• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog eens Mazzu-time: Genk knokt zich in 96e minuut naar gevleid gelijkspel

  einde
  22
  1. 45+1' - Geel - Didier Lamkel Ze
  2. 33' - Geel - Ivo Rodrigues
  3. 8' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (0 - 1)
  1. 90+6' - Doelpunt - Sander Berge (2 - 2)
  2. 90+6' - Verv. Didier Lamkel Ze door Martin Hongla
  3. 83' - Verv. Dieumerci Ndongala door Stephen Odey
  4. 82' - Geel 2 - Ivo Rodrigues
  5. 68' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 2)
  6. 63' - Geel - Alexis De Sart
  7. 58' - Verv. Junya Ito door Theo Bongonda
  8. 47' - Doelpunt - Ivo Rodrigues (0 - 2)
  8'Didier Lamkel Ze0 - 1
  47'Ivo Rodrigues0 - 2
  68'Mbwana Samatta1 - 2
  90+6'Sander Berge2 - 2

  Racing Genk heeft een mentale opsteker overgehouden aan een slappe wedstrijd tegen Antwerp. Het haalde voor eigen volk een 0-2-achterstand op, al viel de bevrijdende gelijkmaker van Berge pas diep in de extra tijd. Toch was de Noor opvallend kritisch: "Op een 0-2-achterstand komen tegen een team dat enkel verdedigt en de bal hoog wegkeilt, dat is te zwak van ons."

  Racing Genk - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij het ingaan van de laatste van 6 minuten extra tijd lijkt het kalf verdronken voor Genk. Maar dat is buiten Berge gerekend. Met een individuele actie bezorgt hij Genk op de valreep nog een punt.
  • Man van match: Lamkel Zé speelde zich alweer in de kijker. Met een knappe goal en excentrieke viering na amper 8 minuten. Met wervelende acties op de flanken. En met opzichtig hands, waar hij aan rood ontsnapte.
  • Opvallend: Voor het eerst sinds de terugkeer op het hoogste niveau slaagde Antwerp erin om te scoren op het veld van Genk. De vorige 3 confrontaties in Genk resulteerden in 4-0, 0-0 en nog eens 4-0.

  Bekijk de goals uit Genk - Antwerp (2-2)

  Lamkel Zé zet Antwerp in een zetel

  Genk begon aan de wedstrijd met slechts 1 punt achterstand op Antwerp en een stek in de top 6 als inzet. Genoeg ingrediënten voor een goede pot voetbal en de start was ook veelbelovend. Genk begon het gretigst, maar Antwerp nam het al snel over.

   

  De felle start baarde al na amper 8 minuten een goal. Buta slingerde de bal naar de tweede paal en daar mikte Lamkel Zé de 0-1 in één tijd in de verste hoek. Zijn shirt hield hij dit keer aan, maar met een pose als De Denker van Rodin pakte hij toch weer uit met een eigenzinnige viering.

   

  Genk moest reageren en na een hoekschop was Berge dicht bij de 1-1. Van dichtbij mikte hij in de draai naast. Maar de actie leidde allerminst een karrenvracht aan Genkse kansen in. De thuisploeg had wel de bal, maar wist er geen raad mee. 

  Lamkel Ze viert zijn doelpunt als "De Denker" in Antwerp-shirt

  Berge bezorgt Genk onverhoopte apotheose

  Dat moest beter voor Genk in de tweede helft, maar het was Antwerp dat als een komeet uit de startblokken schoot. Die blitzstart leverde ook meteen een tweede goal op. Rodrigues troefde Dewaest af en zag zijn schot via Lucumi in doel verdwijnen.

   

  Maar zelfs na de 0-2 bleef een reactie van Genk uit. Rodrigues kwam zelfs nog twee keer dicht bij de 0-3. Eerst mikte hij in het zijnet, daarna werd zijn lob voor de doellijn weggekopt door Dewaest. Genk stelde daar enkel een flauwe plaatsbal van Lucumi tegenover.

   

  Dan maak ik het zelf wel wat spannend, dacht Lamkel Zé. Na duidelijk hands had de doelpuntenmaker zijn tweede gele kaart verdiend, maar ref Alen had tot woede van Genk mededogen. Die Genkse woede koelde toen Samatta 20 minuten voor het einde uit het niks voor de aansluitingstreffer zorgde. Hij nam een vrije trap van Heynen in één tijd op de slof en poeierde de bal snoeihard in doel.

   

  Tot een Genkse stormloop leidde de 1-2 niet. Coucke moest Mirallas zelfs van de 1-3 houden en ook na de uitsluiting van Rodrigues kwam Genk niet in de buurt van de gelijkmaker. Maar het venijn zat in de staart. Met een knappe dribbel en een dito afstandsschot bracht Berge Genk in de 96e (!) minuut alsnog langszij.

  Bizar: Lamkel Ze krijgt onterecht geel, maar geen tweede geel na handspel

  Bölöni grijpt zich voor het schot van Berge al naar de haren

  Berge: "We speelden een rotslechte wedstrijd"

  • Sander Berge (Racing Genk): "We speelden een rotslechte wedstrijd van het begin tot het einde. Het is natuurlijk leuk om de 2-2 te maken. Maar op een 0-2-achterstand komen tegen een team dat enkel verdedigt en de bal hoog wegkeilt, dat is te zwak van ons. Dit was geen goede prestatie, maar we hebben wel goed teruggevochten. We speelden op te veel momenten in deze wedstrijd onder ons niveau en leden te veel balverlies. Je kan ons potentieel zien als we goed spelen, ik weet niet waarom we vandaag dat niveau niet meer dan 10 minuten gehaald hebben. We speelden te geforceerd, we wilden hen meteen vastzetten. Maar tegen Antwerp is dat moeilijk. We speelden te gehaast."
  • Felice Mazzu (trainer Racing Genk): "We hadden een moeilijke match verwacht. Mijn spelers hebben de moed en de mentaliteit gehad om er tot op het einde in te blijven geloven en alles te blijven geven. Daarom was de gelijkmaker ook verdiend. We hebben niet veel kansen weggegeven, we wisten dat Antwerp vaak in de omschakeling speelt. We hebben ze daar een paar keer laten gaan. Ons voetbal is nu misschien niet van het hoogste niveau, maar met de mentaliteit zit het wel goed. Dat is belangrijk voor de toekomst. We waren te vriendelijk bij de tegengoals en in balbezit was er te weinig beweging. We hebben niet genoeg ruimte gecreëerd."
  • Laszlo Bölöni (trainer Antwerp): "We zijn natuurlijk zeer gefrustreerd na die late gelijkmaker. Bij de eerste goal van Genk weet ik niet of er een overtreding aan voorafging. Maar als ik daar iemand moet beschuldigen is het niet de speler. Lamkel Zé had een tweede gele kaart kunnen krijgen voor hands, maar dat zegt ook wel iets. Maar ik probeer het glas halfvol te zien. Ik vind dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. Er waren tijdens de volledige match meerdere hindernissen voor ons, waaronder de terechte rode kaart. Het Genkse publiek was ook indrukwekkend, maar daar kunnen we mee om.  Ik moet mijn spelers feliciteren, omdat ze het goed gedaan hebben."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Genk ontsnapt op de valreep aan een thuisnederlaag tegen Antwerp. Met een knappe individuele actie zorgde Berge in de extra tijd voor de 2-2-eindstand.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Sander Berge van KRC Genk. 2, 2.
  3. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij Antwerp, Martin Hongla erin, Didier Lamkel Ze eruit
  4. tweede helft, minuut 95. Berge doet het voor Genk! Genk komt op de valreep langszij. Berge zet twee Antwerp-spelers in de wind en laat ook Bolat kansloos achter met een verre knal. Bölöni grijpt zich naar de haren.
  5. tweede helft, minuut 94. Genk zet nog alles op alles. Bongonda kan koppen, Haroun controleert de bal met zijn borst op de doellijn en Bolat grijpt in.
  6. tweede helft, minuut 91. Onuachu krijgt plots wel erg veel ruimte om te koppen, maar hij richt de bal niet goed. Het wordt nog nagelbijten voor de supporters van beide teams.
  7. tweede helft, minuut 89. 6 extra minuten. Genk krijgt nog ruim 6 extra minuten om alsnog een punt te veroveren.
  8. tweede helft, minuut 88. Er is geen samenhang bij Genk, geen combinaties, geen lijn in de acties. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  9. tweede helft, minuut 87. Afgekeurde goal. Antwerp breekt nog eens uit. Lamkel Zé zet zich door op rechts en schotelt Mbokani de 1-3 voor. De bal gaat er ook in, maar wordt terecht afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Lamkel Zé.
  10. tweede helft, minuut 83. Alen heeft het gehad met de kuren van Bölöni en gaat de Antwerp-coach even de levieten lezen. De spanning is plots te snijden inde Luminus Arena. De tijd dringt voor Genk.