Jupiler Pro League - speeldag 16 - 24/11/19 - 20:00
60'
Kaveh Rezaei
0 - 2
60'

Charleroi zet zijn uitstekende reeks ook na de interlandbreak voort. Charleroi speelde een uitstekende tweede helft op Stayen en beloonde zichzelf met een 1-3-zege tegen Sint-Truiden. De bezoekers staan 4e in het klassement (met een wedstrijd minder op de teller).

Sint-Truiden - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Sint-Truiden bereikt de rust nog met 0-0 op het scorebord, maar is in het eerste kwartier na de pauze helemaal nergens. Charleroi versiert een zevental kansen en legt daar de basis voor de verdiende overwinning.
  • Man van de match: Kaveh Rezaei liet enkele kansen liggen, maar zette ook twee streepjes achter zijn naam. De geflopte Club-spits steekt stilaan weer zijn neus aan het venster.
  • Opvallend: Coach Marc Brys ontkende voor de wedstrijd zijn flirt met Racing Genk niet. "Je moet altijd luisteren naar de opportuniteit van een topclub." Benieuwd of de club en de supporters zijn standpunt kunnen smaken.

Bekijk de goals uit STVV - Charleroi (1-3)

STVV is los zand na de pauze

Charleroi liet al snel zien dat het meer kwaliteit in de gelederen had dan STVV, maar het overwicht was voor de pauze net iets te beperkt. Al mocht vooral Sint-Truiden blij zijn dat het na 45 minuten nog 0-0 stond. Morioka had een schot al eens tegen de paal gezet, met een magistrale vlam trapte Ilaimaharitra de lat nagenoeg aan flarden.

In de kleedkamer had Charleroi dan toch de ketel met grinta gevonden, want de bezoekers grepen de thuisploeg van bij het begin bij de keel. Het eerste kwartier van de tweede helft was wervelend met een stortvloed aan kansen.

Tussen de missers van Rezaei en Bruno door kon Charleroi toch twee keer scoren. Gholizadeh verschalkte de Truiense doelman met een afgeweken schot in de korte hoek, Morioka schotelde Rezaei op het uur de 0-2 op een dienblaadje voor.

Charleroi kon de 3 punten al bijschrijven, maar de 1-2 viel 20 minuten voor tijd uit de lucht. Letterlijk en figuurlijk: doelman Penneteau schatte een voorzet volledig verkeerd in, Botaka pakte het geschenkje dankbaar uit.

STVV stormde na die aansluitingstreffer niet wild naar voren, maar het slotoffensief zorgde toch voor angstzweet bij de bezoekers. Die namen in de slotfase de laatste twijfels weg: Rezaei was de koele kikker op een tegenaanval.

1-3, een logisch en correct resultaat dat Charleroi steviger in de top 6 plaatst. Het moet ook nog een inhaalwedstrijd tegen Club Brugge spelen. STVV moet meer en meer rekening houden met wat er in de staart van het peloton gebeurt.

Dubbele pech voor Charleroi: Een pegel van Ilaimaharitra tegen de lat en een doelpunt vanuit buitenspel

Boli gaat nogal knullig neer aan de hoekschopvlag

Volgende week RC Genk-STVV, Brys: "Niet relevant in het totaalplaatje"

• Jordan Botaka (STVV): "Of we ongerust zijn? We zijn gefocust op onszelf. We weten wat we kunnen en wat ons te wachten staat. We kijken alleen maar vooruit. Het is een proces. De match tegen Genk volgende week wordt weer interessant. Dat onze trainer met hen gepraat heeft? We weten dat onze coach altijd alles voor ons heeft gedaan en gegeven. Meer kan ik er niet over zeggen. Het is geen onderwerp in het elftal."
  • Marc Brys (coach STVV): "We blijven vooruit kijken en moeten het geloof in onszelf niet verliezen. We moeten leren uit de fouten. Genk? Die match wordt niet specialer dan een andere wedstrijd. We pakken die goed aan en proberen een punt of 3 punten te pakken. Er is die onduidelijkheid na de incidenten in de heenmatch. Dat duurt heel lang. Mijn gesprekken met Genk? Dat is geen reden. Dat is niet relevant in het totaalplaatje."
  • Karim Belhocine (coach Charleroi): "We werken elke week heel hard. Deze groep wil het maximum halen. Ze werken hard als het moeilijk gaat en we tonen veel offensieve kwaliteiten. Dat we zo sterk zijn op verplaatsing? Mijn groep heeft zin in elke match. Ze verdienen het."

90+5'

Charleroi boekt een zeer verdiende overwinning. Na de pauze zetten de bezoekers het kwaliteitsverschil in de verf. De 1-3 is logisch, duidelijk en correct.
90+3'
90+2'
Henen kan de score nog uitdiepen, maar de invaller mikt de 1-4 naast. De defensie van STVV doet pijn aan de ogen.
90+2'

STVV werd 75 minuten overklast. Charleroi is de overduidelijke winnaar.

Stef Wijnants op Radio 1
90+1'

90'
We krijgen 4 minuten extra tijd.
90'

Rezaei doet de boeken toe voor STVV: 1-3!

89'

1-3!

Het slotoffensief van STVV houdt aan, maar Charleroi beslist de match op de tegenaanval. Rezaei wordt uitstekend weggestuurd en werkt proper af.
85'
De hoop van STVV is gegrond. Garcia dropt een strakke lange bal op de voet van Boli, maar de spits kan zijn mindere dag niet uitwissen. Zijn zetje tegen de bal is een maat voor niets.
84'
Nog ruim 5 minuten en Charleroi speelt met vuur. STVV dringt nu aan en voelt dat er misschien nog iets uit de lucht kan vallen.
82'
Gaat het toch nog spoken? De Ridder talmt lang, maar heeft nog een goed schot in petto. Hij vlamt in het zijnet.
77'

Goeie save van Schmidt!

Charleroi gaat weer op zoek naar de 1-3. Met een krachtige kopslag op een corner dwingt Dessoleil de doelman van de thuisploeg tot een redding.
76'
73'
De inbreng van De Ridder en Acolatse zorgt voor meer schwung bij de thuisploeg, maar STVV stormt niet als een blinde gek naar voren. Het heeft nog een kwartier om een gevleid gelijkspel (of zelfs meer) af te dwingen tegen Charleroi.