• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht laat de kansen en de zege liggen tegen Kortrijk

  einde
  00
  1. 88' - Geel - Tuta
  2. 87' - Verv. Alexis Saelemaekers door Isaac Thelin
  3. 87' - Verv. Andriy Batsula door Jovan Stojanovic
  4. 79' - Verv. Larry Azouni door Elohim Rolland
  5. 75' - Geel - Larry Azouni
  6. 74' - Geel - Julien De Sart
  7. 71' - Verv. Sieben Dewaele door Killian Sardella
  8. 71' - Verv. Edo Kayembe door Jeremy Doku
  9. 69' - Verv. Hervé Kage door Christophe Lepoint
  10. 58' - Geel - Edo Kayembe

  Anderlecht heeft zijn (bescheiden) zegereeks onder Frank Vercauteren niet kunnen doortrekken tegen Kortrijk: 0-0. Chadli en Roofe misten grote kansen in de slotfase, voor Kortrijk is het punt een opsteker na 4 nederlagen op rij.

  RSC Anderlecht – KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor tijd krijgt Chadli de uitgelezen kans om Anderlecht een derde zege op rij te schenken. Hij komt op aangeven van Saelemaekers oog in oog te staan met Jakubech, maar mikt op het onderbeen van de KVK-doelman.
  • Man van de match: Door een barst in het borstbeen moest Bruzzese noodgedwongen zijn plaats afstaan aan Jakubech, die zijn debuut maakte voor Kortrijk. Hij deed dat uitstekend, met een levensbelangrijke redding tien minuten voor tijd.
  • Opvallend: Het is al het vijfde 0-0-gelijkspel voor Anderlecht dit seizoen. Veel spektakel krijgen de supporters van paars-wit niet te zien.

  Samenvatting:

  Bezoekers krijgen beste kansen in saaie eerste helft

  Sinds de komst van Frank Vercauteren is het bij Anderlecht beter beginnen te draaien. Paars-wit ontving vanavond in het eigen Lotto Park het sukkelende KV Kortrijk van ex-speler Yves Vanderhaeghe. Met een rapport van 7 op 33 leek dat een hapklare brok, maar Anderlecht liet het na om de Kortrijkzanen van bij het begin bij de keel te grijpen.

   

  Meer nog: in een flauwe eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers. Toen D’Haene de achterlijn haalde en de bal nog voor het doel kreeg, moest Van Crombrugge zich onderscheiden op een kopbal van Mboyo. Kort daarna moest de Anderlecht-doelman plat op een poging van Kage.

   

  Het antwoord van paars-wit kwam er van de voet van Nacer Chadli, die na een schaarbeweging nipt naast de eerste paal in het zijnet trapte. Aan meer kon de thuisaanhang zich niet verwarmen in een ronduit vervelende eerste helft.

  Kayembe komt na een stevige elleboogstoot goed weg met geel

  Punt is opsteker voor KV Kortrijk

  De rust bracht niet veel beterschap. Anderlecht kwam wel wat scherper uit de kleedkamer, maar Roofe liet twee kansen op een rij liggen. Een lob van Sambi Lokonga ging dan wel over Kortrijk-doelman Jakubech, maar Golubovic stak zijn doelman een handje toe en redde de poging van de doellijn.

   

  Met een aantal wissels probeerde Vercauteren de boel te forceren, maar pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd ging Anderlecht ook echt op zoek naar de voorsprong. Toen Chadli tien minuten voor tijd dé kans van de wedstrijd op het been van Jakubech mikte, konden we de boeken eigenlijk al sluiten. Ook al liet ook Roofe de 1-0 van dichtbij nog liggen.

   

  In de extra tijd kregen we nog wat halve kansjes te zien en zowaar een doelpunt van Lepoint voor Kortrijk, maar de invaller stond een meter buitenspel, het feestje ging niet door. De 0-0-eindstand na een flauwe bedoening was niet meer dan terecht. Het punt is na een 0 op 12 ongetwijfeld wel een opsteker voor Kortrijk.

  Lepoint scoort vlak voor tijd een weergaloos doelpunt, maar hij stond buitenspel

  Reacties

  • Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): "“Mijn spelers hebben hun werk gedaan en zijn daarvoor beloond. Dit punt doet heel veel deugd. Na zo’n prestatie kunnen we met de borst vooruit naar de toekomst kijken. Jammer dat Lepoint offside stond bij die late goal. Dat had echt iets heel moois geweest: zo strijden om de nul te houden en dan in de laatste minuut zelf nog scoren. Het heeft niet mogen zijn, maar ik ben toch heel blij met dit punt.” 
  • Frank Vercauteren (coach Anderlecht): "Dat we vijf keer 0-0 gelijkspelen wil ook zeggen dat we vijf keer de nul hebben gehouden. Dat is de positieve kant van het verhaal, maar het is wel duidelijk dat we niet efficiënt of gevaarlijk genoeg zijn voor doel. Kortrijk heeft het punt zeker niet gestolen. We wisten wat we konden verwachten en ze hebben hun tactiek prima uitgevoerd, daar valt niets op af te dingen."

  Vercauteren: "Het is niet zo evident om de zogezegde kleine matchen te winnen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde partij! Anderlecht heeft geen derde zege op een rij kunnen boeken. Tegen Kortrijk kwam het in eigen huis niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Voor Kortrijk is het een deugddoend punt na vier verloren wedstrijden.
  2. tweede helft, minuut 94. Lepoint scoort, maar wordt afgevlagd! Lepoint scoort in de laatste minuut een wereldgoal, maar bij Anderlecht halen ze opgelucht adem: de invaller stond een meter offside.
  3. tweede helft, minuut 93. Anderlecht krijgt nog een hoekschop in de derde van vier minuten extra tijd. Luckassen kopt die onder druk van twee bezoekers voorlangs.
  4. tweede helft, minuut 91. We krijgen nog een spannend slot te zien. Kortrijk komt er niet meer uit. Tom Boudeweel op Radio 1.
  5. tweede helft, minuut 90. Er komen vier minuten extra tijd bij.
  6. tweede helft, minuut 90. Paars-witte kansen in het slot. Anderlecht krijgt nog een resem kansen diep in het slot van de wedstrijd. Roofe kopt een voorzet richting Thelin, die al vallend voorlangs trapt.
  7. Gele kaart voor Tuta van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 88. Chadli raakt de kruising. Roofe wordt onderuit gehaald door Tuta. De vrije trap is voor de rechter van Chadli, die de buitenkant van de kruising raakt.
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Anderlecht, Isaac Thelin erin, Alexis Saelemaekers eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Andriy Batsula eruit