• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen komt in het zog van Standard na zege in Beveren

  einde
  13
  1. 45' - Doelpunt - Onur Kaya (0 - 1)
  2. 30' - Geel - Aaron Tshibola
  1. 89' - Doelpunt - Williams Togui Mel (1 - 3)
  2. 85' - Geel - Daam Foulon
  3. 85' - Verv. Alexander Corryn door Lucas Bijker
  4. 81' - Verv. Andreas Wiegel door Din Sula
  5. 78' - Verv. Aaron Tshibola door Denzel Jubitana
  6. 72' - Geel - Alexander Corryn
  7. 66' - Own goal - Aaron Tshibola (1 - 2)
  8. 66' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  9. 66' - Verv. Jordi Vanlerberghe door Williams Togui Mel
  10. 59' - Verv. Aboubakary Koita door Beni Badibanga
  11. 52' - Doelpunt - Yuki Kobayashi (1 - 1)
  45'Onur Kaya0 - 1
  52'Yuki Kobayashi1 - 1
  66'Aaron Tshibola1 - 2
  89'Williams Togui Mel1 - 3

  Dankzij een 1-3-zege tegen Waasland-Beveren en een mooie 9 op 9 prijkt KV Mechelen helemaal alleen op de 3e plaats. De thuisploeg wiste de openingsgoal van Onur Kaya uit, maar deed zichzelf de das om met een owngoal. Invaller Togui legde de eindstand vast.

  Waasland-Beveren - KV Mechelen kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Waasland-Beveren schiet zichzelf iets voorbij het uur in de voet door een Mechelse vrijschop in eigen doel te verlengen. Die 1-2 komt de thuisploeg niet te boven.
  • Opvallend: KV Mechelen blijft de goeie prestaties en drie punten aan elkaar schakelen. Met 23 punten staat KVM nu alleen op de 3e plaats, op 1 punt van Standard en op 4 punten van leider Club Brugge, dat wel één match minder speelde.
  • Man van de Match: KV Mechelen kan dit seizoen op een sterke doelman rekenen. Niet dat Yannick Thoelen in Beveren mirakels moest verrichten, maar al wat hij moest doen, deed hij uitstekend. Bij de gelijkmaker van Kobayashi had hij zichzelf niets te verwijten.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - KV Mechelen (1-3)

  Kranige thuisploeg biedt verzet

  In de eerste helft was van enig niveauverschil geen sprake. Waasland-Beveren, het nummer 15, beet aardig van zich af tegen KV Mechelen, dat de 3e positie deelde.

   

  KV Mechelen kwam na 20 minuten met de schrik vrij toen Vukotic aan de tweede paal een corner net naast kopte. Wat later mikte de Albanese Griek Durmishaj de bal naar de winkelhaak, maar doelman Thoelen was niet voor één gat te vangen.

   

  Ook bij KV Mechelen stond het vizier aanvankelijk niet op scherp. Toen De Camargo een perfecte counter leek af te ronden met zijn hoofd bleek de lat dwars te liggen.

   

  Het was uitstel van executie voor Waasland-Beveren, want net voor het rustsignaal lag de bal dan toch in het mandje, opnieuw na een tegenstoot. Ditmaal zwiepte Vanlerberghe de bal van links naar rechts, waar Kaya op de loer lag en het leer laag over de grond onder goalie Jackers schoof, 0-1, meteen ook de stand bij de rust.

  Geslepen KV speelt het slim uit

  In de tweede helft keerde Waasland-Beveren snel terug in de partij.

   

  Woelwater Durmishaj tikte een verloren gewaande bal aan de achterlijn voor de neus van de Mechelse verdedigers weg. Via Koita kon Kobayashi met een heerlijk krulletje in de korte hoek de 1-1 scoren.

   

  Het spel bleef op en neer golven en ook in de verkeerde passes en misverstandjes gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Toen Schryvers, opgejaagd door een Mechelaar, de bal naar achteren speelde, nam hij bijna zijn eigen doelman te grazen.

   

  Ook ditmaal was het een voorbode voor een Mechels doelpunt, want enkele minuten later was het Tshibola die een Mechelse vrije trap onnodig in de Wase muit kopte: 1-2 voor KVM.

   

  Waasland-Beveren weigerde er het bijltje bij neer te gooien, maar vond steeds weer een sterke Thoelen op zijn weg. KV Mechelen kon de kat uit de boom kijken en vrolijk counteren. Zo leek Kaya op weg naar de 1-3 toen hij een handig tikje van De Camargo aangereikt kreeg. Het wilde schot van de Mechelse aanvoerder vloog iedereen voorbij.

   

  Waasland-Beveren speelde ridder of mis en het werd mis. Naarmate de scherpte uit het spel sloop, verdween ook het geloof in een goeie afloop. Zeker toen een nieuwe, perfecte tegenprik de dodelijke 1-3 betekende. Togui rondde de actie af en trakteerde een moedig Waasland-Beveren op een 7e seizoensnederlaag.

  4 Waasland-Beveren-spelers willen koppen, waardoor bal in eigen doel gaat

  Reacties uit beide kampen

  • Nordin Jackers (doelman Waasland-Beveren): "Dit is een grote teleurstelling. Het geluk zat aan de Mechelse kant vanavond. Die 1-2 is een klotegoal. Voor de rest was er evenwicht in de wedstrijd. We beschikken over een goeie groep, met deze spelers kunnen we nog mooie dingen doen."
  • Onur Kaya (KV Mechelen): "De match kon beide kanten op. Waasland-Beveren is een lastige ploeg om tegen te spelen en met hun nieuwe trainer zijn ze goed bezig. Gelukkig is het 1-3 geworden, we waren efficiënt vandaag en scoorden op de goeie momenten. Met dank ook aan onze invallers, want wij spelen met 18, 20 of zelfs 25 spelers. Nu spelen we komende week 2 keer thuis, als we daar het maximum in pakken, wie weet waar we dan staan?" 
  • Wouter Vrancken (KV Mechelen-coach): "Deze verplaatsingen zijn niet de gemakkelijkste, maar met de supporters achter ons kun je net iets meer. Zo kunnen winnen, doet deugd. We hebben 23 punten: nergens hebben we iets gestolen. Het is ongelofelijk en goed meegenomen nu we aan een drukke week beginnen. Okay, vandaag speelden we niet onze beste match. We waren niet top, maar dan toch kunnen winnen is ook een verdienste."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 1-3. Ref Lambrechts maakt er een einde aan. De Mechelaars nemen de 3 punten mee naar huis.
  2. tweede helft, minuut 94. De match bloedt dood. Waasland-Beveren kan geen mirakel verrichten en stevent af op een nieuwe nederlaag.
  3. tweede helft, minuut 93. De eerste thuissupporters verlaten het stadion. Die van Mechelen bouwen een feestje in hun vak.
  4. tweede helft, minuut 92. Extra tijd. We spelen 4 minuten extra. Maar door de 2 minuten die de VAR zonet nodig had, zullen er dat wel nog een paar meer worden.
  5. tweede helft, minuut 92. De 1-3 telt. Het is officieel: geen offside en dus 1-3 voor KV Mechelen, dat op weg is naar zijn 4e uitoverwinning van het seizoen.
  6. tweede helft, minuut 92.
  7. tweede helft, minuut 91. Buitenspel? De VAR is de 1-3 al een tijdje aan het bekijken. Is er sprake van buitenspel bij het doelpunt van KVM?
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Williams Togui Mel van KV Mechelen. 1, 3.
  9. tweede helft, minuut 89. 1-3! Togui sluit de boeken voor Waasland-Beveren. De thuisverdedigers laten zich makkelijk ringeloren na een pass binnendoor van Van Damme richting Tainmont. Togui loopt de voorzet van Tainmont binnen.
  10. tweede helft, minuut 87. De scherpte bij Waasland-Beveren is verdwenen. KV Mechelen jammert daar niet om. Nu vliegt een vrije trap recht in de armen van doelman Thoelen.