• home
 • video
 • pas verschenen

  0 op 12: Waasland-Beveren betaalt een dure prijs voor zijn missers

  einde
  12
  1. 43' - Geel - Andreas Wiegel
  2. 38' - Doelpunt - Henrik Rørvik Bjørdal (0 - 1)
  3. 19' - Geel - Gideon Mensah
  4. 17' - Geel - Ibrahima Seck
  5. 17' - Verv. Yuki Kobayashi door Xian Emmers
  1. 90+3' - Doelpunt - Cyle Larin (1 - 2)
  2. 82' - Verv. Henrik Rørvik Bjørdal door Dimitri Oberlin
  3. 79' - Doelpunt - Aboubakary Koita (1 - 1)
  4. 76' - Verv. Denzel Jubitana door Beni Badibanga
  5. 74' - Verv. Luka Zarandia door Marco Bürki
  6. 65' - Verv. Abdoulaye Sissako door Marvin Baudry
  7. 53' - Verv. Fiorin Durmishaj door Din Sula
  8. 50' - Geel - Aleksandar Vukotic
  38'Henrik Rørvik Bjørdal0 - 1
  79'Aboubakary Koita1 - 1
  90+3'Cyle Larin1 - 2

  In de degradatiestrijd heeft Waasland-Beveren een opkikker laten liggen. De nummer 15 mocht tegen Zulte Waregem aanspraak maken op de overwinning, maar kreeg in de extra tijd het deksel op de neus. "Zowel offensief als defensief waren we niet efficiënt genoeg", zegt coach Arnauld Mercier.

  Waasland-Beveren - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij Waasland-Beveren zetten ze nog alles op alles om de 3 punten weg te kapen, maar het is Zulte Waregem dat in de extra tijd nog met de winst gaat lopen. Larin laat de thuisploeg verweesd achter.
  • Man van de match: Zonder de reddingen van Sammy Bossut was er nooit sprake geweest van de late winning goal van Larin. De doelman was nog maar eens bepalend met cruciale interventies in de slotfase van de wedstrijd.
  • Opvallend: 10 goals in 14 wedstrijden, dat is de magere oogst voor Waasland-Beveren. Geen enkele ploeg in eerste klasse doet slechter. Aan kansen was er ook vanavond geen gebrek, aan efficiëntie des te meer.

  Bekijk de doelpunten uit Waasland-Beveren - Zulte Waregem (1-2)

  Waasland-Beveren laat de kansen liggen, Essevee niet

  Na een 0 op 9 kon Waasland-Beveren zich thuis tegen Zulte Waregem niet nog eens een misstap veroorloven. Bovendien kon de thuisploeg zaakjes doen in de degradatiestrijd, wetende dat Cercle nog naar Anderlecht moest.

   

  De thuisploeg leek dat te beseffen en begon furieus. Kobayashi stak het vuur aan de lont met een verre knal en Durmishaj nam Bossut bijna te grazen met een knap hakje. De thuisploeg domineerde, maar zag toen draaischijf Kobayashi uitvallen.

   

  Zulte Waregem kon zo het evenwicht even herstellen, al bleef de meeste dreiging van de thuisploeg komen. Op het halfuur mikte Dierckx een uitgelezen kans van dichtbij pal op Bossut. Op een aardig afstandsschot van Zarandia na stelde Zulte Waregem daar niks tegenover.

   

  En toch kwam niet Waasland-Beveren, maar wel Zulte Waregem op voorsprong. Jackers duwde een slap schot van Larin ongelukkig in de voeten van de mee opgerukte Bjørdal en die tikte de 0-1 simpel binnen. Kort voor de rust kwam Waasland-Beveren bijna langszij op een hoekschop, maar na een rommelige fase voor doel strandde de bal op de paal.

  VIDEO: Jackers ziet sterretjes na redding met zijn gezicht

  Bossut en Larin loodsen Zulte Waregem naar 2e uitzege

  Pech dus voor Waasland-Beveren, al liet de thuisploeg het ook zelf liggen. Dierckx kreeg al vroeg in de tweede helft een uitgelezen kans op aangeven van Foulon, maar hij kopte naast. Bij een vrije trap van De fauw kwam de thuisploeg dan weer met de schrik vrij, Jackers bracht zowaar redding met zijn gezicht.

   

  Waasland-Beveren bleef vruchteloos jagen op de 1-1. Net wanneer de tijd stilaan begon te dringen voor de thuisploeg pakte Koita uit met een fabelachtig afstandsschot. Hij haalde verschroeiend uit en plantte de bal in het dak van het doel: 1-1. Dat smaakte naar meer en dus zette Waasland-Beveren alles op alles.

   

  Emmers besloot nipt voorlangs en Badibanga bracht Dierckx alleen voor Bossut, maar de doelman was sneller op de bal. Kort voor het einde was Bossut nog eens van goudwaarde toen hij met een kattensprong een owngoal van De fauw voorkwam.

   

  Geen owngoal dus van De fauw, wel een assist in de extra tijd. Hij kopte een vrije trap terug naar Larin en die schonk Zulte Waregem op de valreep de volle buit. Bij Waasland-Beveren bleven ze verslagen achter.

  VIDEO: Bossut doet wat hij moet doen met twee cruciale reddingen in slotfase

  Koita: " We hadden minstens 4 goals moeten maken"

  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): "Je kan niet ontkennen dat we een beetje geluk gehad hebben. De wedstrijd had op een gelijkspel kunnen eindigen. Het was geen goede wedstrijd van beide ploegen. Er waren te veel duels en te weinig rust aan de bal. Ik dacht dat de 0-1 ons wat vertrouwen ging geven, maar we kwamen nog goed weg voor de rust. In de tweede helft kregen zij vertrouwen na de gelijkmaker. Wij hebben onze kansen niet goed uitgespeeld. Als je 1 op 1 met de doelman komt, moet je dat kunnen afwerken. Op het einde scoren we dan nog. Dat heeft niks te maken met tactiek of mentaliteit, maar met geluk."
  • Beni Badibanga (Waasland-Beveren): "We zijn ontgoocheld, het ontbrak ons weer aan efficiëntie. We hebben veel meer kansen gehad dan Zulte Waregem, maar we hebben ze niet benut. Dat is onze fout. Zij hadden op het einde dan weer geluk. Ik maak mij nog geen zorgen, het seizoen is nog maar halfweg. Er is nog genoeg tijd, we moeten blijven werken."
  • Aboubakary Koita (Waasland-Beveren): "Dit zag ik echt niet aankomen. We speelden veel beter dan Zulte Waregem. We hebben veel meer kansen gecreëerd, maar die moeten we wel afmaken. Het is echt jammer dat we de 3 punten niet konden thuishouden. Ik maakte een mooie goal, dat is één van mijn kwaliteiten. Ik twijfelde niet en waagde mijn kans. Het is moeilijk om je hierna mentaal weer op te krikken. We hadden hier minstens 4 goals moeten maken. Het is echt zuur. Tegen KV Mechelen was het hetzelfde verhaal. Volgende week is er nieuwe kans op Kortrijk.
  • Sammy Bossut (Zulte Waregem): "Als we die tweede goal geslikt hadden, dan was de wedstrijd gedaan. Nu lokten we nog een vrije trap uit en daar scoorden we op. We zijn blij met de 3 punten, want Waasland-Beveren maakte het ons toch flink lastig. We hadden ons daar wel aan verwacht, zij waren de laatste weken ook gegroeid. We moeten nu genieten van die 5e plaats. Het is de compleet tegenovergestelde situatie van vorig seizoen. Maar we mogen niet beginnen te zweven."
  • Arnauld Mercier (trainer Waasland-Beveren): "Zulte Waregem verdiende de overwinning niet. Wij hebben een uitstekende tweede helft gespeeld. Alleen mogen we natuurlijk geen fouten maken zoals bij die tweede tegengoal. Maar vooraf hebben we voldoende kansen gehad om zelf een tweede keer te scoren. Zowel offensief en defensief waren we niet efficiënt genoeg. De ontgoocheling is groot, het is zeer moeilijk om dit te verteren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. De spelers van Waasland-Beveren liggen uitgeteld op de grasmat. Na een late tegengoal van Larin staat er alweer een pijnlijke 1-2-nederlaag op het scorebord. Zulte Waregem pakt zo zijn 2e uitzege, Waasland-Beveren blijft achter met 0 op 12.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Cyle Larin van Zulte Waregem. 1, 2.
  3. tweede helft, minuut 92. Larin dompelt thuisploeg in rouw. Drama voor Waasland-Beveren, want Zulte Waregem komt op de valreep nog op voorsprong. De fauw kopt een vrije trap terug naar Larin en die werkt de bal voorbij Jackers in doel.
  4. tweede helft, minuut 91. Ook Jackers staat pal. Ook Jackers moet zich nog eens onderscheiden. Oberlin stuurt Larin weg, maar Jackers keert het schot van de spits in hoekschop.
  5. tweede helft, minuut 90. Bossut heeft al een kaars of tien verdiend van de supporters van Zulte Waregem. Tom Boudeweel op Radio 1.
  6. tweede helft, minuut 88. Wat een redding van Bossut! Zulte Waregem ontsnapt aan de 2-1! Een voorzet van Badibanga wijkt af op De fauw en die maakt zo bijna een owngoal. Maar Bossut is alert en kan de bal nog net uit zijn doel houden.
  7. tweede helft, minuut 86. Dierckx net niet! Waasland-Beveren blijft nu jagen op de 2-1. Badibanga brengt Dierckx alleen voor Bossut, maar de spits kan net niet bij de bal en zo kan Bossut redding brengen voor Zulte Waregem.
  8. tweede helft, minuut 84. Bijna Emmers! Emmers duikt goed op aan de eerste paal en devieert de goed aangesneden voorzet bijna in doel. Helaas voor hem en de thuisploeg botst de bal voorlangs.
  9. tweede helft, minuut 83. Waasland-Beveren ruikt zijn kans en voert de druk op. Dury voelt de bui al hangen en stuurt driftig bij aan de zijlijn.
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Zulte Waregem, Dimitri Oberlin erin, Henrik Rørvik Bjørdal eruit