. We zitten ook al met woensdag in ons hoofd. De beker is belangrijk voor ons om daar een beetje recht te zetten wat niet lukt in de competitie.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 100 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Blessure Dejaegere. Dejaegere is geveld na een stevig duel met Lepoint. Die kermt het uit nadat hij Lepoint over zich heen krijgt. Een ongelukkig moment voor Dejaegere, die naar zijn schouder tast en op een draagbaar van het veld moet.
  3. tweede helft, minuut 89. Mboyo raakt een steward. Mboyo schiet raak. Helaas niet in doel, maar met zijn pegel raakt hij wel een steward die naast de kooi van Kaminski staat opgesteld.
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAA Gent, Mikael Lustig erin, Michael Ngadeu-Ngadjui eruit
  5. tweede helft, minuut 86. We zijn nog altijd aan het voetballen, want de verzorging van Dejaegere heeft wel wat tijd gekost.
  6. tweede helft, minuut 83. Momentje van KVK. Kortrijk probeert in de slotfase toch nog iets te forceren. De schoten van de thuisploeg raken niet voorbij de Gentse afweer.
  7. Gele kaart voor Lucas Tuta van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 80
  8. tweede helft, minuut 79. Castro-Montes en Lepoint komen elkaar opnieuw tegen langs de lijn en dit keer is het de Kortrijk-speler die een overtreding maakt. Hij komt er wel vanaf zonder gele kaart.
  9. Gele kaart voor Alessio Castro-Montes van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 79
  10. tweede helft, minuut 78. Gele kaart. Castro-Montes gaat iets te stevig het duel aan met Lepoint, die met een soort judobeweging tegen het gras gewerkt wordt. Terechte gele kaart.
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAA Gent, Louis Verstraete erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Odjidja naar de kant. Ook de tweede doelpuntenmaker wordt naar de kant gehaald. Vadis Odjidja deed zonet teken naar de zijlijn en wordt meteen gewisseld. Een blessure? Verstraete mag de match volmaken.
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAA Gent, Jonathan David erin, Roman Bezoes eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Exit Bezoes. Doelpuntenmaker Bezoes mag gaan rusten. Jonathan David mag nog een kwartiertje opdraven. Kan het Canadese goudhaantje nog een doelpunt meepikken?
  15. tweede helft, minuut 73. Gent breekt uit. Bezoes blijft met wat geluk in balbezit en stuurt Kvilitaia dan weg op links. Die trapt de bal na twee kapbewegingen naast, al zat Jakubech er nog bij. De KVK-doelman is vervolgens ook alert op de corner.
  16. tweede helft, minuut 70. Mboyo flirt met 1-2. Kortrijk tekent nog eens een mooi aanvalspatroon op de grasmat. Met een prima voetreflex houdt Kaminski Mboyo van de aansluitingstreffer. De pass was van invaller Selemani.
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Kortrijk, Christophe Lepoint erin, Hervé Kage eruit
  18. tweede helft, minuut 67. Derde wissel bij KVK. Het gaat plots snel met de wissels bij Kortrijk en het is opnieuw een ex-Gentenaar die erin komt. Lepoint vervangt Kage.
  19. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KV Kortrijk, Hannes Van der Bruggen erin, Elohim Rolland eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Tweede wissel. Selemani mocht zonet al debuteren voor Kortrijk en nu gooit Vanderhaeghe ook een ex-Buffalo in de strijd: Van der Bruggen komt erin en lost Rolland af.