1. 45+2' - Geel - Thibaut Peyre
  1. 64' - Verv. Dante Vanzeir door William Togui
  2. 90+1' - Geel - Dieumerci Mbokani
Jupiler Pro League - speeldag 17 - 29/11/19 - 20:46

Antwerp heeft provinciegenoot KV Mechelen een tweede nederlaag op rij aangesmeerd. Een match die aantrekkelijk oogde op een affiche, loste de verwachtingen niet in op het veld. Kevin Mirallas maakte de enige goal van de match. "Als dit zijn antwoord is, dan ga ik meteen weer met hem in de clinch", zei Laszlo Bölöni met een kwinkslag.

Antwerp - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde kan Antwerp zijn overwicht eindelijk omzetten in een voorsprong. Bij KV Mechelen geven ze Mirallas te veel ruimte en die benut dat optimaal. Met een gekruist schot geeft hij Thoelen het nakijken.
  • Man van de match: De ene week is de andere niet voor Kevin Mirallas. Vorige week verdween hij nog kwaad in de catacomben na een discussie met Bölöni. Vandaag mocht hij gewoon starten en veegde hij definitief de spons over het conflict met de winning goal.
  • Opvallend: De sterke uitreputatie van KV Mechelen kreeg vanavond een deukje. Na 4 uitzeges op een rij bijten de Mechelaars buitenshuis nog eens in het zand. Antwerp zet zijn reeks wel voort met een 4e thuiszege op een rij.

Thoelen houdt slap KV Mechelen overeind

Door de enorme verkeersdrukte op de ring van Antwerpen begon de wedstrijd met een kwartier vertraging. Zo hoefde geen enkele supporter iets van deze match te missen. Maar het bleek vergeefse moeite, want het openingskwartier was niet om aan te zien.

Pas op het kwartier viel er iets te beleven op de Bosuil, waar Mirallas verrassend in de basis stond bij Antwerp. Hoedt kreeg een dot van een kans op een doorgekopte hoekschop, maar hij tikte aan de tweede paal onbegrijpelijk naast. Antwerp was wel baas en ook Mbokani kwam dicht bij de 1-0. Met een uitstekende redding op zijn kopbal hield Thoelen KV Mechelen overeind.

Ook op een slap schotje van Rodrigues moest Thoelen nog eens aan de bak, terwijl zijn collega Bolat werkloos toekeek. KV Mechelen liet niks zien en ontsnapte kort voor de rust opnieuw aan de achterstand. Na hands van Peyre ging de bal op de stip, maar Thoelen wist wel raad met de slappe penalty van Mbokani.

Mirallas haalt zijn gram met winning goal

Het leverde wellicht een donderpreek van Bölöni op, want Antwerp kwam opvallend scherp uit de kleedkamer. Al vertaalde zich dat niet meteen in kansen. Pas na de inbreng van Lamkel Ze op het uur kwam er wat meer vuur in het spel.

Bij KV Mechelen was het dan weer invaller Togui die de motor van de bezoekers eindelijk aan de praat kreeg. Maar het was toch Antwerp dat een kwartier voor het einde de score opende. Bij KV Mechelen weken ze te veel achteruit voor Mirallas en een week na zijn dispuut met Bölöni bracht uitgerekend hij Antwerp op voorsprong.

Na een indrukwekkende versnelling maakte Lamkel Ze er tien minuten later bijna 2-0 van, maar met een prima tussenkomst hield Thoelen de spanning erin. KV Mechelen ging nog volop op zoek naar de gelijkmaker. Schoofs kwam er op aangeven van Togui het dichtst bij, maar Bolat hield de drie punten op de Bosuil.

Mirallas: "Op best mogelijke manier geantwoord"

• Rob Schoofs (KV Mechelen): “We hebben niet erg veel kansen gecreëerd, dus die kans op het einde was wel de mogelijkheid om nog een punt mee te nemen. Ik probeerde naar de verste hoek te trappen, maar de bal lag iets te centraal en daarom koos ik voor de eerste hoek. Maar daar lag Bolat al. Dat is zuur, dat moest beter. Aan de bal hebben we te weinig gebracht vandaag, zeker in de eerste helft hebben we zo goed als niks gecreëerd. In de tweede helft ging het iets beter en op het einde konden we gevaarlijk zijn. Maar over het algemeen was het te weinig.”
  • Kevin Mirallas (Antwerp) over het conflict van vorige week met Laszlo Bölöni: “Dat zijn zaken waar ik niet van hou. Het is niet goed voor mij, mijn familie en mijn reputatie. Maar we hebben dat onderling besproken met de coach het bestuur. We hebben de hele week alles gegeven om deze belangrijke wedstrijd zo goed mogelijk voor te bereiden. De coach heeft me vanavond opgesteld en ik heb op de best mogelijke manier geantwoord. Die goal deed deugd, want er zijn veel onwaarheden verkondigd. Het was niet makkelijk, maar we hebben het intern geregeld. Voor mij en de coach behoort het tot het verleden. Het belangrijkste is dat we nu op de tweede plaats staan.”
  • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “De eerste helft hebben we te weinig gedaan in balbezit. In de tweede helft waren we dreigender, zeker na hun doelpunt. Je ziet dat we het moeten hebben van ons eigen spel en dat was er te weinig in de eerste helft. We hebben te weinig durf getoond in het begin van de wedstrijd, in de tweede helft was dat beter. Het is jammer, want ik denk dat we echt wel de kansen gehad hebben om een gelijkspel uit de brand te slepen."
  • Laszlo Bölöni (trainer Antwerp): "We hebben gedomineerd in de eerste helft. We hadden dat moeten omzetten in een voorsprong. Na de rust was er meer evenwicht, maar wij konden nog versnellen. Over het incident met Mirallas hebben vooral de anderen veel gesproken. Ik regel die zaken in 5 minuten. Het stelde niks voor, dus ik verlies daar geen tijd aan. Als dit zijn antwoord is, dan ga ik direct weer met hem in de clinch hier in de kleedkamer en dan zal hij weer scoren."

90+3'

Een doelpunt van uitgerekend Mirallas, meer had Antwerp niet nodig om KV Mechelen opzij te zetten. Antwerp springt zo voorlopig over Standard naar de tweede plaats.
90+3'

Misser van Bolat!

Bolat gaat even de mist in op een voorzet van Togui. Hij lost de bal, maar Schoofs kan niet scoren in de herneming. Intussen was er wel al gevlagd voor buitenspel van Togui.
90+1'
Daar is KV Mechelen opnieuw. De bezoekers krijgen een vrije trap na een overtreding van Mbokani. Kaya vindt het hoofd van Van Damme, maar die kopt te slap in.
90+1'
90'

Grote kans voor Schoofs!

Plots dan toch nog een flinke kans voor KV Mechelen. Togui steekt de bal diep naar Schoofs. Die heeft de 1-1 aan zijn voet, maar krijgt de bal niet voorbij Bolat.
88'

Applauswissel voor Mirallas

Bölöni gunt Mirallas zelfs een applauswissel. De plooien lijken helemaal gladgestreken. Hongla is zijn vervanger.
87'
De tijd begint te dringen voor KV Mechelen. De bezoekers versieren twee hoekschoppen op een rij en ontwikkelen zo toch wat druk. Maar Antwerp kraakt niet.
84'
Lamkel Ze zet zijn turbo aan en lijkt op weg naar de 2-0. Maar dat is buiten Thoelen gerekend. Met een knappe tussenkomst houdt hij de spanning erin.
82'

Ook Hairemans is onzichtbaar. Het is nog niet de droomtransfer voor hem.

Aster Nzeyimana op Radio 1
80'
KV Mechelen probeert nog een vuist te maken en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Antwerp zakt nu toch even terug en laat de bezoekers begaan.
79'
Vrancken vestigt zijn hoop op Engvall. Die lost de moegestreden De Camargo af.
77'
77'

Mirallas omspeelt zijn man en schiet de bal in doel

76'
74'

Mirallas opent de score!

Mirallas haalt zijn gram en brengt Antwerp op voorsprong met zijn tweede van het seizoen. Bij KV Mechelen blijven ze maar wijken en Mirallas grijpt zijn kans. Thoelen is kansloos op zijn gekruist schot.