KV Mechelen en Charleroi vermaken publiek en delen de punten

  1. 44' - Verv. Christophe Diandy door Shamar Nicholson
  2. 38' - Doelpunt strafschop - Nikola Storm (2 - 2)
  3. 32' - Doelpunt - Núrio (1 - 2)
  4. 15' - Doelpunt - Onur Kaya (1 - 1)
  5. 11' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Onur Kaya
  2. 90' - Geel - Clément Tainmont
  3. 89' - Verv. Rob Schoofs door Clément Tainmont
  4. 79' - Verv. Nikola Storm door Geoffry Hairemans
  5. 78' - Verv. Dante Vanzeir door William Togui
  6. 74' - Verv. Massimo Bruno door Mamadou Fall
  11'Kaveh Rezaei0 - 1
  15'Onur Kaya1 - 1
  32' Núrio1 - 2
  38'Nikola Storm2 - 2

  De laatste match van speeldag 14 heeft geen winnaar opgeleverd. KV Mechelen en Charleroi maakten er een leuke match met knappe goals en veel kansen van, maar afstand nemen van elkaar lukte niet. In de stand staan ze beiden in de top 6.

  KV Mechelen - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een uur spelen mist Storm bij een 2-2-stand een penaltyvoor KV Mechelen. Tien minuten later is de tank leeg bij KVM en verliest het zijn grip op de match.
  • Man van de Match: Doelman Penneteau van Charleroi hield in de tweede helft de 2-2 op het bord met een fantastische reflex op een vrije trap en een penaltyredding. Aan de goals van KVM had hij geen schuld.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Charleroi (2-2)

  Leuke strijd tussen twee voetbalstijlen

  KV Mechelen en Charleroi dromen bijna halfweg de reguliere competitie van een plaatsje in Play-off I en ze toonden vooral in de eerste helft waarom ze meedraaien bovenin. Elk op hun manier. KV Mechelen nam initiatief en legde enkele bijzonder knappe combinaties om de mat. Charleroi koos voor de de snelle tegenaanval gekoppeld aan een benijdenswaardige efficiëntie.

   

  Het resultaat na 45 minuten was een 2-2-ruststand. Charleroi toonde zijn efficiëntie al na 11 minuten toen Rezaei scoorde bij de allereerste kans voor de bezoekers. Het voorbereidende werk van Bruno verdient ook een vermelding. Gelukkig voor KVM kon Kaya snel gelijk maken in zijn 400e competitiematch als prof. Hij trapte een afvallende bal met veel gevoel en precisie binnen.

   

  Toch verbleekte de goal van Kaya bij de 1-2 van Nurio. Hij schoot de bal na een corner vanop zo’n 25 meter heerlijk in doel. Een wereldgoal die u zeker moet herbekijken. Charleroi scoorde zo twee keer uit drie doelpogingen. Efficiëntie dus. KVM maakte nog voor de rust gelijk na een strafschopfout van Diandy op Van Cleemput. Storm zette Penneteau op het verkeerde been: 2-2.

   

  In de tweede helft was de thuisploeg het dichtst bij de 3-2, maar doelman Penneteau redde uitstekend op een vrije trap van Kaya en hij stopte een tweede penalty voor KV Mechelen. Storm was de man die miste.

   

  Na 70 minuten was KVM leeggespeeld en nam Charleroi over. De bezoekers kregen nog halve kansen, maar een gelijkspel was een terechte uitslag.

  Nurio scoort een wereldgoal in Mechelen

  Ilaimaharitra reageert heftig op racistisch incident na KVM-charleroi

  "Ilaimaharitra krijgt geel na reactie op racistische gebaren"

  Na affluiten werd er nog stevig geduwd en getrokken op het veld. Charleroi-speler Ilaimaharitra kreeg nog geel. Trainer Karim Belhocine legde na de match uit wat er gebeurde. "Ik denk dat er racistische gebaren richten Ilaimaharitra werden gedaan in de tribunes. Dat heeft Ilaimaharitra gezegd tegen de ref."

   

  "Blijkbaar niet op de juiste manier, want de ref heeft hem geel gegeven. Het was geen reactie tegen de scheidsrechter, maar tegen de reacties van het publiek. De kaart is gegeven en daardoor zal hij geschorst zijn voor de volgende match.

   

  "Omdat de spelers van KVM niet helemaal begrepen wat er gaande was, hebben ze slecht gereageerd op het protest van Ilaimaharitra. Dat is er ongeveer gebeurd, maar ik weet niet exact wat mijn speler gezegd of gedaan heeft."

   

  "Ik denk dat Mechelen en Charleroi een punt verdienen. Het was een leuke match voor de fans en we scoorden twee mooie goals. Het meest positieve voor ons is dat we twee keer scoorden op verplaatsing en dat onze mentaliteit goed was."

   

  KVM-trainer Wouter Vrancken zag het anders. "Ik ben niet tevreden van het resultaat. We verdienden de zege duidelijk. We speelden met veel energie en veel dynamiek. We speelden gewoon een heel goede match, maar maakten het niet af. Het enige dat zij konden doen, was lange ballen trappen. Jammer dat we maar een punt hebben."

   

  "Na de gemiste penalty konden we even geen druk meer zetten, maar na een tijdje hebben de spelers het wel weer opgepikt. Als we dit kunnen blijven brengen, dan ziet het er mooi uit."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens
  2. tweede helft, minuut 94. Einde match. KV Mechelen en Charleroi delen de punten na een leuke match met mooie doelpunten en veel inzet. De neutrale kijker was de grote winnaar.
  3. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  4. Gele kaart voor Onur Kaya van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 91
  5. Gele kaart voor Clément Tainmont van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 90. 3 extra minuten. Deze match lijkt op een gelijkspel af te stevenen. Charleroi geeft de indruk om nog het meest kans te maken op een zege. De tank bij de thuisploeg is leeg.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Rob Schoofs eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Het is gebeurd... De eerste gele kaart van de match is dan toch een feit. Tainmont duwt Fall omver in de loop en krijgt een logische kaart. Hij protesteert niet.
  9. tweede helft, minuut 86. Thoelen moet opletten. De harten van de KVM-fans staan bijna stil. Rezaei legt de bal in de rug van de defensie naar zijn maatje Fall, maar Thoelen duikt in de voeten voor Fall kan binnen tikken.
  10. tweede helft, minuut 84. Door de wissels en de vermoeidheid neemt het afval in het spel toe. Vooral bij de thuisploeg. Charleroi is nu de ploeg die het meeste zin voor combinaties toont, maar eigenlijk is dat wat tegen hun natuur in. Ze prikken liever tegen en missen wat geduld.
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Geoffry Hairemans erin, Nikola Storm eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, William Togui erin, Dante Vanzeir eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Dubbele wissel. Niet alleen Hairemans komt in de ploeg, ook Togui valt in bij KV Mechelen. Vanzeir en Storm mogen gaan rusten.
  14. tweede helft, minuut 76. Hairemans klaar om in te vallen. Bij KVM trekt Hairemans zijn trainingspak uit. Kan hij voor het frisse bloed zorgen waar KVM op dit moment wel wat nood aan heeft. KVM is de greep kwijt aan Charleroi.
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Mamadou Fall erin, Massimo Bruno eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Tweede wissel Charleroi. Fall komt in de plaats van Bruno bij de bezoekers. Bruno gaf de assist voor de 0-1. .
  17. tweede helft, minuut 69. Wie is nog het meest fris? KV Mechelen heeft al veel energie gestoken in deze match en moet even gas terugnemen. Daardoor krijgt Charleroi meer balbezit, maar Ilaimaharitra en Gholizadeh kunnen niks maken van een aanval. Frisheid zal mee bepalen over wie wint vanavond.
  18. tweede helft, minuut 64. Charleroi is opnieuw gevaarlijk. Rezaei bedient invaller Nichelson, maar Peyre gooit zich naar de bal. Goed gedaan en broodnodig van de verdediger. KVM maakt het spel, maar Charleroi is niet minder dreigend.
  19. tweede helft, minuut 63. Swinkels ruimt zijn eigen afval op. Swinkels speelt slecht in op een ploegmaat en dan gaat het heel snel bij Charleroi. Rezaei omspeelt prachtig Peyre met een grote poort. Maar net op tijd is Swinkels terug om zijn eigen fout recht te zetten. Anders stond Rezaei alleen voor doel.
  20. tweede helft, minuut 60.