• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen en Charleroi vermaken publiek en delen de punten

  De laatste match van speeldag 14 heeft geen winnaar opgeleverd. KV Mechelen en Charleroi maakten er een leuke match met knappe goals en veel kansen van, maar afstand nemen van elkaar lukte niet. In de stand staan ze beiden in de top 6.

  KV Mechelen - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een uur spelen mist Storm bij een 2-2-stand een penaltyvoor KV Mechelen. Tien minuten later is de tank leeg bij KVM en verliest het zijn grip op de match.
  • Man van de Match: Doelman Penneteau van Charleroi hield in de tweede helft de 2-2 op het bord met een fantastische reflex op een vrije trap en een penaltyredding. Aan de goals van KVM had hij geen schuld.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Charleroi (2-2)

  Leuke strijd tussen twee voetbalstijlen

  KV Mechelen en Charleroi dromen bijna halfweg de reguliere competitie van een plaatsje in Play-off I en ze toonden vooral in de eerste helft waarom ze meedraaien bovenin. Elk op hun manier. KV Mechelen nam initiatief en legde enkele bijzonder knappe combinaties om de mat. Charleroi koos voor de de snelle tegenaanval gekoppeld aan een benijdenswaardige efficiëntie.

   

  Het resultaat na 45 minuten was een 2-2-ruststand. Charleroi toonde zijn efficiëntie al na 11 minuten toen Rezaei scoorde bij de allereerste kans voor de bezoekers. Het voorbereidende werk van Bruno verdient ook een vermelding. Gelukkig voor KVM kon Kaya snel gelijk maken in zijn 400e competitiematch als prof. Hij trapte een afvallende bal met veel gevoel en precisie binnen.

   

  Toch verbleekte de goal van Kaya bij de 1-2 van Nurio. Hij schoot de bal na een corner vanop zo’n 25 meter heerlijk in doel. Een wereldgoal die u zeker moet herbekijken. Charleroi scoorde zo twee keer uit drie doelpogingen. Efficiëntie dus. KVM maakte nog voor de rust gelijk na een strafschopfout van Diandy op Van Cleemput. Storm zette Penneteau op het verkeerde been: 2-2.

   

  In de tweede helft was de thuisploeg het dichtst bij de 3-2, maar doelman Penneteau redde uitstekend op een vrije trap van Kaya en hij stopte een tweede penalty voor KV Mechelen. Storm was de man die miste.

   

  Na 70 minuten was KVM leeggespeeld en nam Charleroi over. De bezoekers kregen nog halve kansen, maar een gelijkspel was een terechte uitslag.

  Nurio scoort een wereldgoal in Mechelen

  Ilaimaharitra reageert heftig op racistisch incident na KVM-charleroi

  "Ilaimaharitra krijgt geel na reactie op racistische gebaren"

  Na affluiten werd er nog stevig geduwd en getrokken op het veld. Charleroi-speler Ilaimaharitra kreeg nog geel. Trainer Karim Belhocine legde na de match uit wat er gebeurde. "Ik denk dat er racistische gebaren richten Ilaimaharitra werden gedaan in de tribunes. Dat heeft Ilaimaharitra gezegd tegen de ref."

   

  "Blijkbaar niet op de juiste manier, want de ref heeft hem geel gegeven. Het was geen reactie tegen de scheidsrechter, maar tegen de reacties van het publiek. De kaart is gegeven en daardoor zal hij geschorst zijn voor de volgende match.

   

  "Omdat de spelers van KVM niet helemaal begrepen wat er gaande was, hebben ze slecht gereageerd op het protest van Ilaimaharitra. Dat is er ongeveer gebeurd, maar ik weet niet exact wat mijn speler gezegd of gedaan heeft."

   

  "Ik denk dat Mechelen en Charleroi een punt verdienen. Het was een leuke match voor de fans en we scoorden twee mooie goals. Het meest positieve voor ons is dat we twee keer scoorden op verplaatsing en dat onze mentaliteit goed was."

   

  KVM-trainer Wouter Vrancken zag het anders. "Ik ben niet tevreden van het resultaat. We verdienden de zege duidelijk. We speelden met veel energie en veel dynamiek. We speelden gewoon een heel goede match, maar maakten het niet af. Het enige dat zij konden doen, was lange ballen trappen. Jammer dat we maar een punt hebben."

   

  "Na de gemiste penalty konden we even geen druk meer zetten, maar na een tijdje hebben de spelers het wel weer opgepikt. Als we dit kunnen blijven brengen, dan ziet het er mooi uit."