1. 27' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 17 - 30/11/19 - 20:01
27'
Kaveh Rezaei
27'
1 - 0

Charleroi is opgeklommen naar een gedeelde 2e plaats. Onder impuls van goalgetter Rezaei kwam het nooit in de problemen tegen Waasland-Beveren. Charleroi-coach Karim Belhocine hield een lofzang voor matchwinnaar Rezaei: "Hij werkt hard voor de ploeg én maakt ook nog eens het verschil."

Charleroi - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort voor de rust slaat Rezaei een tweede keer toe en brengt hij Charleroi op een 2-0-voorsprong. Het laatste sprankeltje hoop op puntenwinst bij Waasland-Beveren smelt als sneeuw voor de zon.
  • Man van de match: Zijn passage bij Club Brugge werd een flop, maar bij Charleroi bloeit Kaveh Rezaei weer helemaal open. Net als vorige week was hij met 2 treffers wedstrijdbepalend.
  • Opvallend:  Zowel Charleroi als Rezaei zijn aan een straffe reeks bezig. Charleroi won 6 van zijn laatste 7 wedstrijden, enkel tegen KV Mechelen bleef het steken op een gelijkspel. Rezaei trof in de laatste 5 wedstrijden dan weer 7 keer raak.

Bekijk de goals uit Charleroi - Waasland-Beveren (2-0)

Rezaei toont Charleroi opnieuw de weg

Met 5 overwinningen in zijn laatste 6 wedstrijden verkeerde Charleroi in bloedvorm, maar daar was tegen Waasland-Beveren aanvankelijk weinig van te zien. Het waren zelfs de bezoekers die voor de eerste dreiging zorgden met een verre knal van Tshibola.

Gaandeweg nam Charleroi het heft wel in handen en iets voor het halfuur klom de thuisploeg op voorsprong. Pirard, in doel voor de geblesseerde Jackers, kon een afstandsschot van Gholizadeh niet klemmen en Rezaei trof raak in de herneming.

Tien minuten later sloeg de thuisploeg opnieuw genadeloos toe, met dank aan de weifelende defensie van Waasland-Beveren. Rezaei stond opnieuw op de juiste plaats en tikte op aangeven van Fall zijn 7e competitietreffer voorbij Pirard.

Doelhout voorkomt aansluitingstreffer

Waasland-Beveren kon ook in de tweede helft geen vuist maken. Charleroi ging op zoek naar een derde goal, maar liep bijna tegen een tegentreffer aan. Uit het niks devieerde Verreth een voorzet van Badibanga tegen de paal.

Meer dan een opflakkering was het niet voor Waasland-Beveren. Charleroi bleef baas en kwam nog enkele keren in de buurt van een derde treffer. Een schot van Rezaei ging nipt voorlangs en ook Fall snuffelde aan de 3-0. Alleen voor Pirard kreeg hij de bal niet voorbij de doelman.

Tien minuten voor het einde kwam Waasland-Beveren toch nog eens piepen. Schryvers werkte een voorzet van Tshibola van dichtbij rakelings over. Ook helemaal in het slot waren de bezoekers gevaarlijk. Voor de tweede keer landde de bal tegen het doelhout, nu was het Durmishaj die de paal trof.

"Fantastisch wat Rezaei presteert"

• Arnauld Mercier (trainer Waasland-Beveren): “We waren te passief bij de tegendoelpunten. We blijven dezelfde fouten maken, dat is toch jammer. In de tweede helft had we iets meer balbezit en creëerden we kansen. Charleroi was ook buitengewoon efficiënt. Wij moeten juist defensief efficiënter worden. Offensief zullen we hopelijk wat meer kunnen brengen met de spelers die terugkomen uit blessure.”
  • Karim Belhocine (trainer Charleroi): “Ik ben tevreden over de inzet vandaag en natuurlijk ook met de overwinning. Het is fantastisch wat Rezaei presteert, maar het is ook verdiend. Hij heeft heel hard gewerkt en hij blijft ook altijd positief. Hij werkt hard voor de ploeg én maakt ook nog eens het verschil. Ik kan hem alleen maar feliciteren en we moeten hopen dat hij deze vorm vasthoudt. ”

90+3'

Charleroi breit een vervolg aan zijn indrukwekkende reeks en zet ook Waasland-Beveren opzij. Rezaei was opnieuw de smaakmaker met twee treffers.
90+1'

De bal wil er niet in voor Waasland-Beveren

90+1'

89'
Ilaimaharitra vliegt er wel erg stevig in en mag blij zijn dat hij slechts geel krijgt.
88'

Durmishaj op de paal!

Waasland-Beveren treft voor de tweede keer het doelhout! Nu is het Durmishaj die de bal van dichtbij tegen de paal werkt.
87'
Nicolson laat zich meteen zien. Hij waagt zijn kans met een verre knal, maar zijn vizier staat nog niet op scherp.
87'
Applausvervanging voor Rezaei. Net als vorige week trof de Iraanse spits vanavond twee keer raak. Nicholson is zijn vervanger.
83'
83'

De bal van Schryvers gaat maar net over!

81'

Grote kans voor Schryvers!

Tien minuten voor het einde komt Waasland-Beveren opeens heel dicht bij een doelpunt. Schryvers werkt een voorzet van Tshibola van dichtbij rakelings over. Hier komt Charleroi toch goed weg.
76'

Het is niet de aansluitingstreffer die in de lucht hangt, wel een derde goal voor Charleroi.

Eddy Botteldoorne op Radio 1
69'
69'
Ook bij Charleroi wordt er gewisseld. Gholizadeh ruimt plaats voor Henen.
68'
Laatste wissel bij Waasland-Beveren. Sula wordt naar de kant gehaald voor Durmishaj.
67'
Rezaei wil duidelijk graag een derde doelpunt maken. Hij probeert het nu vanaf afstand, maar zijn slappe knal eindigt in de handen van Pirard.
66'

Fall botst op Pirard

Waasland-Beveren ontsnapt aan de 3-0. Fall wordt alleen voor Pirard gebracht, maar de doelman voorkomt met een knappe redding meer averij voor de bezoekers.