• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge speelt KV Kortrijk helemaal tureluurs en blijft ongeslagen

  einde
  30
  1. 39' - Geel - Lucas Rougeaux
  2. 21' - Doelpunt - Hans Vanaken (2 - 0)
  3. 15' - Geel - Kristof D'Haene
  4. 3' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (1 - 0)
  1. 77' - Verv. Hans Vanaken door Éder Balanta
  2. 72' - Verv. Fraser Hornby door Imoh Ezekiel
  3. 71' - Geel - Julien De Sart
  4. 68' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (3 - 0)
  5. 65' - Verv. Loïs Openda door Percy Tau
  6. 65' - Geel - Gary Kagelmacher
  7. 62' - Verv. Christophe Lepoint door Abdul Ajagun
  8. 62' - Verv. Mbaye Diagne door David Chidozie Okereke
  3'Hans Vanaken1 - 0
  21'Hans Vanaken2 - 0
  68'David Chidozie Okereke3 - 0

  Club Brugge heeft het West-Vlaamse onderonsje tegen KV Kortrijk met sprekend gemak gewonnen. Vanaken zorgde voor de eerste 2 treffers, Okereke maakte het af na rust. Club blijft zo ongeslagen, Mignolet doet er nog een clean sheet bij.

  Club Brugge – KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Nog voor de eerste minuut op het scorebord is weggetikt, gaat Sobol al over het been van een overijverige Hines-Ike. Vanaken zet de elfmeter om en zet Club zo in een zetel.
  • Man van de match: Hoewel Hans Vanaken met twee doelpunten zijn statistieken nog wat opkrikte, viel ons toch vooral de sublieme Siebe Schrijvers op. Met splijtende passes en een wondermooie assist voor de 3-0 solliciteert hij nadrukkelijk naar een basisplaats.
  • Opvallend: Het is de 31e keer op een rij dat KV Kortrijk niet kan winnen bij Club Brugge. Blauw-zwart trok 24 keer aan het langste eind, 7 keer werd er gelijkgespeeld in Jan Breydel.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Kortrijk (3-0)

  Match is al voorbij nog voor hij goed en wel is begonnen

  Club Brugge kreeg als opwarmertje voor de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen PSG KV Kortrijk over de vloer. Blauw-zwart was dit seizoen nog steeds ongeslagen en slikte bovendien nog maar vier tegengoals. Geen eenvoudige klus voor KV Kortrijk, dat na een 0 op 6 de rug weer wilde rechten.

   

  Clement gunde enkele spelers rust, maar hoefde zeker geen B-elftal op te stellen. Sobol, die in de pikorde nog net iets lager staat dan Ricca, bewees na nog geen minuut spelen zijn waarde door een strafschop uit te lokken. Hines-Ike liet zich als een preminiem in de luren leggen, Vanaken strafte zijn fout af en stuurde Bruzzese de verkeerde kant uit.

   

  De Gouden Schoen legde halfweg de eerste helft de wedstrijd al in een beslissende plooi. Vormer schudde zijn elfde assist van het seizoen uit zijn rechter, Vanaken buffelde de 2-0-ruststand hard in doel. Kortrijk was niet bij machte om Club Brugge in de eerste helft enigszins te bedreigen.

  VIDEO: Mignolet brengt zichzelf in de problemen bij een terugspeelbal

  Sublieme Schrijvers solliciteert naar een basisplaats

  In het begin van de tweede helft kregen we even een beter Kortrijk te zien. Golubovic viel in voor Rougeaux en mikte met zijn linker de beste bezoekende kans naast. De opflakkering was echter van korte duur, want Club Brugge nam al gauw het heft weer in handen. Door een nieuw aantal missers van Diagne liet de 3-0 evenwel nog een tijdje op zich wachten.

   

  De ongelukkige spits werd vervangen door Okereke en in tegenstelling tot zijn collega was die wel trefzeker. Siebe Schrijvers dribbelde twee Kortrijkzanen in de middencirkel en gaf een prinsheerlijke assist, Okereke duwde de 3-0 naast Bruzzese in doel. Met zijn beste wedstrijd van het seizoen solliciteerde Schrijvers naar een basisplaats.

   

  Een wedstrijd die de perfecte opwarmer vormde voor de CL-confrontatie met PSG van komende woensdag, leverde diep in het slot toch nog een reden tot kopzorgen op voor Clement. Terwijl Mignolet zijn zoveelste clean sheet rechtvaardigde met een wereldsave op Mboyo, strompelde Deli naar de kant met een hamstringblessure. Benieuwd of hij speelklaar geraakt tegen woendag.

  Clement: "PSG is out of our league en bij de drie beste ploegen ter wereld"

  • Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): "We stonden al 1-0 in het krijt nog voor de wedstrijd echt was begonnen. We hadden een plan vooraf maar dat kon al na een minuut in de prullenmand. Na de openingstreffer lieten ze bij Club Brugge de bal goed rondgaan en deden ze er nog één bij. De 2-0 halfweg was dus zeker verdiend. Na de rust hadden we even een opflakkering, maar lieten we de kansen onbenut. Onze efficiëntie moet omhoog, maar daaraan heeft het vanavond niet gelegen. We hebben duidelijk gezien wie de beste ploeg was.”
  • Philippe Clement (coach Club Brugge):  “Ik ben tevreden over heel veel dingen, maar vooral over het feit dat deze prestatie aantoont dat mijn volledige groep hard aan het werken is. Siebe Schrijvers heeft inderdaad een topwedstrijd gespeeld. Toen ik anderhalf jaar geleden bij Genk zat, heb ik veel met hem gediscussieerd over zijn positie. Hij wilde enkel op de 10 spelen, terwijl ik ervan overtuigd was dat hij op de flank ook goed kon zijn. Vandaag bewijst hij dat hij die rol prima kan invullen. Een grote stap vooruit voor zijn carrière. Of deze wedstrijd een opwarmer was voor PSG? Neen, PSG is out of our league, geen enkele wedstrijd in België is een graadmeter voor een CL-match tegen wat voor mij een van de drie beste ploegen ter wereld is.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde partij! Club Brugge heeft er een ideale opwarming opzitten voor de CL-wedstrijd bij PSG. Het wint vlot van KV Kortrijk met 3-0, maar zag in het slot wel Deli uitvallen.
  2. tweede helft, minuut 91. Deli wordt uit voorzorg naar de kant gehaald. Toch enige kopzorgen voor Clement?
  3. tweede helft, minuut 89. Mignolet met een wereldsave. Diep in het slot van de wedstrijd moet Mignolet zowaar nog een wondermooie redding uit zijn rechterarm schudden. Hij doet er zo nog maar eens een clean sheet bij.
  4. tweede helft, minuut 88. Deli signaleert aan Clement dat hij last heeft aan de hamstring. Toch wat kopzorgen voor Club?
  5. tweede helft, minuut 83. De wedstrijd duikt het slot in. Mogen we nog een doelpuntje bijschrijven of blijft het hier bij 3-0?
  6. tweede helft, minuut 79. Van der Bruggen opent heerlijk op D'Haene, die in één tijd op zoek gaat naar Ezekiel voor doel. De invaller zit echter in de tang bij Mitrovic en Deli.
  7. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Hans Vanaken eruit
  8. tweede helft, minuut 77. Een knappe pass van Sobol wordt door Okereke in één tijd naast geduwd. .
  9. tweede helft, minuut 76. Handjes op elkaar voor Vanaken. Een beeld dat we niet vaak zien: Hans Vanaken wordt onder luid applaus naar de kant gehaald door Clement. Een beetje extra rust in aanloop naar woensdag.