• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV sust KV Mechelen in slaap en gaat met drie punten lopen

  einde
  12
  1. 43' - Geel - Ibrahima Sankhon
  2. 36' - Doelpunt - Williams Togui Mel (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Allan Sousa door Wolke Janssens
  2. 87' - Doelpunt - Yuma Suzuki (1 - 2)
  3. 84' - Geel - Clément Tainmont
  4. 84' - Geel - Elton Acolatse
  5. 83' - Verv. Jules Van Cleemput door Lucas Bijker
  6. 82' - Verv. Rob Schoofs door Nikola Storm
  7. 81' - Doelpunt - Yohan Boli (1 - 1)
  8. 67' - Verv. Jordan Botaka door Steve de Ridder
  9. 66' - Verv. Alexandre de Bruyn door Elton Acolatse
  10. 56' - Verv. Williams Togui Mel door Igor De Camargo
  11. 52' - Geel - Santiago Colombatto
  36'Williams Togui Mel1 - 0
  81'Yohan Boli1 - 1
  87'Yuma Suzuki1 - 2

  KV Mechelen heeft een verrassende thuisnederlaag geleden tegen STVV. De thuisploeg rekende zich te snel rijk met een 1-0-voorsprong en kreeg een dure rekening gespresenteerd. Sint-Truiden ging erop en erover in de slotminuten. AA Gent kan morgen weer over Mechelen springen.

  KV Mechelen - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na twee grote missers voor de pauze en een afgekeurde goal na de rust vergeet KV Mechelen dat het nog steeds maar 1-0 staat.
  • Man van de match: Marc Brys kreeg zijn elftal weer aan het voetballen in het slot met een dubbele wissel. Acolatse en De Ridder brachten meer schwung in de ploeg, mét resultaat.
  • Opvallend: Vrancken staat met 23 op 39 op zijn rapport. Een puntje minder goed dan Marc Brys in 2010 bij KV Mechelen.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - STVV (1-2)

  Togui krijgt groen licht van de VAR

  KV Mechelen was met 9 op 9 opgerukt naar de derde plek in het klassement. Met de status van beste promovendus van de laatste 40 jaar hoefde het geen schrik te hebben voor het bezoekje van STVV.

   

  Toch wachtte de thuisploeg - zoals wel vaker - af om toe te slaan op de omschakeling. STVV wist niet goed wat aan te vangen met het balbezit. Het leverde een lange studieronde op, die uitmondde in een kansarm halfuur.

   

  Pas toen Garcia een afvallende bal tegen de paal krulde, leek er schot in de wedstrijd te komen. KV Mechelen schoot wakker: Schoofs mikte eerst nog naast, maar Togui sloeg niet veel later (met de goedkeuring van de VAR) toe. Dat was uiteindelijk ook de ruststand, omdat Tainmont en Togui de 2-0 nog lieten liggen.

  KV Mechelen teert te lang op krappe voorsprong

  KV Mechelen maakte zich geen zorgen om de fellere start van STVV in de tweede helft. Toen Bateau op het uur de 2-0 binnenkopte, leek de wedstrijd gespeeld. Maar nu werkte de videoscheidsrechter niet mee voor KV Mechelen: buitenspel! 

   

  De thuisploeg was zich van geen kwaad bewust dat het teerde op een krappe voorsprong. Ondertussen schraapte STVV zijn moed bijeen voor een prangend slotkwartier. Boli mikte een eerste waarschuwingsschot naast.

   

  In de slotminuten kreeg Mechelen dan rekening gepresenteerd. Boli kopte een corner mooi in de rechterhoek, Suzuki maakte de ommekeer compleet met een binnentikker. STVV springt naar de veilige middenmoot met de drie punten, KV Mechelen kan zijn plekje in de top 3 kwijtspelen aan AA Gent.

  Na het eindsignaal daagt Schmidt de supporters van KV Mechelen nog wat uit

  Brys: "Mechelen koos te snel voor het resultaat"

  • Marc Brys (coach STVV): "In de eerste helft voetbalden we te stereotiep, te veel lateraal, te weinig gedurfd met een vleugje creativiteit. Maar na het afgekeurde doelpunt heeft Mechelen iets te snel voor het resultaat gekozen. Wij geloofden volop in onze kansen en dan doet het deugd om te winnen. We hebben geen grootse wedstrijd gespeeld, maar hebben buigzaamheid getoond. Het is niet evident om een team in een goede flow te stoppen."
  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Dit is zuur. We mogen deze wedstrijd niet verliezen: er is lang niets aan de hand, tot het tweede doelpunt wordt afgekeurd. We hebben de kansen gehad om de wedstrijd af te maken, maar we hebben ze niet gepakt. We moeten dit rechtzetten tegen Charleroi."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Daniel Schmidt van STVV tijdens erna, 01 uur
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. KV Mechelen laat zich in slaap sussen na de afgekeurde 2-0 en krijgt de rekening gepresenteerd. STVV gaat erop en erover.
  3. tweede helft, minuut 94. KV Mechelen lijkt niet meteen iets klaar te kunnen maken in de extra tijd. Mmaee werkt veel hoge ballen weg.
  4. tweede helft, minuut 91. Zes minuten extra. STVV ziet het tijdrekken in de slotminuten vertaald in de extra tijd. Scheidsrechter Wim Smet rekent er nog zes minuten bij.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Allan Sousa eruit
  6. tweede helft, minuut 88.
  7. tweede helft, minuut 87. Suzuki draait het om. KV Mechelen zal het zich beklagen dat het zijn kansen niet heeft afgemaakt, want STVV gaat erop en erover. Suzuki is goed gevolgd om een rebound binnen te tikken.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Yuma Suzuki van STVV. 1, 2.
  9. tweede helft, minuut 85. Acolatse gaat stevig door op de enkel van Vanlerberghe en incasseert een gele kaart. Tainmont is het niet eens met de scheidsrechter en wordt ook het zwijgen opgelegd met geel.