Saadi gooit Cercle in slotminuut een reddingsboei voor het behoud

  1. 34' - Doelpunt vrije trap - Kevin Hoggas (1 - 0)
  2. 33' - Geel - Santiago Colombatto
  3. 18' - Geel - Naomichi Ueda
  1. 90+3' - Geel - Ibrahima Sankhon
  2. 89' - Doelpunt - Idriss Saadi (2 - 1)
  3. 87' - Verv. Alimami Gory door Idriss Saadi
  4. 84' - Verv. Yohan Boli door Facundo Colidio
  5. 70' - Verv. Godfred Donsah door Rominigue Kouamé
  6. 70' - Verv. Kevin Hoggas door Thibo Somers
  7. 65' - Verv. Allan Sousa door Elton Acolatse
  8. 58' - Verv. Santiago Colombatto door Steve De Ridder
  9. 49' - Doelpunt - Yohan Boli (1 - 1)
  34'Kevin Hoggas1 - 0
  49'Yohan Boli1 - 1
  89'Idriss Saadi2 - 1

  Cercle Brugge heeft zijn eerste zege sinds 24 augustus geboekt. Tegen STVV was de 10e keer, de goede keer. Aanvaller Saadi stond 2 minuten op het veld toen hij de 2-1 in doel kopte in de 89e minuut. De drie punten zijn levensbelangrijk voor Cercle omdat de voorlaatste, Waasland-Beveren, ook won.

  Cercle Brugge - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cercle Brugge pakt uit met een heus slotoffensief en dat levert ook drie kostbare punten op als Idriss Saadi in de 89e minuut raak kopt.
  • Man van de match: Kylian Hazard toonde zich vooral na de pauze bijzonder gretig. Met zijn dribbels, versnellingen en schoten op doel bracht hij de STVV-defensie meer dan eens in de problemen.
  • Opvallend: Cercle Brugge kon in de hele heenronde maar 1 keer de nul houden, in de 1-0-thuiszege tegen Waasland-Beveren. Met 36 tegengoals en een doelsaldo van -23 is Cercle veruit de slechtste leerling van de klas.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - STVV (2-1)

  Hoggas bekroont sterke eerste helft van Cercle

  De thuisploeg zat van bij de aftrap goed in de wedstrijd en zette STVV vast op de eigen helft. Na 7 minuten kon de Cercle-aanhang al een eerste keer juichen, maar het feestje was van korte duur: de goal van Hoggas werd terecht afgekeurd wegens handspel.

   

  Cercle bleef aandringen en werd daar even voorbij het halfuur ook voor beloond. Kevin Hoggas, vorige week al goed voor een knappe goal tegen Anderlecht, krulde een vrije trap voorbij het muurtje en zag de bal via de vingertoppen van Schmidt in doel gaan: 1-0 voor groen-zwart.

   

  STVV was intussen wakker geschoten en probeerde wat meer aanvallende initiatieven te nemen. Boli kreeg de beste kans voorgeschoteld na een gemeten steekpass van De Bruyn, maar hij schoof de bal naast de kooi van Hubert.

  VIDEO: Kylian Hazard pakt uit met een actie à la Eden

  Saadi is de verlosser in de slotminuten

  Cercle begon aan de tweede helft met één simpel doel: nog 45 minuten de nul houden. Helaas voor de thuisploeg liep het al na 4 minuten mis. Boli werd helemaal vrijgelaten bij een hoekschop en kon de 1-1 ongehinderd tegen de touwen knikken.

   

  Na de gelijkmaker hielden Cercle en STVV elkaar lange tijd in evenwicht. De thuisploeg zag opnieuw een doelpunt afgekeurd worden, aan de overzijde keerde Taravel een schot van Sousa voor de lijn.

   

  In de slotfase was het toch weer Cercle dat het laken naar zich toe trok. Onder impuls van een bedrijvige Hazard zette groen-zwart alles op alles, invaller Saadi beloonde de aanvalslust van zijn ploegmaats met de winning goal in de 89e minuut. Cercle blijft ondanks de zege laatste in de stand, maar kan toch wat moed putten uit deze overwinning.

  Bernd Storck: "Met dank aan het publiek"

  Bernd Storck (Cercle Brugge): "Het was een fantastische wedstrijd van mijn team. Vooral in de tweede helft hebben ze enorm gestreden. De voorbije weken speelden we al goed, maar viel het resultaat tegen. Daarom is deze zege een belangrijk succes voor de ploeg. Dit is een erg jong team: we hadden vier spelers van 19 jaar en één van 20 jaar op het veld. Zij hebben de steun van het publiek nodig, en die was er ook. Ik wil de fans dan ook bedanken. Nu kunnen we op deze drie punten verder bouwen richting de volgende wedstrijden."

   

  Marc Brys (STVV): "Dit is een grote teleurstelling, door het resultaat, maar ook door het verschrikkelijk slechte spel in de eerste helft. We hebben nog nooit zo veel ruimte gekregen op een veld. Als je er dan zo weinig mee doet, is dat wraakroepend. We vertrekken nog wel goed in de tweede helft, en dan hoop je te kunnen doorgaan op dat elan. We hebben dat ook geprobeerd en hebben nog kansen gecreëerd, maar dan valt het om een of andere reden stil. Dat is moeilijk."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Cercle Brugge verslaat STVV met 2-1 en boekt zo zijn tweede overwinning van het seizoen, de eerste onder Bernd Storck.
  3. tweede helft, minuut 94. Schmidt voorkomt 3-1. Taravel mikt een vrije trap naar de korte hoek, Schmidt is bij de pinken en bokst het leer weg.
  4. Gele kaart voor Ibrahima Sankhon van STVV tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 91. Vijf minuten extra. Het wordt nog even nagelbijten voor het thuispubliek, want er worden vijf minuten bijgeteld.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Idriss Saadi van Cercle Brugge. 2, 1.
  7. tweede helft, minuut 89. Invaller Saadi doet het voor Cercle. Cercle krijgt loon naar werken in de slotminuten. De pas ingevallen Saadi kopt Cercle naar een 2-1-voorsprong. Is groen-zwart op weg naar zijn tweede overwinning van het seizoen?
  8. tweede helft, minuut 88. Somers mikt over. De hoekschop valt pardoes voor de voet van Somers, die van dichtbij hoog over knalt. Hoeveel kansen heeft Cercle nodig?
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Cercle Brugge, Idriss Saadi erin, Alimami Gory eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Cercle zet alles op alles. De thuisaanhang gaat er nog eens achter staan, want Cercle doet er op het veld alles aan om de ban te breken. Hazard zet nog maar eens een aanval op, het schot van Foster wijkt af in hoekschop.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Facundo Colidio erin, Yohan Boli eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Hazard naast. Hazard blijft proberen om Cercle over de streep te trekken. Hij knijpt naar binnen vanaf links en haalt uit met rechts, de bal zoeft centimeters naast.
  13. tweede helft, minuut 80. Nog tien minuten. We duiken de slotfase van de wedstrijd in met een gelijke stand en twee ploegen die nog vol voor de zege willen gaan. Wie trekt aan het langste eind?
  14. tweede helft, minuut 76. Waasland-Beveren lijkt intussen op weg naar de zege in Kortrijk. Cercle weet dus wat het te doen staat.
  15. tweede helft, minuut 74. Kogel van Hazard. Hazard toont dat hij buskruit in de benen heeft en knalt van ruim buiten de zestien meter, Schmidt heeft de nodige moeite met het schot.
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Cercle Brugge, Rominigue Kouamé erin, Godfred Donsah eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Dubbele wissel bij Cercle. Storck neemt geen vrede met een gelijkspel en voert een dubbele wissel door: Somers en Kouamé komen in de ploeg, Donsah en doelpuntenmaker Hoggas mogen gaan rusten.
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Kevin Hoggas eruit