• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem neemt revanche voor heenmatch en doet goeie zaak in Mechelen

  einde
  02
  1. 44' - Doelpunt - Gianni Bruno (0 - 1)
  2. 43' - Geel - Ibrahima Seck
  1. 90+3' - Verv. Omar Govea door Marco Bürki
  2. 90+2' - Doelpunt - Cyle Larin (0 - 2)
  3. 84' - Geel - Onur Kaya
  4. 83' - Geel - Ewoud Pletinckx
  5. 80' - Verv. Gianni Bruno door Abdoulaye Sissako
  6. 73' - Verv. Nikola Storm door Geoffry Hairemans
  7. 73' - Geel - Gideon Mensah
  8. 64' - Verv. Rob Schoofs door Clément Tainmont
  9. 62' - Geel - Jules Van Cleemput
  44'Gianni Bruno0 - 1
  90+2'Cyle Larin0 - 2

  KV Mechelen is tegen zijn derde thuisnederlaag aangelopen, zijn 5e van het seizoen. Zulte Waregem gaf KVM een koekje van eigen deeg: op de 1e speeldag werd het 0-2 in Waregem, op de 1e speeldag van de terugronde 0-2 in Mechelen. KV laat na om naast Standard op de 2e plek te komen en ziet Zulte Waregem een stevige concurrent worden voor Play-off I.

  KV Mechelen - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 73 verschijnt invaller Engvall, die zijn rentree maakt na een lange blessure, oog in oog met Bossut. De Zweed heeft de gelijkmaker aan de voet, maar treft de paal.
  • Man van de match: Gianni Bruno was de drijvende kracht op het middenveld bij Zulte Waregem. Hij strooide met passes en stond ook op de juiste plaats om zelf af te werken.
  • Opvallend: KV Mechelen kon dit seizoen nog maar drie van zijn acht thuiswedstrijden winnen. Zelfs met een vol stadion achter zich, zoals vandaag, wil het niet lukken om dominant te zijn in eigen huis.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Zulte Waregem (0-2)

  Afgekeurde goal Bjørdal deert Zulte Waregem niet

  Zulte Waregem verraste de thuisploeg met een energieke start, wat al in de openingsfase tot enkele warme momentjes voor de goal van Thoelen leidde.

   

  KV Mechelen schoot pas na een tiental minuten wakker, maar net op dat moment trof Bjørdal enig mooi raak. Helaas voor de Noor had de VAR voorafgaand handspel opgemerkt, en dus ging het feestje niet door.

   

  Na de afgekeurde goal bleef Zulte Waregem de meest dreigende ploeg, maar ook KVM kwam er bij momenten gevaarlijk uit. Swinkels en vooral Vanzeir lieten de kansen liggen.

   

  Kort voor de rust kreeg Zulte Waregem dan toch loon naar werken. Mensah leverde de assist vanaf de linkerkant, Bruno werkte de 0-1 voorbij Thoelen in doel.

  VIDEO: Bjørdal's heerlijke goal wordt afgekeurd wegens voorafgaand handspel

  Larin beslist de wedstrijd in toegevoegde tijd

  Ook in de tweede helft bleven beide ploegen met open vizier ten aanval trekken, al slopen er vooral bij KV Mechelen steeds meer slordigheden in het spel. Bij Zulte Waregem lukte het allemaal net wat vlotter, alleen bij de afwerking lieten de bezoekers het afweten.

   

  Een kwartier voor tijd was daar dan plots dé kans op de gelijkmaker. De wederoptredende Engvall verscheen alleen voor Bossut, maar duwde het leer tegen de paal.

   

  Aangevuurd door het supporterslegioen probeerde KVM nog een slotoffensief op te zetten, waardoor het achterin ook wel steeds meer ruimte weggaf.

   

  In de blessuretijd maakte Zulte Waregem optimaal gebruik van die ruimte om Larin op weg te zetten naar Thoelen. De Canadees maakte het koelbloedig af: 0-2 en boeken dicht.

  Dury: "Hebben hun sterktes geneutraliseerd"

  Francky Dury (Zulte Waregem): "We zaten van bij het begin goed in de match. Het is goed dat we net voor de rust konden scoren, na de pauze hebben we de partij dan kunnen controleren. Goed, ze hebben nog wel een paar kansen gehad, maar we hebben hun sterke punten toch behoorlijk kunnen neutraliseren."

   

  "Op basis van de inzet en de manier van voetballen was dit een verdiende overwinning. Dit was een van onze beste matchen tot nu toe. En als we aanspraak willen maken op Play-off I, moeten we ook dit soort matchen spelen. Maar er zijn veel kandidaten voor die top zes."

  Vrancken: "Zo kun je moeilijk een match winnen"

  Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Dit was een non-match. Er zat veel afval in ons spel en we verloren de duels. Dan kun je moeilijk een match winnen, al creëren we eigenlijk nog veel kansen voor de match die we spelen. Als die bal van Engvall binnen gaat, pakken we misschien een punt, maar dat verandert niets aan wat we laten zien hebben vandaag. En dat was helemaal niet goed."

   

  "Het is ook niet leuk als je voor eigen publiek speelt en dan die wedstrijd niet naar je hand kunt zetten. Er waren te veel jongens niet aanwezig vandaag. Dat kan gebeuren, maar dan moet je het volgende week wel weer rechttrekken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Zulte Waregem verslaat KV Mechelen met 0-2, dankzij doelpunten van Bruno en Larin, en schuift op naar een voorlopige zesde plaats.
  2. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Zulte Waregem, Marco Bürki erin, Omar Govea eruit
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Cyle Larin van Zulte Waregem. 0, 2.
  4. tweede helft, minuut 91. Larin maakt het af: 0-2. Wedstrijd gespeeld! Cyle Larin maakt het af op de counter, hij schuift de 0-2 door de benen van Thoelen en neemt alle twijfels weg. KV Mechelen stevent op zijn derde thuisnederlaag af.
  5. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra. We krijgen nog 3 minuten extra tijd. Kan KV Mechelen het tij nog keren?
  6. Gele kaart voor Onur Kaya van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 84
  7. tweede helft, minuut 84. Fopduik Kaya. Even schrikken voor Bossut, die wat te ver uit zijn doel komt en het duel met Kaya moet aangaan. Kaya zoekt de penalty, maar krijgt een gele kaart in de plaats.
  8. tweede helft, minuut 84. Daar is de volgende counter al. Deze keer speelt Larin af voor Bjørdal, maar die kan Thoelen niet verschalken.