• home
 • video
 • pas verschenen

  Slap Anderlecht moet vrede nemen met punt bij Eupen na povere match

  einde
  00
  1. 28' - Geel - Nils Schouterden
  1. 90+1' - Verv. Jon Bautista door Carlos Embalo
  2. 87' - Verv. Jordi Amat door Menno Koch
  3. 87' - Verv. Jens Cools door Sulayman Marreh
  4. 82' - Geel - Jonathan Bolingi
  5. 80' - Geel - Jon Bautista
  6. 76' - Verv. Adrien Trebel door Francis Amuzu
  7. 58' - Geel - Andreas Beck

  Anderlecht heeft de positieve lijn van de voorbije 2 duels niet kunnen doortrekken. Na een erg matige prestatie moest het in Eupen vrede nemen met een puntje.

  Eupen - Anderlecht kort samengevat

  • Sleutelmoment: Het laatste fluitsignaal kwam als een verlossing na een wel heel slappe vrijdagavondvertoning. Eupen en vooral Anderlecht vergaten de fans aan de Kehrweg te verwennen.
  • Man van de Match: Hendrik Van Crombrugge keepte tegen zijn ex-club een uitstekende match. Hij zorgde er eigenhandig voor dat de thuisploeg niet kon scoren.
  • Opvallende statistiek: Eupen kon dit seizoen nog geen enkele wedstrijd winnen in eigen huis. Het speelde drie keer gelijk, drie keer werd verloren.

  Anderlecht ziet af zonder Chadli

  Zonder de geblesseerde Chadli had Anderlecht alle moeite van de wereld om in de buurt van het Eupense doel te komen. Pas na een halfuur voetbalde het een eerste kans bijeen: Luckassen besloot flauw op De Wolf, Roofe was te verrast om te scoren in de rebound.

   

  Vercauteren had dan al twee kansen van Eupen genoteerd. Eerst kopte Bolingi een goede corner via Van Crombrugge op de lat, meteen daarna mikte Amat in de handen van de ex-speler van Eupen. De Wolf moest zich nog een keer strekken op een schot van Saelemaekers, meer had de eerste helft niet in petto.

   

  Na de rust weinig beterschap in de Oostkantons. Anderlecht eiste dan wel de bal op, veel deden de bezoekers er niet mee. Het vizier van de paars-witte spelers stond niet goed afgesteld, enkele afstandsschoten verdwenen ei zo na het stadion uit.

   

  De thuisploeg kreeg via Bautista, Schouterden en Ebrahimi nog een paar schietkansen, maar ook bij de Eupen-spelers was het allemaal net niet.

   

  Geen (uitgespeelde) kansen, geen doelpunten, maar wel een troosteloze 0-0. Geen van beiden schiet iets op met één punt. Anderlecht nadert tot op 3 punten van een plaats in play-off I, alle concurrenten moeten wel nog in actie komen dit weekend.

  "Veel te weinig"

  • Frank Vercauteren: "We hebben geprobeerd om het verschil te maken, maar waren niet efficiënt genoeg op het moment van de waarheid. De intenties van Eupen waren van in het begin duidelijk. We hebben geprobeerd om de muur te slopen, dat is jammer genoeg niet gelukt. Een goal had alles veranderd, jammer genoeg viel ze niet en kon Eupen zijn manier van spelen behouden. Ik onthoud vooral de positieve dingen. We hebben nog werk en kijken nu al uit naar de wedstrijd tegen Gent."
   
  • Hendrik Van Crombrugge: "Ik vond het vandaag veel te weinig. We speelden echt geen goede wedstrijd. We waren slordig en veel te traag. Er waren geen ideeën en te weinig creativeit. We hebben Chadli wel gemist, hij is de man in vorm. Maar als Anderlecht zijnde moet je zijn afwezigheid kunnen opvangen. Eupen stond goed, maar met onze kwaliteiten moet het gewoon beter. Er is een reden dat we maar 11e staan, we proberen die positie zo snel mogelijk te verbeteren."

   

  • Elias Cobbaut: "We kwamen hier niet voor een gelijkspel. We wilden absoluut winnen om een reeks neer te zetten. We wisten op voorhand dat Eupen defensief ging spelen. Op dit kleine veld is het niet gemakkelijk. We hebben ons best gedaan, maar het bleef 0-0. We moeten op veel dingen werken. Op naar de volgende wedstrijd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Na 90 troosteloze minuten eindigt Eupen-Anderlecht zoals de wedstrijd begon. Met één punt schiet geen van beiden iets op in het klassement.
  2. tweede helft, minuut 91. Van Crombrugge lost een afstandsschot, maar gaat daarna goed plat op de rebound van Ebrahimi. Eupen verdient gewoon de drie punten vanavond.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KAS Eupen, Carlos Embalo erin, Jon Bautista eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Benat San Jose wisselt drie spelers op korte tijd. Eupen is tevreden met een punt.
  5. tweede helft, minuut 88. Van Crombrugge is niet van plan een bal binnen te laten vanavond. De aanvoerder van Anderlecht reageert alert op een te centraal schot van Schouterden.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Jordi Amat eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Sulayman Marreh erin, Jens Cools eruit
  8. tweede helft, minuut 86. De tijd dringt nu echt wel voor Anderlecht. Met één punt kan de recordkampioen niet tevreden zijn.
  9. tweede helft, minuut 86. Saelemaeker gaat liggen in de zestien na een duel met Schouterden. Veel leek er niet aan de hand.
  10. tweede helft, minuut 84. Het antwoord van Anderlecht komt van Luckassen. De Nederlander, de gevaarlijkste man bij de bezoekers, mikt hard in het zijnet.