Charleroi rukt verder op dankzij vlam van Rezaei

  1. 90+2' - Verv. Kaveh Rezaei door Frank Tsadjout
  2. 89' - Verv. Omid Ebrahimi door Yuta Toyokawa
  3. 89' - Verv. Jens Cools door Carlos Embalo
  4. 89' - Verv. Siebe Blondelle door Sulayman Marreh
  5. 83' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (1 - 0)
  6. 74' - Geel - Siebe Blondelle
  7. 73' - Verv. Ali Gholizadeh door Mamadou Fall
  83'Kaveh Rezaei1 - 0

  Charleroi duikt met een goed gevoel de interlandstop in. De thuisploeg klopte Eupen met het kleinste verschil: Rezaei knalde de 1-0 in de slotfase knap op het scorebord. Dankzij 13 op 15 deelt Charleroi voorlopig de 3e plaats met AA Gent.

  Charleroi - Eupen kort samengevat

  • Sleutelmoment: De fans blijven erg lang op hun honger zitten, maar een kwartier voor tijd zet Charleroi dan toch de turbo aan. Een doelpunt hangt in de lucht en valt er ook uit: Rezaei houdt de punten op Mambourg.
  • Man van de Match: Kaveh Rezaei was na een ongelukkige doortocht bij Club Brugge eigenlijk een hoopje ellende. De Iraniër krikte zijn zelfvertrouwen de laatste weken op en tekende vanavond weer voor een belangrijke goal.
  • Opvallend: In z'n eerste negen wedstrijden hield Charleroi één keertje de nul. Sindsdien hebben de Zebra's hun zaakjes achterin helemaal op orde, want ze boeken hun vierde clean sheet op vijf speeldagen. Straf.

  Bekijk het doelpunt uit Charleroi - Eupen (1-0)

  Slaapverwekkend voetbal voor de rust

  De thuisploeg moest het door de blessure van Diandy en de schorsing van Ilaimaharitra rooien zonder haar twee vaste defensieve middenvelders. Belhocine stuurde dan maar een iets offensiever ingesteld elftal de wei in en dat leverde in het eerste kwartier wel wat gevaar op. Een ongewijzigd Eupen was verrast, maar stond niet veel meer toe dan een hakje van Nicholson.

   

  Het vuur was snel geblust in een koud Mambourg. Op het druk bevolkte middenveld stropte alles vast en door de korte dekking die beide ploegen toepasten was er amper tijd om leuk voetbal te brengen. Je moest al met een vergrootglas naar kansen zoeken, en dan nog legde je de lat best laag. Eupen dwong wel wat hoekschoppen af, maar deed daar weinig mee.

   

  Met de rust in zicht verdapperde Charleroi en konden we een paar kansjes noteren. Het schotje van Gholizadeh, de geschampte kopbal van Nicholson en het rollertje van Bruno waren niet van die aard om Eupen-doelman De Wolf in verlegenheid te brengen.

  VIDEO: "Courage, Christophe": Zebra's steken ploegmaat Diandy een hart onder de riem

  Streep van Rezaei is beslissend

  Ebrahimi opende de tweede helft met een schot dat de paal scheerde en wekte zo de indruk dat de toeschouwers beterschap mochten verwachten. Het bleek ijdele hoop, want het spel werd zo mogelijk nog een beetje slordiger.

   

  Eupen hield het afval lang genoeg uit zijn voetbal om een paar aanvallen op te zetten. Bolingi scoorde zelfs, maar aangever Bautista stond een dikke meter buitenspel. Na een miskleun van Verdon botste de bal voor Cools, die echter verrast was en de wenkende kans hoog in de tribune ramde.

   

  Een teleurstellend Charleroi wierp pas in het slotkwartier zijn ketenen af. Beck moest Bruno afstoppen en Nicholson kraakte zijn schot half. De thuisploeg vatte meer moed en greep Eupen bij de lurven. Rezaei maakte het overwicht te gelde met een schicht in de winkelhaak. Nicholson had de zege wat meer glans kunnen geven, maar hij trof in de toegevoegde tijd de paal.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Charleroi is door een lastige wedstrijd tegen Eupen gesparteld. Pas in het slotkwartier krikte de thuisploeg haar niveau voldoende op en won ze dankzij een goal van Rezaei.
  3. tweede helft, minuut 92. Nicholson neemt bijna alle twijfels weg over de zege van de thuisploeg. De Jamaicaan raakt echter de paal en dus blijft het nog spannend.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Charleroi, Frank Tsadjout erin, Kaveh Rezaei eruit
  5. tweede helft, minuut 91. De toegevoegde tijd is ingegaan. Bolingi pakt uit met een halve omhaal, recht op Penneteau. Er hangt ook een reukje van buitenspel aan.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAS Eupen, Yuta Toyokawa erin, Omid Ebrahimi eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAS Eupen, Carlos Embalo erin, Jens Cools eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAS Eupen, Sulayman Marreh erin, Siebe Blondelle eruit
  9. tweede helft, minuut 89. Driedubbele wissel. Marreh, Embalo en Toyokawa moeten Eupen voor een nederlaag behoeden.
  10. tweede helft, minuut 87. Bij Eupen moet coach San José iets verzinnen, want zijn ploeg is het spoor bijster. Drie spelers maken zich klaar om in te vallen.
  11. tweede helft, minuut 83. Rezaei doet het! Kaveh Rezaei is helemaal terug! Na een ongelukkige passage bij Club Brugge vindt hij zijn oude niveau terug bij Charleroi. Deze goal mag er echt wel zijn, een pegel uit de draai in de winkelhaak. Verdiend ook.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Kaveh Rezaei van Charleroi. 1, 0.
  13. tweede helft, minuut 80. Rezaei kopt. Charleroi rijgt de halve kansen aan elkaar, deze keer is het Rezaei die mag koppen. Toch is er niet echt sprake van een acute dreiging voor Eupen.
  14. tweede helft, minuut 78. Charleroi heeft het juiste ritme te pakken. Het heeft lang genoeg geduurd. Nicholson schiet deze keer iets te centraal, waardoor De Wolf alweer geen wonderen moet verrichten.
  15. tweede helft, minuut 77. Eupen maakt het zichzelf lastig door slecht weg te werken. Nurio kan de bezoekers uiteindelijk niet afstraffen.
  16. tweede helft, minuut 76. Beck ruimt op. De Wolf gaat in de mist op een hoekschop. Bruno ruikt zijn kans al, maar de ouwe Beck strekt zijn been helemaal en haalt de bal weg.
  17. Gele kaart voor Siebe Blondelle van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 74
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Charleroi, Mamadou Fall erin, Ali Gholizadeh eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Blondelle breekt een aanval af en is de eerste die in het gele boekje van scheidsrechter Alen verdwijnt.