• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem wint non-match na 2 late goals

  einde
  20
  1. 9' - Verv. Marvin Baudry door Ewoud Pletinckx
  1. 89' - Verv. Gianni Bruno door Henrik Rørvik Bjørdal
  2. 87' - Doelpunt - Gianni Bruno (2 - 0)
  3. 80' - Doelpunt - Ibrahima Seck (1 - 0)
  4. 79' - Geel - Kevin Vandendriessche
  5. 78' - Verv. Fashion Sakala door Nicolas Rajsel
  6. 77' - Verv. Jelle Bataille door Ronald Vargas
  7. 73' - Verv. Andrew Hjulsager door Michiel Jonckheere
  8. 61' - Verv. Luka Zarandia door Dimitri Oberlin
  80'Ibrahima Seck1 - 0
  87'Gianni Bruno2 - 0

  Zulte Waregem heeft KV Oostende met lege handen naar huis gestuurd dankzij twee late goals. Zulte Waregem blijft zo meedoen voor de top 6. De laatste zege van Oostende dateert al van eind augustus op speeldag 5.

  Zulte Waregem - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: In een wedstrijd waarin nagenoeg niets gebeurd is, valt in minuut 80 toch een doelpunt uit de lucht. Zulte Waregem mag van geluk spreken, want geen van beide teams verdiende de zege.
  • Man van de match: Dankzij Ibrahima Seck werd het toch geen verloren avond voor de supporters, al mag hij ook Sammy Bossut bedanken. De thuisdoelman moest er voor de rust twee keer staan en dat deed hij ook.
  • Opvallend: Gianni Bruno houdt de laatste tijd van de Gaverbeek. In de beker scoorde hij twee keer tegen Duffel, in de competitie ook twee keer tegen Cercle en vandaag legde hij er ook een in het mandje. Dat zijn 5 doelpunten in de laatste 3 thuisduels.

  Bekijk de doelpunten uit Zulte Waregem - Oostende (2-0)

  Amper twee kansen in zwakke eerste helft

  Voor het tweede weekend op een rij speelde Zulte Waregem een West-Vlaams duel. Vorige week verloor het nog op Kortrijk, waardoor het een knappe reeks van 8 competitiewedstrijden zonder nederlaag zag sneuvelen. Tegenstander Oostende zat dan weer al sinds eind augustus te wachten op een nieuwe zege.

   

  Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, was het wel Oostende dat zich voor het eerst liet zien. Hjuslager kreeg de bal van de onzelfzuchtige Bataille en trapte onverwacht vanuit een scherpe hoek, maar Bossut stond pal. Op het halfuur moest de thuisdoelman zich opnieuw tonen, wanneer hij oog in oog stond met de pijlsnelle Fashion Sakala. Meer lichtpunten waren er niet te noteren in een erg zwakke eerste helft.

  VIDEO: Materiaalman van Zulte Waregem zorgt voor sfeer na laatste fluitsignaal

  Dubbele verlossing in het slot

  Wie na de rust hoopte op verbetering, kwam bedrogen uit. Bossut kwam na vijf minuten goed weg wanneer hij vol op de rug van Canesin trapte, maar daarna was het ruim een halfuur niet om aan te zien. De supporters konden zich enkel laten horen wanneer hun spelers een zoveelste pass in de voeten van de tegenstander of over de lijn eindigden.

   

  Net wanneer de wedstrijd een maat voor niets leek te worden, viel er tien minuten voor tijd plots een doelpunt uit de lucht. Uitgerekend de boomlange Seck werd niet gevolgd op een vrije trap, waardoor de Senegalees de 1-0 dankbaar voorbij Dutoit knikte.

   

  Oostende kon daar niets tegen inbrengen en slikte uiteindelijk ook nog een tweede treffer. Invaller Larin legde prima terug op Govea, die de bal door een slechte controle – hoe kon het ook anders – tot bij Bruno tikte. Een kap en een trap later stond het 2-0, in een wedstrijd die op vele vlakken enkel een nul verdiende.

  VIDEO: Geschorste Berahino bekijkt de wedstrijd tussen de supporters

  De fauw: "Geen aangename wedstrijd voor supporters"

  Francky Dury zag zijn team 80 minuten lang worstelen voor de verlossing viel. “Ik heb geen goeie eerste helft gezien. Tijdens de rust hebben we wel wat bijgestuurd, maar er was te weinig initiatief van de aanvallende spelers. Uiteindelijk ging de zege naar het team dat er het sterkst in geloofde.” Een moeilijke wedstrijd dus, al lag dat volgens Dury ook aan de tegenstander. “KV Oostende heeft 2 op 18 en dan weet je dat ze niet open zullen spelen en loeren op aanvallen in de omschakeling.”

   

  Ook Davy De fauw zag een mindere wedstrijd, maar keek al meteen vooruit. “Ik kan geloven dat het voor een neutrale toeschouwer en zelfs voor onze supporters geen aangename wedstrijd was. Ook deze wedstrijden moet je winnen en nu komt er een mooie wedstrijd aan tegen Club Brugge. Ze zijn zeker in vorm en we willen ze graag wat punten afpakken.”

  Aan de overkant zag Kare Ingebrigtsen KV Oostende opnieuw niet winnen, wat al geleden is van augustus. "Ik denk dat we in de eerste helft goed speelden en kansen creëerden, maar we kunnen maar niet scoren. Als je dan ook nog tegendoelpunten blijft slikken, krijg je problemen. We moeten dringend leren scoren en leren verdedigen op stilstaande fases."

   

  Ook Wout Faes erkent het probleem. "Er moet gekeken worden naar de beelden en het moet opgelost worden, want dit kan niet meer. Het is vooral frustrerend dat je een wedstrijd speelt die op 0-0 lijkt te eindigen en toch slik je opnieuw een tegendoelpunt. We moeten dringend punten beginnen te pakken en opnieuw leren winnen. Anders moeten we naar achteren kijken en dat willen we niet."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Zulte Waregem gaat in het slot over Oostende. Na een draak van een wedstrijd pakt Zulte Waregem de volle buit tegen een nog zwakker KV Oostende. Late doelpunten van Seck en Bruno volstonden voor Zulte Waregem om een erg zwakke wedstrijd in hun voordeel te beslechten.
  2. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Henrik Rørvik Bjørdal erin, Gianni Bruno eruit
  3. tweede helft, minuut 89. Bjordal is net Bruno komen vervangen en hij pakt al uit met een prima voorzet. Oberlin tikt de bal wel voorlangs, maar de Zwitser stond ook buitenspel.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 2, 0.
  5. tweede helft, minuut 86. Bruno verzekert Zulte Waregem van drie punten. De snelle Larin legt de bal goed terug op Govea. Zijn slechte controle komt terecht bij Bruno, die zijn belager uitkapt en de 2-0 snoeihard in het dak van het doel poeiert.
  6. tweede helft, minuut 85. Er staan nog een dikke vijf minuten op de klok. Kan het geplaagde KV Oostende de drie punten van de thuisploeg nog in gevaar brengen?
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Ibrahima Seck van Zulte Waregem. 1, 0.
  8. tweede helft, minuut 79. Seck kopt Zulte Waregem op voorsprong! We krijgen dan toch nog een doelpunt te zien! Op de vrije trap van Mensah kruipen maar liefst vier spelers van Zulte Waregem voor hun man. Uiteindelijk is het Seck die de bal moederziel alleen voorbij Dutoit kan koppen.
  9. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 79
  10. tweede helft, minuut 78. Vandendriessche trekt even aan het shirt van Oberlin wanneer die hem voorbij snelt. Geel is zijn deel, maar dat wist de Fransman al op voorhand.