Duwtje in de rug voor Waasland-Beveren, fluitconcert voor KV Kortrijk

  1. 30' - Doelpunt - Aboubakary Koita (0 - 2)
  2. 12' - Doelpunt - Beni Badibanga (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Beni Badibanga door Denzel Jubitana
  2. 82' - Verv. Din Sula door Stefan Milosevic
  3. 77' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Imoh Ezekiel
  4. 77' - Geel - Aboubakary Koita
  5. 76' - Verv. Abdul Ajagun door Hervé Kage
  6. 74' - Doelpunt strafschop - Tuur Dierckx (1 - 3)
  7. 74' - Geel - Sébastien Bruzzese
  8. 71' - Geel - Aleksandar Vukotic
  9. 66' - Verv. Valtteri Moren door Alexis Gamboa
  10. 66' - Verv. Jovan Stojanovic door Christophe Lepoint
  11. 62' - Doelpunt - Fraser Hornby (1 - 2)
  12. 56' - Geel - Din Sula
  13. 54' - Geel - Beni Badibanga

  Waasland-Beveren heeft de heenronde afgesloten met een opsteker. De nummer 15 in het klassement pakte op het veld van KVK nog maar zijn 2e overwinning van het seizoen, al blijft het verschil met rode lantaarn Cercle Brugge identiek na de Brugse zege. KVK moet zich dan weer dringend herbronnen na een 0 op 12. "Er is genoeg kwaliteit in onze ploeg, dit is gewoon een slechte periode", zegt Fraser Hornby.

  KV Kortrijk - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde valt de spanning weg in het Guldensporenstadion. Bruzzese haalt de doorgebroken Koita onderuit en Dierckx maakt er vanaf de penaltystip 1-3 van.
  • Man van de match: Beni Badibanga was dé smaakmaker bij Waasland-Beveren. Hij gaf het goede voorbeeld met zijn vroege goal, schotelde Koita de 0-2 voor én lag met een slimme pass op diezelfde Koita aan de basis van de penaltyovertreding van Bruzzese. 
  • Opvallend: Waasland-Beveren zorgde vanavond voor een heuse trendbreuk. In de laatste 7 duels tegen Kortrijk had het immers 6 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld. De laatste overwining tegen Kortrijk was al ruim 2 jaar geleden.

  Bekijk de doelpunten uit Kortrijk - Waasland-Beveren (1-3)

  Badibanga en Koita tonen Waasland-Beveren de weg

  Met respectievelijk 3 en 4 nederlagen op een rij kon zowel Kortrijk als Waasland-Beveren een opkikker gebruiken. Maar Waasland-Beveren leek al na amper 4 minuten het ongeluk aan te trekken. Een schot van D’Haene werd door Vukotic net niet in eigen doel verwerkt.

   

  Kortrijk had het meeste balbezit. De vroege openingstreffer van Badibanga was dan ook een verrassing, al verdiende de aanval wel een schoonheidsprijs. Dierckx slalomde zich door de KVK-defensie en tikte knap door naar Sula. Zijn lage voorzet werd door Badibanga in doel getikt.

   

  Kortrijk moest plots aan de bak, maar bakte er weinig van. De thuissupporters morden en op het halfuur moesten ze een nieuwe tik incasseren. Dierckx lag alweer aan de basis van een fraaie combinatie. Een voorzet van Badibanga kwam met wat geluk bij Koita en die maakte er 0-2 van.

   

  Kort voor de rust zorgde diezelfde Koita met een laag afstandsschot zelfs bijna voor de 0-3. Het leverde Kortrijk aan de rust boegeroep op van het ontgoochelde thuispubliek.

  VIDEO: Vanderhaeghe loopt het veld op... om bal aan Kovacevic te geven

  Hornby geeft Kortrijk ijdele hoop

  De rust bracht weinig beterschap voor Kortrijk. Waasland-Beveren kwam niet in de problemen en zorgde daarentegen zelf voor gevaar. Bruzzese had het knap lastig met een verre knal van Tshibola en mocht blij zijn dat de doorgebroken Badibanga even later zijn tweede van de avond liet liggen.

   

  Een dure misser want iets voorbij het uur kwam Kortrijk uit het niks weer in de wedstrijd. Ajagun schilderde de bal op het hoofd van Hornby en die nam Jackers te grazen met een rake kopbal. Plots was er weer spanning, al kon Kortrijk geen vervolg breien aan de aansluitingstreffer.

   

  Ruim een kwartier voor het einde ontbond Badibanga nog eens zijn duivels. Met een heerlijke pass bracht hij Koita alleen voor Bruzzese. De doelman trok aan de noodrem en dus mocht Dierckx er vanaf de penaltystip 1-3 van maken. Die tik kwam een slap Kortrijk niet meer te boven.

  Koita: "Nu de klus klaren tegen Cercle"

  • Beni Badibanga (Waasland-Beveren): "We hebben collectief een sterke prestatie neergezet. We zijn niet gekraakt toen we die tegengoal slikten. We mogen tevreden zijn over ons werk vanavond. Ik zit zelf nu in een goede periode en dat zie je ook op het veld. Maar ook mijn ploegmaats worden steeds beter. Proficiat aan Cercle voor hun overwinning, we zien elkaar na de interlandonderbreking." 
  • Aboubakary Koita (Waasland-Beveren): "Dit is een hele belangrijke zege. Zeker omdat Cercle ook gewonnen heeft. We doen nu een goede zaak en over 2 weken moeten we de klus klaren tegen Cercle. We hebben het goed gedaan. Het was ook een mooie avond voor mij, het mag elke week zo zijn. Ik denk dat het goed komt. We moeten in onze eigen kwaliteiten geloven." 
  • Fraser Hornby (KV Kortrijk): "We waren de beste ploeg in het begin. Na die tegengoal probeerden we weer in de wedstrijd te komen. Daardoor lieten we achteraan meer ruimte. We moeten de komende week gebruiken om te analyseren wat er fout loopt. Maar er is genoeg kwaliteit in onze ploeg, dit is gewoon een slechte periode. We geloven dat we er snel weer uit kunnen komen." 
  • Arnauld Mercier (trainer Waasland-Beveren): "We hebben onze kansen uitstekend benut. Ik moet mijn spelers feliciteren. Ze zijn er blijven in geloven ondanks de recente nederlagen. Ik ben ook tevreden over hoe onze goals tot stand kwamen, in het spel. Het is ook goed dat we nu eens een resultaat neerzetten, want na de voorbije wedstrijden konden we alleen maar gefrustreerd zijn. Het was niet evident om de ploeg vooruit te stuwen en een perspectief te beiden. Elke match is een gevecht voor ons. We moeten blijven strijden door te voetballen zoals vanavond."
  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "Het begin van de match was in ons voordeel, alleen valt dat doelpunt niet. De eerste keer dat Waasland-Beveren kwam opzetten was het raak en toen gingen precies de deuren open. De tweede keer dat ze op onze helft kwamen stond het 0-2. Toen hadden we al zoveel geprobeerd om te voetballen tegen een team dat niet kwam om te voetballen. We geloofden er nog in na de 1-2, maar na die penalty was het voorbij. We moeten nu naar onderen kijken, maar ik blijf geloven dat we het tot een goed einde kunnen brengen. We moeten niet panikeren, er zit genoeg kwaliteit in de groep. Maar we moeten wel de knop omdraaien en mentaliteit tonen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Vreugde bij Waasland-Beveren, het wint met 1-3 bij Kortrijk en pakt zo zijn eerste uitzege van het seizoen. Kortrijk blijft achter met 0 op 12.
  3. tweede helft, minuut 93. De extra tijd blijkt een maat voor niks. Mboyo komt nog even aandringen, maar Jackers komt als winnaar uit de strijd.
  4. tweede helft, minuut 90. 5 extra minuten. De reguliere speeltijd zit erop. Kortrijk krijgt nog 5 extra minuten om voor een mirakel te zorgen.
  5. tweede helft, minuut 88. Waasland-Beveren pakt nog eens uit met een goede counter. Dierckx is het sluitstuk van de aanval en dwingt via een afgeweken schot nog een hoekschop af. Tot een kans leidt die niet, maar er zijn toch weer enkele seconden gepasseerd.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Waasland-Beveren, Denzel Jubitana erin, Beni Badibanga eruit
  7. tweede helft, minuut 84. De tijd begint te dringen voor Kortrijk als het er vandaag nog iets van wil maken. De thuisploeg mag de bal rondtikken, maar komt niet tot kansen.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Waasland-Beveren, Stefan Milosevic erin, Din Sula eruit
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Kortrijk, Imoh Ezekiel erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  10. Gele kaart voor Aboubakary Koita van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 77
  11. tweede helft, minuut 77. De bal valt plots voor de voeten van Kagé, maar die illustreert met een wild schot waar het vandaag fout loopt bij Kortrijk. De moed zakt de thuisspelers stilaan in de schoenen.
  12. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Kortrijk, Hervé Kage erin, Abdul Ajagun eruit
  13. tweede helft, minuut 75.
  14. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 74 door Tuur Dierckx van Waasland-Beveren. 1, 3.
  15. tweede helft, minuut 74. Dierckx geeft de bezoekers weer ademruimte. Waasland-Beveren komt weer een stapje dichter bij zijn eerste uitzege van het seizoen. Dierckx zet de strafschop feilloos om. Kortrijk stevent af op een 0 op 12. Of heeft de thuisploeg nog een slotoffensief in petto?
  16. Gele kaart voor Sébastien Bruzzese van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 74
  17. tweede helft, minuut 73. Penalty! Badibanga stuurt Koita met een heerlijke pass alleen op Bruzzese af. De doelman komt uit, maar haalt Koita onderuit. De bal gaat op de stip!
  18. Gele kaart voor Aleksandar Vukotic van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 71
  19. tweede helft, minuut 71. Kortrijk slaagt er niet echt in om Waasland-Beveren naar de keel te grijpen na de aansluitingstreffer. Waasland-Beveren houdt al bij al makkelijk stand, al blijft de voorsprong krap.
  20. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Waasland-Beveren, Alexis Gamboa erin, Valtteri Moren eruit