Ga naar de inhoud

Eupen stijgt naar veilige middenmoot dankzij dubbel salvo van Bolingi

 1. 45' - Verv. Eric Ocansey door Hervé Kage
 1. 90' - Verv. Nils Schouterden door Carlos Embalo
 2. 71' - Geel - Hannes Van der Bruggen

Eupen heeft de wind in de zeilen en dat heeft KV Kortrijk aan den lijve mogen voelen. Jonathan Bolingi scoorde 2 keer in het Guldensporenstadion, waardoor Eupen in de stand op 1 punt van Kortrijk komt. "We maken nu een sterke periode door, hopelijk kunnen we die lijn doortrekken", zegt Eupen-trainer Benat San José.

KV Kortrijk - Eupen in een notendop:

 • Sleutelmoment: Eupen legt de wedstrijd al op het halfuur in een beslissende plooi. Bolingi maakt er met zijn tweede van de avond 0-2 van en leidt zo voor Kortrijk een avond van vruchteloos achtervolgen in.
 • Man van de Match: Hij heeft ermee gewacht tot de 13e speeldag, maar de eerste competitietreffers van Jonathan Bolingi konden wel meteen tellen. Met twee treffers legde hij de basis voor de driepunter van Eupen.
 • Opvallend: Eupen boekte vanavond zijn derde overwinning van het seizoen en voor de derde keer op rij gebeurde dat buitenshuis. Eerder won het ook al bij  Cercle en Oostende. Thuis kon het nog niet winnen dit seizoen.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Eupen (1-2)

Bolingi troeft KVK-defensie 2 keer af

Begin december staan Kortrijk en Eupen tegenover elkaar in de 1/8e finales van de beker en dus was het duel van vanavond een eerste test. Hoewel Kortrijk meteen het balbezit opeiste, maakte Eupen de beste start. Iets voor het kwartier bracht Schouterden de bal laag voor doel en daar mikte Bolingi van dichtbij de 0-1 in doel.

 

Dat was schrikken voor Kortrijk en niet veel later was het opnieuw alle hens aan dek bij de thuisploeg. Bruzzese had een knappe redding nodig toen Milicevic nog eens zijn traptechniek demonstreerde. Eupen bleef gevaarlijk, na een slecht weggewerkte voorzet van Schouterden liet Bautista van dichtbij de 0-2 liggen.

 

Maar die 0-2 kwam er op het halfuur dan toch. Bolingi mocht te makkelijk voor zijn man komen op een gemeten voorzet van Milicevic en gaf Bruzzese met rake kopbal opnieuw het nakijken. Kortrijk kon daar enkel wat flauwe kopballen van Lepoint en Mboyo tegenover stellen. Kort voor de rust ontsnapte de thuisploeg zelfs aan de 0-3, alleen voor Bruzzese miste Bautista opnieuw killerinstinct.

Blondelle doet Eupen nog zweten in de slotfase

Kortrijk moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. De thuisploeg zette Eupen meteen fel onder druk, maar de bezoekers hielden al bij al goed stand. Concreet doelgevaar van Kortrijk was er nauwelijks, slechte passes des te meer.

 

Eupen loerde op de counter en kwam iets voorbij het uur opnieuw dicht bij de 0-3. Schouterden was alweer de aangever, maar Kagelmacher hield Bolingi van een derde treffer. Tien minuten later ontsnapte Kortrijk weer. Marreh haalde van dichtbij uit op een weggewerkte hoekschop, maar zijn schot werd van de lijn gehaald.

 

Eupen leek op weg naar de winst, maar 8 minuten voor het einde werd het toch nog spannend. Mboyo haalde de achterlijn en bracht de bal scherp voor doel. Aan de eerste paal werkte Blondelle de 1-2 ongelukkig in eigen doel. Kortrijk rook bloed en zette nog alles op alles, maar Eupen hield stand.

Schouterden: "Genoeg kwaliteiten om hoger te mikken"

 • Nils Schouterden (Eupen): "Iedereen is supergelukkig. We waren naar hier gekomen om een resultaat neer te zetten. Dat is fantastisch uitgedraaid. We hebben thuis nog niet gewonnen en dat wringt wel. We mogen nu heel gelukkig zijn, maar vanaf morgen moeten we ons focussen op de thuiswedstrijd tegen Genk. Daar willen we de supporters eindelijk eens die drie punten geven. We lopen 2 punten uit op Cercle, dat is belangrijk. Wij hebben geen groep die naar beneden kijkt, we hebben genoeg kwaliteiten om hoger te mikken."
 • Hannes Van der Bruggen (Kortrijk): "Dit is stom, zeker na een 6 op 6 thuis. We wilden die reeks voortzetten. We begonnen niet slecht, maar bij de eerste tegenaanval was het meteen raak. We konden niet echt grote kansen creëren, daar wrong het schoentje vandaag. We gaven ook te makkelijk goals weg. Het is zuur, want we hadden een goede zaak kunnen doen."
 • Jonathan Bolingi (Eupen): "De overwinning is verdiend, iedereen is tevreden. Mijn twee goals zijn belangrijk voor mij, want ik kom terug uit blessure. Voor de ploeg is het ook goed, we hadden deze overwinning nodig. Er zijn veel nieuwe spelers en het heeft wat tijd gekost om samen te spelen. Nu zijn de automatismen veel beter dan in het begin van het seizoen."
 • Benat San José (trainer Eupen): "Ik ben zeer tevreden over de mentaliteit van mijn spelers. Ze hebben tot het einde gevochten om de drie punten binnen te halen. Ik ben ook trots, want nog maar 1 ploeg kon hier dit seizoen voor ons komen winnen. We maken nu een sterke periode door, ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken. We werken hard om steeds beter te worden."
 • Yves Vanderhaeghe (trainer Kortrijk): "We zijn goed gestart, maar toen viel dat tegendoelpunt veel te makkelijk. Eupen kreeg daar een boost van. Ze wonnen ook heel veel duels en daar lag het verschil. Wij hadden voortdurend de bal, maar konden weinig kansen creëren. We schoten tekort in mentaliteit, power en overtuiging. We waren niet de mindere ploeg, maar Eupen had meer verbetenheid in de verdediging en de nauwkeurigheid ontbrak bij ons. We slikken te makkelijk goals, het is het verhaal van het seizoen. We moeten meer contact houden in de zestien."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Einde. Eupen boekt zijn derde overwinning van het seizoen en doet zo een uitstekende zaak. Het wint op bezoek bij Kortrijk met 1-2. Bolingi was de matchwinnaar met 2 treffers voor de bezoekers.
 3. tweede helft, minuut 94. Marreh zet zich nog eens door, maar gaat dan te makkelijk liggen. Het komt hem op een gele kaart voor een fopduik te staan.
 4. tweede helft, minuut 93. Eupen zit in overlevingsmodus, maar komt de extra tijd voorlopig zonder kleerscheuren door. De tijd begint te dringen voor Kortrijk.
 5. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. tweede helft, minuut 90. 5 extra minuten. Gejuich bij de KVK-supporters, want er komen maar liefst 5 minuten bij. Kan Kortrijk daarin nog een punt veroveren?
 7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAS Eupen, Carlos Embalo erin, Nils Schouterden eruit
 8. tweede helft, minuut 89. Nog een wissel bij Eupen. Schouterden wordt naar de kant gehaald, Embalo is zijn vervanger.
 9. tweede helft, minuut 88. Ajagun ziet De Wolf wat voor zijn doellijn staan en probeert de doelman te verschalken met een lob, maar De Wolf laat zich niet verrassen.
 10. tweede helft, minuut 85. Voor Eupen is het nu pompen of verzuipen. Kortrijk schakelt een versnelling hoger, gesteund door de thuisaanhang.
 11. tweede helft, minuut 82. Blondelle brengt KVK weer in de wedstrijd. Wordt het toch nog spannend in het Guldensporenstadion? Mboyo haalt de achterlijn en zet de bal scherp voor. Aan de eerste paal werkt Blondelle de bal ongelukkig in eigen doel.
 12. tweede helft, minuut 81.
 13. tweede helft, minuut 81. De Wolf wekt ergernis op bij de KVK-spelers en de thuisaanhang door wel erg veel tijd te nemen bij het uittrappen. Ook scheidsrechter Vergoote vindt het nu welletjes en geeft de doelman een gele kaart.
 14. tweede helft, minuut 78. Ook voor Milicevic zit de wedstrijd erop. Hij was goed voor de assist bij de 0-2 van Bolingi. Koch mag de slotfase volmaken bij Eupen.
 15. tweede helft, minuut 77. Bolingi snijdt vanaf de linkerkant naar binnen, maar levert dan een flauw schotje af. Bruzzese kan de bal simpel oprapen. Bij Eupen komen ze wel steeds dichter bij de drie punten.
 16. tweede helft, minuut 75. Van der Bruggen kreeg net nog geel en mag nu gaan rusten. Ajagun moet Kortrijk in het slotkwartier nog uit het slop halen.
 17. tweede helft, minuut 73. 0-3 van de lijn gehaald! Kortrijk ontsnapt opnieuw aan de 0-3! Een hoekschop wordt weggewerkt in de voeten van Marreh. Die twijfelt niet en haalt meteen uit, maar zijn schot wordt nog van de lijn gehaald.
 18. Gele kaart voor Hannes Van der Bruggen van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 71
 19. tweede helft, minuut 70. De Sart schildert een vrije trap op het hoofd Lepoint. Die heeft een stevige kopbal paraat, maar besluit ook pal in de handen van De Wolf.
 20. tweede helft, minuut 66. Vanderhaeghe gooit met Stojanovic nog een frisse kracht tussen de lijnen. Voor Azouni zit de wedstrijd erop.