• home
 • video
 • pas verschenen

  Bastien laat Standard nog eens winnen in de 93e minuut

  einde
  12
  1. 45' - Geel - Olivier Verdon
  2. 14' - Doelpunt - Paul José Mpoku (0 - 1)
  3. 12' - Geel - Jens Cools
  1. 90+3' - Doelpunt - Samuel Bastien (1 - 2)
  2. 87' - Verv. Nils Schouterden door Menno Koch
  3. 84' - Verv. Danijel Milicevic door Yuta Toyokawa
  4. 82' - Verv. Mehdi Carcela-González door Felipe Avenatti
  5. 80' - Geel - Jonathan Bolingi
  6. 78' - Verv. Jon Bautista door Carlos Embalo
  7. 65' - Verv. Renaud Emond door Obbi Oulare
  8. 65' - Verv. Selim Amallah door Maxime Lestienne
  9. 57' - Doelpunt - Nils Schouterden (1 - 1)
  14'Paul José Mpoku0 - 1
  57'Nils Schouterden1 - 1
  90+3'Samuel Bastien1 - 2

  Standard heeft na een 0 op 6 weer aangeknoopt met de punten. Maar het maakte het zichzelf bij de korte verplaatsing naar Eupen erg moeilijk: het had heel wat meer kunnen zijn dan 0-1 bij de rust, maar de gelijkmaker van Eupen werkte averechts. In de extra tijd bevrijdde Bastien Standard alsnog: 1-2. Standard springt over AA Gent naar de 2e plaats.

  Eupen - Standard kort samengevat

  • Sleutelmoment: Emond laat na om Standard vlak na de rust in een zetel te zetten. Schouterden is wel trefzeker en zorgt ervoor dat we een interessante tweede helft krijgen waarin de wedstrijd nog alle kanten uit kon.
  • Man van de Match: Nils Schouterden was op links niet onder de indruk van Carcela en droeg ook aanvallend zijn steentje bij met een goal en enkele rushes. Was - misschien toevallig - net gewisseld toen de 1-2 uit de lucht viel.
  • Opvallend: Eupen versloeg dit seizoen Genk en hield zowel Club Brugge als Anderlecht op een gelijkspel, maar Standard is een ander paar mouwen. Na de 3-0 in de heenronde gaan de Panda's nu met 1-2 onderuit in eigen huis.

  Bekijk de goals uit Eupen - Standard (1-2)

  Spilziek Standard maakt het zichzelf lastig

  Standard had de interlandbreak gebruikt om te herbronnen en kwam met een volledig verse voorhoede aan de aftrap. Het was echter Eupen, gesteund door een voor het eerst uitverkocht Kehrwegstadion, dat voortvarend begon. De 8363 fans kregen echter alleen maar halve kansjes te zien.

   

  Stilaan nam Standard de regie van de Luikse derby toch over. Amallah streelde een heerlijke diepe bal van Carcela met zijn knie tegen de lat, maar hoefde niet lang te kniezen. De aanval liep voort en Mpoku tekende de 0-1 aan met een afgeweken schot. Eupen wilde dat niet over zijn kant laten gaan, maar voetbalde te overhaast en werd zelden of nooit gevaarlijk.

   

  De bezoekers kregen steeds meer greep op de wedstrijd en snuffelden aan de 0-2. Carcela kreeg een dubbele kans, maar mikte eerst naast en besloot dan erg slap. Emond had dan weer pech toen hij de paal trof. Ook Vanheusden zat het niet mee, want zijn goal werd afgekeurd voor een duw in de rug van zijn bewaker.

  VIDEO: Bautista steekt een nieuwe lens in aan de zijlijn

  Bastien wendt crisis af met late goal

  De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd: met een trosje kansen voor Standard. Emond kon na een ferme misser van Verdon niet profiteren en schilderde zijn plaatsbal rakelings langs de kruising. Eupen kwam daarna piepen, al had dat veel te maken met een monumentaal misverstand tussen Bodart, Laifis en Vanheusden.

   

  De Rouches sloegen die waarschuwing echter in de wind, want een minuut later vloog de bal wel tegen het net. En hoe! Bautista goochelde zichzelf vrij en speelde bal door naar Schouterden. De linksachter nagelde hem onhoudbaar in de bovenhoek. Eupen rook zijn kans op een nieuwe stunt tegen een topploeg, terwijl Standard voelbaar nerveus werd. Schouterden schoof een nieuwe wenkende kans nipt naast.

   

  Pas in het slot kon Standard opnieuw druk ontwikkelen en moest de thuisploeg terugplooien. Toch moesten we tot in de toegevoegde tijd wachten op echt gevaar. Toen Oularé de lat deed daveren, leek het kalf verdronken, maar Bastien schonk Standard toch nog de volle buit.

  VIDEO: Vojvoda's technisch hoogstandje wordt meteen in de kiem gesmoord

  Vanheusden: "We moeten een match sneller doodmaken"

  • Zinho Vanheusden (Standard): "Met onze ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen was het nodig om nog eens een uitwedstrijd te winnen. We komen goed weg dat we op het einde scoren, maar we verdienen wel om deze match te winnen. Kijk naar onze kansen: 3 keer op de paal, 1 afgekeurde goal. Ik weet wel niet of dat een fout was. We hadden de match sneller moeten doodmaken. We hebben dit seizoen al heel veel punten gepakt in de laatste 10 minuten. Dat is zeker een kwaliteit. Maar we moeten onszelf sneller geven wat we verdienen voor ons werk in de wedstrijd. We speelden goed en creëerden kansen. Toen de 1-1 viel, was dat een mentale klap. Daarna speelden we een stuk minder goed. Maar we moeten daar ook uit leren om meteen te reageren na een tegengoal."
  • Nils Schouterden (Eupen): "Dit is balen. Als je zo'n tweede helft speelt en Standard domineert, moet je iets pakken thuis. Het dan zo weggeven in de laatste seconde is enorm zuur. We moeten wel realistisch zijn, dat we niet verdienden te winnen. De 1e helft was Standard stukken beter dan wij en waren ze veel gevaarlijker. In de 2e helft hielden onze aanvallers de bal beter bij en konden we opschuiven. Dan speel je hoger en konden we ze vastzetten. Mijn mooie goal doet deugd, maar het doet ook pijn dat ik die 2e kans liet liggen. Op het einde moeten we niet gefrustreerd, maar slimmer zijn en de focus houden om de wedstrijd dood te leggen. Als we de bal toen gewoon wegtrapten, was de wedstrijd afgelopen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Standard leek bij Eupen op een punt te blijven steken, maar diep in de toegevoegde tijd maakte Bastien alsnog de winnende treffer.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Samuel Bastien van Standard. 1, 2.
  3. tweede helft, minuut 93. Bastien met de 1-2! De wanprestatie van Standard in de tweede helft is vergeten en vergeven, want Bastien staat op de juiste plaats in de kluts om af te werken.
  4. tweede helft, minuut 91. Oularé op de lat! Voor zo'n beer van een vent is Oularé bliksemsnel gedraaid. Hij schiet ook fors, maar raakt vol de deklat. Er zit ook wel een arm van de aanvaller tussen.
  5. tweede helft, minuut 88. Moet Standard nog blij zijn met een gelijkspel? Embalo kan na de balverovering van Ebrahimi niet afwerken.
  6. tweede helft, minuut 87. Op een Eupense tegenstoot haalt Toyokawa uit, Bodart moet plat.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Nils Schouterden eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Druk van Standard. Standard ontwikkelt eindelijk opnieuw wat druk, terwijl Eupen loert op de counter. De thuisploeg gooit met Koch nog een potige verdediger in de strijd, want ze wil dit punt niet meer afgeven.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Yuta Toyokawa erin, Danijel Milicevic eruit