• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge omzeilt lastige klip, maar moet lang wachten op de verlossing

  einde
  02
  1. 34' - Geel - Odilon Kossounou
  2. 25' - Geel - Ibrahima Seck
  3. 23' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (0 - 1)
  1. 90+3' - Doelpunt - Mbaye Diagne (0 - 2)
  2. 90+2' - Geel - Brandon Mechele
  3. 88' - Verv. Abdoulaye Sissako door Marco Bürki
  4. 86' - Verv. Krépin Diatta door Loïs Openda
  5. 76' - Verv. Omar Govea door Henrik Rørvik Bjørdal
  6. 73' - Verv. Dennis door Siebe Schrijvers
  7. 66' - Verv. David Chidozie Okereke door Mbaye Diagne
  23'David Chidozie Okereke0 - 1
  90+3'Mbaye Diagne0 - 2

  Leider Club Brugge heeft niets laten liggen op het veld van Zulte Waregem. Club kreeg pas in de toegevoegde tijd zekerheid over de driepunter, nadat Okereke en Diagne eerder in de wedstrijd een karrenvracht aan kansen hadden laten liggen.

  Zulte Waregem – Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een resem gemiste kansen van Club Brugge krijgt Zulte Waregem er welgeteld één in de slotfase van de wedstrijd. Simon Mignolet bewijst nog maar eens zijn grote waarde voor blauw-zwart en pakt zijn zevende clean sheet.
  • Man van de match: Ruud Vormer krikt zijn assistentotaal nog wat verder op met twee stuks. Dat hadden er ook meer kunnen zijn, maar de spitsen van Club waren allesbehalve efficiënt vanavond.
  • Opvallend: Hoewel Diagne in het absolute slot toch nog wist te scoren, verkwanselde hij daarvoor twee torenhoge kansen. Okereke, de man die hij verving, liet in de eerste helft ook al twee niet te missen kansen onbenut.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Club Brugge (0-2)

  Okereke vergeet lastige uitwedstrijd nog voor de rust te beslissen

  Met een perfect uitrapport trok Club Brugge naar de Gaverbeek om er partij te geven aan Zulte Waregem, een ploeg die volgens Club-coach Clement Play-off I kan halen dit seizoen. Essevee wilde die stelling vanavond bewijzen, maar kreeg niet echt voet aan de grond in een eerste helft die overwegend blauw-zwart kleurde.

   

  Met hoge ballen in de rug van de defensie wisten Vanaken, Vormer en Balanta de thuisploeg pijn te doen. In de 23e minuut resulteerde dat recept in het openingsdoelpunt. Vormer duwde een hoge bal van Balanta in één tijd breed tot bij Okereke, die met een gekraakt schot de score opende. Een kopie van het doelpunt tegen Standard afgelopen zondag.

   

  Essevee probeerde zich in de wedstrijd te knokken, maar slaagde daar niet in. Het was Club Brugge dat met de rust in zicht nog twee keer erg dicht bij de 0-2 kwam. Dirigent Hans Vanaken zette Okereke op weg richting niet te missen kansen, maar de Nigeriaanse aanvaller van Club liet ze tot twee keer toe liggen. Met 0-1 halfweg beloonden de bezoekers zichzelf erg karig.

  Deschacht is niet blij dat Lambrechts geen voordeel geeft

  Mignolet bewijst zijn waarde, Diagne maakt in slotseconden twee eerdere missers goed

  Onder impuls van een ijzersterk ingevallen Zarandia nam Zulte Waregem de beginfase van de tweede helft in handen. De Georgiër nam Kossounou voortdurend op de korrel en haalde meermaals de achterlijn, maar een ploegmaat voor doel bereiken lukte hem niet. Vormer moest meer dan eens terugzakken om het gevaar te keren.

   

  De bezoekers kwamen pas op het uur weer aan aanvallen toe. Zulte verbruikte veel energie in zijn zoektocht naar een doelpunt en moest noodgedwongen achteruit toen Club Brugge het op fysiek vlak weer overnam. Een zoekende Okereke werd vervangen door Diagne, maar net als zijn collega liet ook hij twee gigantische kansen liggen.

   

  In het slot van de wedstrijd kwam Zulte Waregem weer wat opzetten, maar opnieuw kon blauw-zwart rekenen op een ijzersterke Simon Mignolet. Toen de bal nog een laatste keer bij Vormer kwam, bediende hij Diagne voor een lege kooi. Deze kon de invaller niet meer missen: 0-2 en meteen het einde van de wedstrijd.

   

  Club Brugge blijft autoritair aan de leiding van de Jupiler Pro League, maar zal zich toch in de haren krabben over de karrenvracht aan gemiste kansen. Okereke en Diagne staan dan wel allebei op het scorebord, ze hadden er gerust een keer of twee meer mogen opstaan.

  Zowel Okereke als Diagne laten twee grote kansen onbenut

  Clement: "Dat we die kansen in de eerste plaats creëren, is positief"

  • Philippe Clement (coach Club Brugge): “De drie punten blijven het belangrijkste tegen een moeilijke tegenstander. Ik vind ook dat we deze overwinning verdiend hebben. We gaven weinig weg en hadden heel veel balbezit. Nerveus werd ik niet van de gemiste kansen, maar een gezonde spanning voelde ik natuurlijk wel. Het is positief dat we die kansen  in de eerste plaats weten te creëren. Als de spelers hard blijven werken, zullen ze die kansen in de toekomst wel afmaken.”
  • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "Ik denk dat we er alles aan gedaan hebben om een goede match te spelen, maar we stoten hier op de wet van de sterkste. Verdedigen, aanvallen, kansen en diepte creëren en scoren, Club kan het allemaal. We hadden in het begin van de tweede helft even een beter moment, maar meer dan dat ook niet. We konden er alleen maar in blijven geloven omdat ze lang hebben gewacht om het af te maken. Onze doelstelling blijft om als team te blijven evolueren en in de linkerkolom te blijven staan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde partij! Afgelopen! Club Brugge maakte het zichzelf erg moeilijk door panklare kansen de nek om te wringen, maar Diagne zette zijn missers in het slot nog recht met de 0-2. Vormer gaf alweer twee assists.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Mbaye Diagne van Club Brugge. 0, 2.
  3. tweede helft, minuut 92. Dan toch Diagne! De verlossing is er dan toch voor Club. In de laatste minuut van de extra tijd zet Diagne dan toch de 0-2 op het bord. Alweer is Vormer de aangever met dienst. Deze kon Diagne niet meer missen: 0-2.
  4. Gele kaart voor Brandon Mechele van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 90. En opnieuw laat Diagne het liggen! Net als collega-aanvaller Okereke in het slot van de eerste helft laat Diagne het in de slot van de tweede liggen. Als Club Brugge hier nog een late gelijkmaker slikt, heeft het dat aan zichzelf te danken.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Zulte Waregem, Marco Bürki erin, Abdoulaye Sissako eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Diagne vergeet het te beslissen! Een gelepeld passje van Vormer wordt door Diagne over Bossut gelobt, maar de poging likt de verkeerde kant van de paal. Diagne vergeet de wedstrijd te beslissen kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Krépin Diatta eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Mignolet doet opnieuw waarvoor hij daar in de goal staat. Als zijn ploegmaats hem in de steek laten, staat hij op. Tom Boudeweel op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 83. Wat een save van Mignolet! Simon Mignolet behoedt Club Brugge voor de gelijkmaker met een fantastische redding op een poging van Larin. Zulte Waregem komt weer wat opzetten!