• home
 • video
 • pas verschenen

  Club en Standard delen de punten in weinig opwindende topper

  einde
  11
  1. 39' - Geel - Nicolas Gavory
  2. 30' - Verv. Clinton Mata door Odilon Kossounou
  3. 5' - Doelpunt - Samuel Bastien (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Arnaud Bodart
  2. 90+2' - Verv. Maxime Lestienne door Duje Cop
  3. 71' - Verv. Selim Amallah door Aleksandar Boljevic
  4. 65' - Geel - Éder Balanta
  5. 61' - Verv. Obbi Oulare door Felipe Avenatti
  6. 47' - Doelpunt - David Chidozie Okereke (1 - 1)
  5'Samuel Bastien0 - 1
  47'David Chidozie Okereke1 - 1

  De kloof tussen leider Club Brugge en naaste belager Standard blijft 3  punten. Bastien zette Standard al na 5 minuten op voorsprong, Okereke maakte na de rust gelijk.

  Club Brugge - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor de rust krijgt Obbi Oulare twee kansen om Standard met een dubbele voorsprong naar de kleedkamers te sturen, maar de spits laat ze liggen.
  • Man van de match: Maxime Lestienne benaderde bij momenten weer zijn beste niveau in de topper tegen zijn ex-club, met onder meer een fraaie assist voor de 0-1. Na de pauze zakte hij samen met de rest van Standard wat weg.
  • Opvallend: Het was een onherkenbaar Club Brugge dat in de eerste helft op het veld stond. Blauw-zwart voetbalde zelfs geen enkele kans bij elkaar, een ongeziene statistiek voor de competitieleider.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Standard (1-1)

  Standard verrast Club met vliegende start

  Na een pakkend eerbetoon voor Club-legende Raoul Lambert, die vorige week 75 jaar was geworden, was het verrassend genoeg niet de thuisploeg, maar Standard dat de wedstrijd in handen nam.

   

  Al na vijf minuten loodste Lestienne Bastien door de blauw-zwarte defensie, de spits schoof de 0-1 netjes naast Mignolet in doel.

   

  Met een vroege goal op zak kon Standard zich in compacte formatie terugtrekken op de eigen helft. Club Brugge had daardoor wel veel balbezit, maar vond weinig tot geen openingen in het rode pantser.

   

  Die patstelling bleef zowat de hele eerste helft op het veld staan, met een absoluut minimum aan doelkansen tot gevolg. Met de rust in zicht kwam Standard toch even uit zijn egelstelling en dat leverde bijna een tweede doelpunt op. Obbi Oulare liet twee uitstekende kansen op de 0-2 liggen.

  Lambert (75) kan tranen niet bedwingen bij mooi eerbetoon

  Club raakt niet verder dan gelijkmaker Okereke

  Na een (vermoedelijke) donderpreek en een dubbele wissel van Clement begon Club met een heel ander gelaat aan de tweede helft. Invaller Balanta stuurde Vormer de diepte in, en die bood met zijn 8e assist van het seizoen Okereke de gelijkmaker aan.

   

  Club nam geen genoegen met een puntendeling en probeerde Standard vast te zetten op de eigen helft. Erg indrukwekkend was de pressing van de thuisploeg evenwel niet, onder meer door een bleke prestatie van spelverdeler Hans Vanaken. Het aantal kansen bleef daardoor opnieuw beperkt.

   

  De thuisploeg dreigde nog wel met afstandsschoten van Diagne en Diatta, maar Standard-doelman Bodart kwam nooit meer echt in de problemen.

   

  Ook bij Standard was de scherpte weg in de tweede helft. De ingevallen Avenatti kon andermaal niet overtuigen. Zo bleef deze teleurstellende topper steken op 1-1.

  Diagne geeft aan dat hij gehinderd werd door de zon in zijn ogen

  Preud'homme: "Gelijkspel tegen Club blijft goede prestatie"

  Michel Preud’homme was vooral tevreden over wat Standard voor de pauze liet zien: "In de eerste helft stonden we goed in positie, waren we goed in balbezit en vonden we de ruimte. Het enige spijtige is dat we geen tweede doelpunt hebben kunnen maken. Dan hadden we aanspraak kunnen maken op de overwinning."

   

  "Als je dan snel een tegentreffer krijgt na de pauze, weet je dat ook het publiek erachter gaat staan. Wij waren een beetje onder de indruk en kwamen er niet goed meer uit na de rust."

   

  Uiteindelijk kon Preud'homme wel vrede nemen met de puntendeling: "Natuurlijk hoop je om hier te winnen, zeker als je ‘in the mood’ bent, zoals wij hier in de eerste helft. Maar een gelijkspel tegen zo’n sterke ploeg als Club, dat blijft hoe dan ook een goede prestatie."

  Clement: "Een aantal jongens waren minder fris"

  Philippe Clement was dan weer alles behalve tevreden over wat zijn ploeg in de eerste helft bracht. "Ik heb mij tijdens de rust heel boos gemaakt, over een heel aantal dingen. Ik ben dan wel blij over de reactie in de tweede helft. Dan hebben mijn spelers laten zien waarom ze op die eerste plaats staan. Alleen is het spijtig dat we dat tweede doelpunt niet meer konden maken."

   

  Opvallend toch, de dubbele wissel van Clement bij de rust, nadat eerder al de geblesseerde Mata was vervangen. "Geen verwijt aan de jongens die eraf gehaald zijn tijdens de rust, want zij hebben de voorbije weken veel gegeven", verduidelijkt Clement.

   

  "Maar daaruit blijkt nog maar eens dat het belangrijk is om op de juiste momenten te kunnen roteren. Ik vond een aantal jongens minder fris vandaag. Dat hadden ze gewoon moeten aangeven op voorhand. Dan hadden we andere keuzes kunnen maken. Daar zullen we het deze week over moeten hebben."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Club Brugge en Standard verdelen de punten in een tegenvallende topper. Bastien en Okereke zorgden voor de doelpunten: 1-1.
  2. Gele kaart voor Arnaud Bodart van Standard tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Standard, Duje Cop erin, Maxime Lestienne eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Ook Club dreigt nog in de slotseconden. De bezoekers krijgen de bal niet goed weg, uiteindelijk loopt Diagne zelf in de weg van het schot.
  5. tweede helft, minuut 90. Er valt aan beide kanten steeds meer ruimte om te counteren. Standard lijkt daar het best op in te spelen, bij Club moet iedereen achteruit om de defensie bij te springen.
  6. tweede helft, minuut 86. Na een lang uitgesponnen aanval van Standard verrast Avenatti met een schot in de draai. Mignolet hoeft niet in te grijpen.
  7. tweede helft, minuut 85. Diagne kopt over. Vormer mag nog eens een hoekschop richting het pak sturen. DIagne wint het duel in de lucht, maar kan de bal niet tussen het kader knikken.
  8. tweede helft, minuut 84. Het is niet dat Club Brugge een echt slotoffensief in elkaar bokst waarbij de ene kans op de andere volgt. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  9. tweede helft, minuut 78. Laifis wordt vol in het gezicht geraakt door een kanonskogel van Vormer. De Cyprioot is even groggy, maar kan na wat oplapwerk verder.