• home
 • video
 • pas verschenen

  Depoitre vergeet KAA Gent eerste uitzege te schenken na gigantische misser

  einde
  00
  1. 30' - Geel - Roman Bezoes
  1. 83' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  2. 82' - Verv. Roman Bezoes door Jean-Luc Dompé
  3. 79' - Verv. Samy Mmaee door Wolke Janssens
  4. 79' - Verv. Allan Sousa door Tatsuya Ito
  5. 78' - Verv. Mikael Lustig door Alessio Castro-Montes
  6. 76' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Laurent Depoitre

  AA Gent blijft jagen op een eerste competitiezege buitenshuis. Op het veld van STVV kreeg Laurent Depoitre in de slotfase een megakans, maar hij wrong die de nek om.

  STVV - KAA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 83 gaat Depoitre met de bal aan de haal na mistasten van Janssens. Hij verschijnt alleen voor Schmidt en heeft nog een ploegmaat naast zich, maar verkwanselt de opgelegde kans.
  • Man van de match: STVV-doelman Daniel Schmidt hoefde geen mirakels te verrichten, maar hield zijn ploeg in de moeilijke momenten wel overeind met enkele degelijke parades.
  • Opvallend: AA Gent op verplaatsing, het blijft een heel ander verhaal dan Gent in eigen huis. Thorup en co halen amper 3 puntjes uit 5 uitwedstrijden. Enkel rode lantaarn Cercle Brugge pakte minder punten op verplaatsing.

  FLOP. Onbegrijpelijke misser van Depoitre

  Weinig te beleven in flauwe eerste helft

  STVV en AA Gent namen hun tijd voor een uitgebreide studieronde. Beide ploegen stonden goed in de organisatie en gaven weinig ruimte weg. Op een paar halve kansjes na was er bijzonder weinig actie te zien in de twee grote rechthoeken.

   

  Pas na 35 minuten viel het eerste schot tussen de palen te noteren, een te centrale uithaal van Jaremtsjoek. Aan de overzijde kwam STVV dichter bij een doelpunt, maar de inglijdende Suzuki kon net niet bij een scherpe voorzet van Botaka.

   

  Daarna kabbelde de wedstrijd verder richting het rustsignaal. Beide ploegen probeerden nog wel wat te forceren, maar zonder succes: 0-0 halfweg.

  TOP. Kvilitaia probeert het met een knappe omhaal

  Beide ploegen laten de winning goal liggen

  In de tweede helft voerde AA Gent de druk stilaan op. David zag een prima kans in het zijnet belanden, een knappe omhaal van Kvilitaia dwong Schmidt tot een even fraaie parade. Ook Plastoen kreeg een uitgelezen kans op de 0-1, maar hij kopte van dichtbij naast.

   

  Na een resem wissels was de organisatie bij beide ploegen wat zoek, waardoor er meer en meer ruimte kwam om te voetballen. Dat leverde ineens kansen op aan beide kanten: Suzuki miste een prima mogelijkheid voor STVV, aan de overkant wrong Depoitre dé kans voor AA Gent onbegrijpelijk de nek om.

   

  Ook een slotoffensiefje van de thuisploeg leverde geen goal meer op, zodat we na 90 wisselvallige minuten bleven steken op een scoreloos gelijkspel.

  Reacties:

  Thomas Kaminski (AA Gent): "De tweede helft was helemaal van ons. We hebben veel kansen bijeen gespeeld, maar we misten vandaag net dat tikkeltje om te scoren. We hebben thuis al genoeg bewezen dat we heel veel kunnen scoren en dat we veel aanvallend geweld hebben, maar vandaag was het even een mindere dag."

   

  Yohan Boli (STVV): "AA Gent deed ons na de rust pijn met een andere tactiek en hogere pressing, maar we hebben stand gehouden en konden uiteindelijk zelfs nog enkele kansen afdwingen. Maar zij hadden ook prima mogelijkheden in de tweede helft, dus we kunnen zeker tevreden zijn met een punt. Na twee wedstrijden met vier tegengoals doet het ook deugd om nog eens de nul te houden. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden."

   

  Jonathan David (AA Gent): "Beide ploegen hebben heel wat kansen gecreëerd die er op een andere dag misschien wel in gaan, maar de doelmannen waren sterk vandaag. Het kunstgras mag geen excuus zijn voor dit gelijkspel, want we hadden erop getraind en waren dus voorbereid. Wij willen al onze matchen winnen, of het nu thuis of op verplaatsing is. We blijven vertrouwen hebben dat die uitzege er wel zal komen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Einde van de wedstrijd! AA Gent kan opnieuw niet winnen buitenshuis. Het blijft steken op een scoreloos gelijkspel tegen STVV.
  2. tweede helft, minuut 90. De Bruyn over. De wedstrijd kan echt nog in beide richtingen kantelen. Opnieuw een uitstekende kans voor STVV, de schicht van De Bruyn vliegt over. Spannend is het wel!
  3. tweede helft, minuut 88. Kaminski voorkomt 1-0. Ook STVV is nu echt dicht bij de winning goal. Boli kopt aan de tweede paal bijna raak, Kaminski houdt Gent overeind.
  4. tweede helft, minuut 87. Er komt steeds meer ruimte om te voetballen en daar wil nu ook STVV van profiteren. Een inspanning van Botaka levert de thuisploeg een hoekschop op, maar ook niet meer dan dat.
  5. tweede helft, minuut 83. Wat een misser van Depoitre! Depoitre krijgt na mistasten van Janssens een enorme kans om Gent op voorsprong te trappen, maar hij twijfelt veel te lang en krijgt de bal zelfs in twee keer niet voorbij Schmidt.
  6. Gele kaart voor Vadis Odjidja Ofoe van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 83
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Jean-Luc Dompé erin, Roman Bezoes eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Suzuki kopt naast. Bijna een koude douche voor AA Gent. Suzuki kan helemaal vrij inkoppen bij een gemeten voorzet van Botaka, de Japanner knikt een metertje naast.