Jupiler Pro League - speeldag 15 - 10/11/19 - 14:30
50'
Dieumerci Mbokani
50'
1 - 1

Club Brugge heeft een tweede tik gekregen in vijf dagen. Na het penaltydebacle met Mbaye Diagne in de Champions League volgde op de Bosuil de eerste competitienederlaag van het seizoen. Dieumerci Mbokani en Lamkel Zé wisten de 0-1-achterstand uit in de tweede helft. Club was sinds 16 mei 2019 het verliezen verleerd.

Antwerp - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: De tweede helft is nog maar 5 minuten aan de gang of Antwerp krijgt een strafschop. Een geschenk van de jonge Koussounou dat Mbokani niet laat liggen. Antwerp komt langszij en Club begint te twijfelen.
  • Man van de match: Didier Lamkel Zé speelde samen met zijn ploegmaats een bijrol in de eerste helft, maar was in het tweede bedrijf een gesel voor de Club-verdediging. Ligt aan de basis van de actie die tot een strafschop leidde, dwingt een own goal af én zadelt Kossounou met een fikse verkoudheid op.
  • Opvallend: Antwerp wint voor het eerst sinds 1997 voor eigen volk van Club. Dat weet dan weer voor het eerst dit seizoen buitenshuis niet te winnen in de competitie.

Bekijk de goals uit Antwerp - Club Brugge (2-1)

Schrijvers zet Club op voorsprong, Antwerp-supporters draaien de bierdouche open

Een worstelend Antwerp ontving met Club Brugge de autoritaire leider, dat wel met een fikse kater terugkwam uit Parijs na het strafschopincident met Diagne. In de competitie kon het op verplaatsing wel een foutloos rapport voorleggen en daar wilden de bezoekers graag een vervolg aan breien.

Die ambitie kon Club ook al snel kracht bijzetten wanneer Schrijvers de eerste kans liet optekenen. Schrijvers nam de bal handig mee en viseerde de korte hoek, waar Bolat, ook een ex-Genkie, goed plat ging.

In een eerste helft die zuinig was aan kansen viel halfweg dan toch een doelpunt. Vormer schonk Tau alle ruimte die hij nodig had om een voorzet uit zijn sloffen te toveren. Schrijvers was het doelwit in de 16 en die zag zijn half gekraakte schot over Bolat in de verste hoek botsen: 0-1.

Antwerp op achtervolgen aangewezen, maar veel weerwerk zat er niet meteen in. De snelle Myoshi kreeg een paar halve kansen niet binnen het kader gemikt.

Dan probeerden de Antwerp-supporters er zelf maar wat animo in te brengen. Wanneer De Laet uitpakte met een stevige, maar correcte tackle op Tau en de lijnrechter er een overtreding in zag, zat het er bovenarms op. De bierdouche werd vanuit de tribunes aangezet, waarop ref Van Driessche iedereen naar binnen stuurde.

Van Driessche staakt wedstrijd na bierdouche voor lijnrechter

Antwerp herleeft dankzij strafschop en own goal

Na de rust moest de thuisploeg uit een ander vaatje tappen en daarvoor kreeg het binnen de 5 minuten wat hulp van Club.

Mbokani ging gretig neer in de 16 na een tackle van Kossounou en de bal ging onverbiddelijk op de stip. Lamkel Zé kwam zijn spitsbroeder nog wat tips meegeven en die loonden. Mbokani stuurde Mignolet de verkeerde kant op: 1-1 en zo was alles te herdoen.

Op zo’n snel tegendoelpunt had een aangeslagen Club duidelijk niet gerekend, maar aan de overkant leefden de roodhemden duidelijk op, met Didier Lamkel Zé op kop. De Kameroener snelde enkele keren flitsend voorbij Kossounou en dat bleef niet zonder resultaat. Net na het uur bracht hij de bal voor vanop de achterlijn. Sobol werkte de bal via Mignolet in eigen doel (2-1) en zo had Antwerp plots de regie in handen.

Club moest komen en wilde daar niet te lang mee wachten. Eerst zag Vanaken zijn schot via een heerlijke tackle van Hoedt nog net op het dak van het doel belanden. Ook Schrijvers greep zich naar de haren wanneer hij oog in oog met Bolat een botsende bal hoog over mikte.

De spanning gierde langs beide kanten door de aderen en dat leverde ook een heet standje op. Na een trekfout van De Sart en een stevige duw van Vormer als repliek gingen de poppetjes aan het dansen.

Met het einde in zicht leek Mbokani de 3-1  te maken en de zege nog wat extra glans te geven, maar Sobol redde nog prima op de lijn. Club ging meteen met de bal aan de haal en enkele tellen later schreeuwde Vanaken moord en brand nadat Buta zijn schot goed afstopte. Van handspel was er geen sprake en zo boekte Antwerp zijn eerste thuisoverwinning tegen Club sinds… 1997.

Is Lamkel Zé na kalm? Volgende wedstrijd geschorst na gele kaart

Meters stelen bij een inworp? Niet bij Bölöni

Bölöni: "Lamkel Zé is een fenomeen op 2 manieren"

Philippe Clement (coach Club): “Ik kan nooit leven met een nederlaag. Ik wil altijd winnen en mijn groep ook. Je weet dat het hier altijd een moeilijke wedstrijd is en we hebben onze kansen niet afgemaakt, want we hebben er genoeg gekregen om het verschil te maken. Ik heb ook het idee dat Mbokani bij de strafschop meer het contact zoekt. Het is jammer dat ze zo weer in de wedstrijd komen, waar ze tot dan niet inzaten. Als je al die haat op en naast het veld hoort en voelt, denk ik dat mijn spelers rustig zijn gebleven. We zijn gewoon niet efficiënt genoeg geweest, maar dat kan gebeuren. Als we opnieuw een reeks kunnen maken van 15 wedstrijden met maar 1 nederlaag, denk ik dat we een fantastisch seizoen kennen.”

Laszlo Bölöni (coach Antwerp): "Ik denk dat dit een wedstrijd was met veel spanning. Het was een mooi spektakel op het veld en we hebben hetzelfde ook kunnen zien in de tribunes. Met de rust voelden we een zekere frustratie omdat het tegendoelpunt wat uit de lucht komt vallen. Dat was een mokerslag, waardoor we wel met meer energie uit de kleedkamers komen. Lamkel Zé is dan weer een fenomeen op twee verschillende manieren. Soms toont hij zijn goeie kant en soms zijn slechte. Je hebt er wel je werk mee, maar hij kan altijd beslissend zijn."

Bölöni: "Of ik vreesde voor mijn job? Toen ik hier aankwam waren mijn koffers al gepakt"

Vanaken: "We waren een beetje minder scherp"

Haroun: "Dit moet een referentiewedstrijd zijn"

90+6'

Laatste fluitsignaal!

De hardbevochten zege is binnen voor Antwerp! Club leek tijdens de rust op weg naar een zakelijke zege, maar ging na de rust nog kopje onder in een ware heksenketel. Een strafschop van Mbokani en een eigen doelpunt wisten de 0-1 van Schrijvers uit.
90+5'
Ruud Vormer zoekt Mechele, maar Hoedt kopt de bal nog net in hoekschop!
90+4'
De net ingevallen Seck begaat een domme overtreding. Club krijgt zo een vrije trap vanop een meter of 30. Opnieuw komt Mignolet mee koppen.
90+3'

Mignolet komt mee koppen!

Benson geeft nog een hoekschop weg. Mignolet komt mee koppen!
90+1'

90'

5 minuten extra

Zo lang heeft Club nog om iets uit de brand te slepen.
90'
Intussen is Arslanagic even blijven liggen nadat hij de schouder van Bolat tegen het hoofd krijgt. Beide teams maken dankbaar gebruik van het oponthoud om te drinken en te ademen.
88'

Vanaken wil een strafschop!

Meteen aan de overkant legt Vormer perfect terug op Vanaken, die zijn schot door Buta geblokt ziet worden! Bij Club zien ze handspel, maar daar moet Van Driessche niets van weten.
88'

Geen 3-1 van Mbokani, maar ook geen 2-2 van Vanaken

87'

Mbokani bijna met de 3-1!

Mirallas snijdt de hoekschop heerlijk aan. Mbokani lijkt de 3-1 binnen te koppen, maar Sobol redt op de lijn!
86'
Bij Antwerp houden ze het voorlopig op ballen wild wegtrappen. Ze mogen Club ook niet te makkelijk laten komen, natuurlijk.
86'
Nog 5 minuten: houdt Antwerp zijn voorsprong vast?
84'
Club pakt even uit met wat tiki-taka vlak voor en in de zestien meter van Antwerp, maar het loopt mis wanneer Vormer buitenspel staat.
82'
Er staan nog 8 minuten op de klok, maar daar zullen nog wel wat minuten aan toegevoegd worden. Kan Club het tij nog keren?
82'
Kossounou heeft zijn handen vol met Didier Lamkel Ze, die op links opnieuw een hoekschop afdwingt. Deze wedstrijd zal niet meer stilvallen, lijkt het.