1. 14' - Doelpunt - Roman Bezoes (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 17 - 01/12/19 - 20:01
Roman Bezus
0 - 1
Roman Bezus
14'

KV Kortrijk heeft AA Gent geen strobreed in de weg kunnen leggen. Dankzij  een goal van Bezoes voor de rust en een penalty van Odjidja na de rust vierde AA Gent zijn 2e uitzege in de competitie.

KV Kortijk - KAA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Kortrijk was de betere ploeg in het eerste kwartier na de rust, maar de penalty van Odjidja maakte een einde aan de goeie intenties van de thuisploeg.
  • Man van de Match: Tussen de stevige tikken die hij te verduren kreeg door regisseerde Sven Kums zijn elftal zoals we dat van hem gewoon zijn.
  • Opvallend: De competitie is al 17 speeldagen ver. Toch is het voor Gent pas de tweede uitzege van het seizoen.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Gent (0-2)

Bezoes en Odjidja doen het voor Gent

AA Gent verzekerde zich donderdag van een Europese lente en kon zo met vertrouwen afzakken naar Kortrijk. Coach Thorup gooide zijn elftal wel flink door elkaar, want in vergelijking met de wedstrijd tegen St-Etienne bracht hij liefst 5 nieuwe namen aan de aftrap.

Dat leek de bezoekers niet de deren, want Gent domineerde de eerste helft en kwam op het kwartier verdiend op voorsprong. Bezoes deed het helemaal op zijn eentje: bal veroveren, opschuiven en een opwippertje over KVK-keeper Jakubech, die de bal tergend traag in zijn doel zag rollen.

Met de 0-1 op het bord nam Gent lichtjes gas terug, maar Kortrijk voetbalde te slordig om de bezoekers in de problemen te brengen. Dat spelbeeld veranderde wel in de tweede helft, waarin KVK beter voor de dag kwam. Het eerste kwartier na de rust was veelbelovend, tot Kvilitaia werd gehaakt in de zestien. De VAR riep ref Verboomen naar het scherm en de bal ging op de stip. Odjidja maakte vanaf 11 meter zijn eerste van het seizoen.

De 0-2 was een domper voor de thuisploeg, al kreeg KVK in het laatste halfuur nog wel enkele kansjes. Ngadeu en Kaminski blusten de brandjes en hielden de nul voor Gent, dat in de extra tijd wel nog Dejaegere verloor met een sleutelbeenbreuk.

Mboyo's vizier staat vooral op stewards gericht

Kagelmacher trapt uit frustratie een reclamepaneel stuk

Vanderhaeghe: "In beker rechtzetten wat in competitie niet lukt"

• Jess Thorup (coach AA Gent): "Blijkbaar heeft Brecht Dejaegere zijn sleutelbeen gebroken. Dat is heel jammer. Hij speelde een goede match, net als de hele ploeg. Vooraf was ik een beetje bang, omdat het plots koud geworden is. En omdat we na een belangrijke Europese match een "normale" match moesten spelen. Maar het was een verdiende zege, we konden meer dan 2 keer gescoord hebben."
  • Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): "Het was een lastig begin van de wedstrijd. In de 2e helft zagen we een ander Kortrijk, maar ontbrak dat tikkeltje geluk om gelijk te maken. We zitten ook al met woensdag in ons hoofd. De beker is belangrijk voor ons om daar een beetje recht te zetten wat niet lukt in de competitie.”

90+10' tweede helft
90+1'

90+1'

Blessure Dejaegere

Dejaegere is geveld na een stevig duel met Lepoint. Die kermt het uit nadat hij Lepoint over zich heen krijgt. Een ongelukkig moment voor Dejaegere, die naar zijn schouder tast en op een draagbaar van het veld moet.
89'

Mboyo raakt een steward

Mboyo schiet raak. Helaas niet in doel, maar met zijn pegel raakt hij wel een steward die naast de kooi van Kaminski staat opgesteld.
86'
We zijn nog altijd aan het voetballen, want de verzorging van Dejaegere heeft wel wat tijd gekost.
83'

Momentje van KVK

Kortrijk probeert in de slotfase toch nog iets te forceren. De schoten van de thuisploeg raken niet voorbij de Gentse afweer.
80'
79'
Castro-Montes en Lepoint komen elkaar opnieuw tegen langs de lijn en dit keer is het de Kortrijk-speler die een overtreding maakt. Hij komt er wel vanaf zonder gele kaart.
78'

Gele kaart

Castro-Montes gaat iets te stevig het duel aan met Lepoint, die met een soort judobeweging tegen het gras gewerkt wordt. Terechte gele kaart.
76'

Odjidja naar de kant

Ook de tweede doelpuntenmaker wordt naar de kant gehaald. Vadis Odjidja deed zonet teken naar de zijlijn en wordt meteen gewisseld. Een blessure? Verstraete mag de match volmaken.
74'

Exit Bezoes

Doelpuntenmaker Bezoes mag gaan rusten. Jonathan David mag nog een kwartiertje opdraven. Kan het Canadese goudhaantje nog een doelpunt meepikken?
73'

Gent breekt uit

Bezoes blijft met wat geluk in balbezit en stuurt Kvilitaia dan weg op links. Die trapt de bal na twee kapbewegingen naast, al zat Jakubech er nog bij. De KVK-doelman is vervolgens ook alert op de corner.
70'

Kaminski brengt uitstekend redding op de poging van Mboyo

70'

Mboyo flirt met 1-2

Kortrijk tekent nog eens een mooi aanvalspatroon op de grasmat. Met een prima voetreflex houdt Kaminski Mboyo van de aansluitingstreffer. De pass was van invaller Selemani.