Racing Genk rijdt zich ook in Eupen vast in het sukkelstraatje

  1. 23' - Doelpunt - Jordi Amat (2 - 0)
  2. 22' - Geel - Dries Wouters
  3. 20' - Doelpunt - Jonathan Bolingi (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Jon Bautista door Yuta Toyokawa
  2. 77' - Verv. Danijel Milicevic door Carlos Embalo
  3. 75' - Verv. Théo Bongonda door Ianis Hagi
  4. 63' - Verv. Jonathan Bolingi door Menno Koch
  5. 58' - Verv. Stephen Odey door Mbwana Samatta
  20'goalJonathan Bolingi1 - 0
  23'goalJordi Amat2 - 0

  Racing Genk kan de ziektekiemen niet van zich afschudden. De kampioen ging vanavond de boot in bij Eupen, dat zijn eerste thuiszege van het seizoen boekte. Eupen telde Genk met twee goals halfweg de eerste helft uit. Voor Genk is het al de vijfde nederlaag in de competitie. 

  KAS Eupen – KRC Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Eupen heeft genoeg aan 3 flitsende minuten in de eerste helft om de landskampioen tegen het canvas te slaan. Bolingi en Amat zetten de Panda’s op een 2-0-voorsprong waar Genk nooit meer van bekomt.
  • Man van de match: Antwerp-huurling Jonathan Bolingi heeft zijn neus voor doelpunten teruggevonden. Na twee doelpunten vorige week tekende hij vanavond voor de openingstreffer.
  • Opvallend: Eupen pakt 10 op 12 in zijn laatste vier wedstrijden en wandelt fluitend weg van de degradatiezone. Het kan nu ook voor de eerste keer dit seizoen winnen voor eigen volk. Leuke tijden am Kehrweg.

  Bekijk de doelpunten uit Eupen - Genk (2-0)

  6 nieuwe Genk-gezichten blijven in zelfde bedje ziek

  “De opdracht van vandaag is om eens niet vanuit de reactie te spelen, maar van bij het begin van de wedstrijd het spel te maken”, zei Felice Mazzu vlak voor de confrontatie met Eupen in een interview. De woorden van de Genk-coach waren amper koud of zijn elftal liet het initiatief weer maar eens aan de tegenstander. Eupen duwde de landskampioen, die met zes nieuwe spelers op het veld stond, meteen achteruit.

   

  Drie dolle minuten in de eerste bleken voldoende om Genk nog voor de rust uit te tellen. Een hoekschop van Milicevic werd eerst nog uit de gevarenzone weggekopt, maar toen Verdon de bal daar weer in gooide, lieten de bezoekers zich koud in de rug pakken: Bolingi stond helemaal vrij en werkte de 1-0 in één tijd door de benen van Coucke in doel.

   

  De bezoekers waren nog niet helemaal bekomen van de eerste tegentreffer of ze moesten al een tweede slikken. Milicevic, weer helemaal zichzelf geworden in de Oostkantons, zwiepte een vrije trap in de rug van de Genk-verdedigers, Amat liep de dubbele voorsprong o zo gemakkelijk in het Genkse doel. 2-0 halfweg.

  VIDEO: Opnieuw! Aftrap van tweede helft gebeurt twee keer

  Ook invallers Ito en Samatta kunnen tij niet keren

  Na de rust koos Mazzu dan toch voor zijn topschutter Samatta, terwijl eerder ook al Ito was ingevallen. Die wissels brachten echter geen zoden aan de dijk voor een inspiratieloos Racing Genk, dat als een schim van weleer bleef ronddolen in de Oostkantons. Een slotoffensief van de landskampioen kwam er niet.

   

  Eupen kreeg op de tegenaanval zelfs nog de beste kansen. Schouterden liep meer dan eens zijn linkerflank af en testte de vuist van Coucke vanuit een scherpe hoek. Benat San Jose kon, als was hij coach van een topclub, applausvervangingen gunnen aan enkele sleutelspelers.

   

  Het 2-0-verlies betekent al de vijfde nederlaag voor Genk dit seizoen en is allesbehalve de gedroomde generale repetitie voor de Champions League-wedstrijd van dinsdag in en tegen Liverpool. Alsof dat nog niet genoeg is voor het sukkelende Genk, wacht volgende week AA Gent. 

  VIDEO: Schouterden op zijn Messi's, maar niemand aan de tweede paal om binnen te tikken

  Mazzu: "Het doet pijn om op deze manier te verliezen"

  Felice Mazzu vond dat zijn ploeg voor een keertje goed aan de match begonnen was. "Maar we waren voorin niet concreet genoeg", analyseerde de Genk-trainer.

   

  "We hadden doelrijpe kansen, maar we scoorden niet. En bij de eerste uitbraak van Eupen was het wel raak. Daarna was er wat twijfel bij ons. We hadden duidelijk de bal, maar we waren na de pauze niet gevaarlijk genoeg."

   

  "Of we vandaag te lief waren? Er was een gebrek aan agressiviteit, ja. We waren te slap in de duels. We zeggen het al sinds het begin van het seizoen: we zijn soms te braaf."

   

  Dinsdag moet Genk in de Champions League aan de bak tegen Liverpool. Wacht er nu veel mentaal oplapwerk? "De motivatie komt vanzelf voor zo'n match, maar het doet pijn om op deze manier te verliezen. En dat beseffen de spelers ook."

  Bekijk het verslag:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde partij! De eerste thuisoverwinning voor Eupen dit seizoen is een feit. Een zieltogend Racing Genk wordt doodeenvoudig met 2-0 opzij gezet. Dinsdag wacht Liverpool in de Champions League.
  3. tweede helft, minuut 92. In de tweede van drie minuten toegevoegde tijd mikt Ito nog een schot hoog over de kooi van De Wolf, die hier de 0 gaat houden.
  4. tweede helft, minuut 89. Toyokawa duikt het hoekje in, maar gaat er voorlopig geen tijd winnen. Echt nodig is dat ook niet, Genk maakt niet eens aanstalten om nog iets te doen.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Yuta Toyokawa erin, Jon Bautista eruit
  6. tweede helft, minuut 86. De resultaten van Genk in uitwedstrijden zijn bedroevend. 4 op 15 tot nog toe en een 4 op 18 is in de maak. Bert Sterckx op Radio 1.
  7. tweede helft, minuut 85. Wouters is mee opgeschoven, maar krijgt de bal in de Eupense zestien tegen de arm. De schietkans voor Hrosovsky komt er zo niet. Nog dik vijf minuten op de klok.
  8. tweede helft, minuut 81. Genk krijgt toch nog twee halve kansjes. Verdon geeft een hoekschop weg en kopt daarbij niet zo ver naast het eigen doel, nadien trapt Maehle laag naar doel, maar Samatta noch Onuachu kunnen het leer tussen de palen deviëren.
  9. tweede helft, minuut 79. In de tweede helft hebben we eigenlijk nog geen grote kansen kunnen noteren. Voor Eupen hoeft het ook niet echt, bij Genk lukt het gewoonweg niet.
  10. tweede helft, minuut 77. Ik weet niet of het enthousiasme bij dit Genk om op Liverpool te gaan voetballen vandaag nog even groot is als bij de loting. Bert Sterckx op Radio 1.
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Carlos Embalo erin, Danijel Milicevic eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KRC Genk, Ianis Hagi erin, Théo Bongonda eruit
  13. tweede helft, minuut 73. Genk mag stilaan aan zijn slotoffensief beginnen. De landskampioen blijft inspiratieloos ronddolen aan de Kehrweg, de 3-0 is dichterbij dan de aansluitingstreffer.
  14. tweede helft, minuut 71. Bautista duikt in de ruimte die Genk in de rug laat liggen. Hij kapt met zijn rechter naar zijn linker, maar trapt dan erg ver naast.
  15. tweede helft, minuut 69. Schotje Ito. Invaller Ito ziet ook dat er nog maar goed twintig minuten op de klok staan en wil vlug wat aan de stand doen. Hij snijdt naar binnen en kiest voor zijn mindere linker, maar meer dan een opwarmingsbal voor De Wolf is het niet.
  16. tweede helft, minuut 65. Schouterden is weer dicht bij de 3-0. Milicevic wacht de flankaanvaller op en stuurt hem achter zijn rug het straatje in. Schuin voor doel mikt hij voorlangs.
  17. tweede helft, minuut 64. Het wordt met de minuut moeilijker voor Genk om openingen te vinden. Bert Sterckx op Radio 1.
  18. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Jonathan Bolingi eruit
  19. tweede helft, minuut 61. Hrosovsky en Ito gooien om de beurt wat ballen voor het Eupense doel, maar Verdon en Blondelle houden al bij al makkelijk stand. .
  20. tweede helft, minuut 60. Hrosovsky, nochtans aangetrokken voor redelijk veel geld, kan de Genkse motor ook niet doen aanslaan. Bert Sterckx op Radio 1.