KVO geeft eerste zege sinds augustus weg in de 93e minuut

  1. 41' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Stipe Perica (2 - 2)
  2. 90+2' - Geel - Ari Skúlason
  3. 89' - Verv. Idrissa Sylla door Sindrit Guri
  4. 86' - Verv. Deni Hocko door Sami Allagui
  5. 76' - Doelpunt strafschop - Ari Skúlason (2 - 1)
  6. 66' - Doelpunt - Stipe Perica (1 - 1)
  7. 66' - Verv. Cedric Omoigui door Stipe Perica
  8. 49' - Geel - Bruno Godeau
  66'Stipe Perica1 - 1
  90+3'Stipe Perica2 - 2

  KV Oostende was twee minuten verwijderd van zijn eerste zege in tien matchen. Tot de 93e minuut stond het voor tegen Moeskroen, maar Perica doorprikte de droom. KVO ziet door de zeges van Cercle en Waasland-Beveren de laatste plaats angstvallig dichtbij komen.

  Oostende - Moeskroen in een notendop

  • Sleutelmoment: Met hangen en wurgen en soms meer geluk dan wijsheid knokt Oostende zich naar het laatste fluitsignaal. Helemaal op het einde loopt het toch weer mis en zo blijft de zwarte periode van KVO duren.
  • Man van de Match: Stipe Perica mag in het laatste kwart van de wedstrijd invallen. De Kroaat slaagt er, in tegenstelling tot zijn maats, wél in om Oostende te verrassen en is met twee goals bepalend voor het resultaat.
  • Opvallend: Oostende breekt reeksen van drie matchen zonder goal en vijf matchen zonder punt, maar blijft snakken naar een overwinning. De laatste zege dateert van 24 augustus, inmiddels tien speeldagen geleden.

  Bekijk de goals uit Oostende-Moeskroen (2-2)

  Sakala zorgt voor onverhoopte voorsprong

  Na een dramatische 2 op 27 stond het vertrouwen logischerwijs op een laag pitje bij Oostende. Moeskroen had dan weer moed gevat door een zege tegen Antwerp en trok de lijn door met veel balbezit en initiatief in de beginfase. Kansen waren evenwel een schaars goed.

   

  Moeskroen had de hulp van KVO nodig om echt gevaarlijk te worden. Omoigui ramde onbesuisd over en naast na een valpartij van Sané en Faes stond Dutoit bij toen de doelman betrapt werd in niemandsland. Op een zeldzame tegenprik bokste de thuisploeg toch een kans in elkaar. Sakala en Canesin waren echter te beschroomd om te durven schieten.

   

  De eerste helft bloedde daarna dood, tot de 1-0 plots uit de lucht kwam gevallen. Vasic verwerkt een schot van Jonckheere onvoldoende en gunde Sakala zo de kans om al duikend raak te koppen. Het was een klein wonder, maar KVO zocht de kleedkamer op met een voorsprong.

  VIDEO: Sané glijdt onderuit, Omoigui profiteert niet

  Perica breekt Oostendse harten

  Na de rust bleef de kwaliteit van het voetbal bedenkelijk. Moeskroen speelde steriel en stereotiep en kon een twijfelend Oostende amper bedreigen. KVO kreeg op de counter genoeg ruimte, maar was te zenuwachtig aan de bal om l'Excel echt pijn te doen.

   

  Hjulsager krulde de eerste goede mogelijkheid van de tweede helft voorbij de kruising. Dat brak de thuisploeg meteen zuur op, want invaller Perica maakte er met zijn eerste baltoets 1-1 van. Er was wel een tussenkomst van de VAR nodig om te zien dat aangever Osabutey net niet buitenspel stond.

   

  Die gelijkmaker had een mentaal broze ploeg als Oostende kunnen breken, maar Queiros stak de kustjongens een handje toe. Hij veroorzaakte een strafschop die door Skulason feilloos werd omgezet. Moeskroen stond te zwijmelen na die tik en had een uitstekende Vasic nodig om de ontsnapte Sakala te stuiten.

   

  De bezoekers herpakten zich echter snel en beukten in het slot verwoed op de poort. Boya dwong Dutoit tot een zweefduik, maar nam daarna te veel hooi op zijn vork. De Versluys Arena leek met knikkende knieën een feestje tegemoet te gaan, maar diep in de toegevoegde tijd verpestte Perica de avond van de thuisfans met zijn tweede van de avond.

  Jonckheere: "Wéér op een stilstaande fase"

  Michiel Jonckheere greep met Oostende net naast de zege. "Dat is de situatie waarin we zitten. We staan onderaan en zijn degradatiekandidaat. Als je dan in de laatste minuut 2-1 voorstaat in een levensbelangrijke wedstrijd, is het jammer dat je het dan nog weggooit."

   

  "Weer op een stilstaande fase", foeterde Jonckheere. "Dat is ons grote probleem. Ik denk dat we al tien doelpunten hebben tegengekregen op stilliggende ballen. Dat speelt in de hoofden en dan zie je dat simpele dingen misgaan en dat er twijfel in de ploeg kruipt."

   

  "Het was geen goede wedstrijd. Dit was degradatievoetbal", had ook de middenvelder van KVO gezien. "Af en toe was het kick and rush. Dat is nooit de bedoeling, maar het is bijna onvermijdelijk als het vertrouwen niet groot is. Ik vond Moeskroen trouwens ook niet goed. Wij gaven ook niet zo veel weg."

   

  Maar toch liep het dus nog mis. "Dat is heel ontgoochelend, zeker omdat Cercle Brugge en Waasland-Beveren wel wonnen en omdat wij in onze eerstvolgende match naar Club Brugge moeten."

   

  "Ik heb met Oostende nog nooit in zo'n moeilijke situatie gezeten, maar ooit zal het geluk wel eens keren. Het zal niet van de ene dag op de andere met sprankelend voetbal zijn.  Dat bestaat niet. Maar die bal moet eens goed vallen voor ons."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde! Oostende stond op een zucht van een eerste zege sinds augustus, maar een goal van Moeskroen diep in de toegevoegde tijd gooide roet in het eten. KVO ziet achtervolgers Beveren en Cercle twee punten inlopen.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Stipe Perica van Excel Moeskroen. 2, 2.
  4. tweede helft, minuut 92. Toch 2-2! Zeggen dat Stipe Perica sterk is ingevallen, is een understatement. De Serviër kopt een vrije schop binnen en breekt zo de harten van iedereen die groen-rood-geel voelt.
  5. Gele kaart voor Ari Skúlason van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. Adem inhouden! Dutoit tast serieus mis en ziet Osabutey passeren. Faes en Sané slaan de handen in elkaar en voorkomen erger.
  7. tweede helft, minuut 90. De vierde man geeft aan dat we vier minuten extra tijd krijgen.
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Idrissa Sylla eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Tackle van Faes. Wout Faes, in zijn vijftigste wedstrijd in het shirt van Oostende, glijdt de bal uit de voeten van Osabutey. KVO zal moeten bibberen in het slot.
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Excel Moeskroen, Sami Allagui erin, Deni Hocko eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Allagui moet de bezoekers met zijn ervaring aan de 2-2 helpen.
  12. tweede helft, minuut 85. Aan vechtlust geen gebrek bij KVO. Bij Moeskroen krijgt je toch een beetje de indruk dat ze niet alles geven.
  13. tweede helft, minuut 82. Maakt Oostende vanavond een einde aan die lange zwarte reeks? Bert Sterckx.
  14. tweede helft, minuut 81. Ook William Dutoit onderscheidt zich, met een zweefduik houdt hij Boya van de gelijkmaker.
  15. tweede helft, minuut 80. Geen geruststelling. Sakala ontsnapt en stormt schuin op Vasic af. De doelman van Moeskroen ligt dwars en houdt het spannend.
  16. tweede helft, minuut 79. Wat een vreemde wedstrijd. We hebben drie doelpunten gezien, en alledrie kwamen ze als een donderslag bij heldere hemel. Worden we in het slot nog eens verrast, of blijft het hierbij?
  17. tweede helft, minuut 76. Skulason faalt niet. Ari Skulason is een specialist vanaf elf meter. De IJslander blijft kalm onder de druk en schuift de penalty precies in de benedenhoek. KVO heeft zijn voorsprong hersteld!
  18. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 76 door Ari Skúlason van KV Oostende. 2, 1.
  19. tweede helft, minuut 73. Strafschop voor Oostende! De bal vliegt tegen de arm van Queiros, die zich schalks breed probeert te maken. Vergoote heeft het echter in de smiezen en wijst naar de stip.