za 26 oktober 2019 21:49
      Jupiler Pro League - speeldag 12 - 26/10/19 - 20:00

Zulte Waregem heeft KV Oostende met lege handen naar huis gestuurd dankzij twee late goals. Zulte Waregem blijft zo meedoen voor de top 6. De laatste zege van Oostende dateert al van eind augustus op speeldag 5.

Zulte Waregem - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: In een wedstrijd waarin nagenoeg niets gebeurd is, valt in minuut 80 toch een doelpunt uit de lucht. Zulte Waregem mag van geluk spreken, want geen van beide teams verdiende de zege.
      • Man van de match: Dankzij Ibrahima Seck werd het toch geen verloren avond voor de supporters, al mag hij ook Sammy Bossut bedanken. De thuisdoelman moest er voor de rust twee keer staan en dat deed hij ook.
      • Opvallend: Gianni Bruno houdt de laatste tijd van de Gaverbeek. In de beker scoorde hij twee keer tegen Duffel, in de competitie ook twee keer tegen Cercle en vandaag legde hij er ook een in het mandje. Dat zijn 5 doelpunten in de laatste 3 thuisduels.

Bekijk de doelpunten uit Zulte Waregem - Oostende (2-0)

Amper twee kansen in zwakke eerste helft

Voor het tweede weekend op een rij speelde Zulte Waregem een West-Vlaams duel. Vorige week verloor het nog op Kortrijk, waardoor het een knappe reeks van 8 competitiewedstrijden zonder nederlaag zag sneuvelen. Tegenstander Oostende zat dan weer al sinds eind augustus te wachten op een nieuwe zege.

Nog voor de eerste tien minuten verstreken waren, was het wel Oostende dat zich voor het eerst liet zien. Hjuslager kreeg de bal van de onzelfzuchtige Bataille en trapte onverwacht vanuit een scherpe hoek, maar Bossut stond pal. Op het halfuur moest de thuisdoelman zich opnieuw tonen, wanneer hij oog in oog stond met de pijlsnelle Fashion Sakala. Meer lichtpunten waren er niet te noteren in een erg zwakke eerste helft.

Dubbele verlossing in het slot

Wie na de rust hoopte op verbetering, kwam bedrogen uit. Bossut kwam na vijf minuten goed weg wanneer hij vol op de rug van Canesin trapte, maar daarna was het ruim een halfuur niet om aan te zien. De supporters konden zich enkel laten horen wanneer hun spelers een zoveelste pass in de voeten van de tegenstander of over de lijn eindigden.

Net wanneer de wedstrijd een maat voor niets leek te worden, viel er tien minuten voor tijd plots een doelpunt uit de lucht. Uitgerekend de boomlange Seck werd niet gevolgd op een vrije trap, waardoor de Senegalees de 1-0 dankbaar voorbij Dutoit knikte.

Oostende kon daar niets tegen inbrengen en slikte uiteindelijk ook nog een tweede treffer. Invaller Larin legde prima terug op Govea, die de bal door een slechte controle – hoe kon het ook anders – tot bij Bruno tikte. Een kap en een trap later stond het 2-0, in een wedstrijd die op vele vlakken enkel een nul verdiende.

De fauw: "Geen aangename wedstrijd voor supporters"

Francky Dury zag zijn team 80 minuten lang worstelen voor de verlossing viel. “Ik heb geen goeie eerste helft gezien. Tijdens de rust hebben we wel wat bijgestuurd, maar er was te weinig initiatief van de aanvallende spelers. Uiteindelijk ging de zege naar het team dat er het sterkst in geloofde.” Een moeilijke wedstrijd dus, al lag dat volgens Dury ook aan de tegenstander. “KV Oostende heeft 2 op 18 en dan weet je dat ze niet open zullen spelen en loeren op aanvallen in de omschakeling.”

Ook Davy De fauw zag een mindere wedstrijd, maar keek al meteen vooruit. “Ik kan geloven dat het voor een neutrale toeschouwer en zelfs voor onze supporters geen aangename wedstrijd was. Ook deze wedstrijden moet je winnen en nu komt er een mooie wedstrijd aan tegen Club Brugge. Ze zijn zeker in vorm en we willen ze graag wat punten afpakken.”

Aan de overkant zag Kare Ingebrigtsen KV Oostende opnieuw niet winnen, wat al geleden is van augustus. "Ik denk dat we in de eerste helft goed speelden en kansen creëerden, maar we kunnen maar niet scoren. Als je dan ook nog tegendoelpunten blijft slikken, krijg je problemen. We moeten dringend leren scoren en leren verdedigen op stilstaande fases."

Ook Wout Faes erkent het probleem. "Er moet gekeken worden naar de beelden en het moet opgelost worden, want dit kan niet meer. Het is vooral frustrerend dat je een wedstrijd speelt die op 0-0 lijkt te eindigen en toch slik je opnieuw een tegendoelpunt. We moeten dringend punten beginnen te pakken en opnieuw leren winnen. Anders moeten we naar achteren kijken en dat willen we niet."

90+3' tweede helft
      90+2'

Zulte Waregem gaat in het slot over Oostende

Na een draak van een wedstrijd pakt Zulte Waregem de volle buit tegen een nog zwakker KV Oostende. Late doelpunten van Seck en Bruno volstonden voor Zulte Waregem om een erg zwakke wedstrijd in hun voordeel te beslechten.
      90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
      89'
      Bjordal is net Bruno komen vervangen en hij pakt al uit met een prima voorzet. Oberlin tikt de bal wel voorlangs, maar de Zwitser stond ook buitenspel.
      86'

Bruno verzekert Zulte Waregem van drie punten

De snelle Larin legt de bal goed terug op Govea. Zijn slechte controle komt terecht bij Bruno, die zijn belager uitkapt en de 2-0 snoeihard in het dak van het doel poeiert.
      85'
      Er staan nog een dikke vijf minuten op de klok. Kan het geplaagde KV Oostende de drie punten van de thuisploeg nog in gevaar brengen?
      79'

Seck kopt Zulte Waregem op voorsprong!

We krijgen dan toch nog een doelpunt te zien! Op de vrije trap van Mensah kruipen maar liefst vier spelers van Zulte Waregem voor hun man. Uiteindelijk is het Seck die de bal moederziel alleen voorbij Dutoit kan koppen.
      78'
      Vandendriessche trekt even aan het shirt van Oberlin wanneer die hem voorbij snelt. Geel is zijn deel, maar dat wist de Fransman al op voorhand.
      76'
      De voorzet van De Fauw wordt gekeerd. In de herneming haalt Seck op links de achterlijn. Zijn voorzet lijkt gevaarlijk, maar wordt door Dutoit nog weggebokst. Zulte Waregem probeert er in het slot nog iets van te maken.
      71'
      We trekken ons op aan een poging van Oberlin, die vanuit de draai de bal meters over het doel van Dutoit trapt. Nog twintig minuten op de klok, maar verbetering zit er niet in.
      70'
      De supporters zijn het geklungel op het veld beu. Ze laten zich dan ook horen wanneer Bruno de bal ongelukkig over de zijlijn tikt en daardoor een tegenaanval zelf de nek omwringt.
      63'
      Bruno maakt het Capon knap lastig en raakt er ook voorbij. Bruno komt naar binnen en haalt uit, maar Milovic bukt zich op tijd om de bal weg van het Oostendse doel te koppen.
      59'
      Bruno lanceert Larin met een scherpe pass. De Canadees lijkt van Milovic weg te snellen, maar met een telescopische tackle fluit de Kroaat zijn tegenstander nog terug.
      57'
      Zowaar een schot tussen de palen! Kevin Vandendriessche probeert het eens vanop een meter of twintig, maar zijn trage schuiver is zelfs geen trainingsbal voor Sammy Bossut.
      56'
      Op een Oostendse hoekschop kan Faes bijna koppen, maar daarvoor heeft hij wel een overtreding nodig. De wedstrijd kabbelt rustig verder.
      51'

Bossut trapt vol op Canesin

Even opschudding wanneer Bossut de bal recht op de jagende Canesin trapt! Gelukkig voor Bossut en Zulte Waregem valt de bal niet goed voor de Braziliaan.
      48'
      Sissako heeft veel tijd nodig om de bal op rechts te krijgen, waar Zarandia moederziel alleen staat; De Georgiër neemt de bal mee en geeft prima mee met Govea. Deze keer staan er wél spelers klaar, maar is Wout Faes hen te snel af.
      47'
      Opnieuw komt Zulte Waregem tot een voorzet, deze keer dankzij Gianni Bruno, maar opnieuw staat er niemand. De thuisploeg zal toch spelers in de zestien nodig hebben om te scoren.