• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen gaat nu ook onderuit op het veld van Charleroi

  einde
  10
  1. 45+3' - Geel - Frank Boya
  2. 40' - Geel - Deni Hocko
  3. 13' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  1. 90+4' - Geel - Dorian Dessoleil
  2. 88' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Gaëtan Hendrickx
  3. 78' - Verv. Maxime Busi door Stergos Marinos
  4. 72' - Verv. Kaveh Rezaei door Shamar Nicholson
  5. 70' - Verv. Frank Boya door Bruno Godeau
  6. 58' - Verv. Sami Allagui door Cedric Omoigui
  7. 54' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (1 - 0)
  54'Ali Gholizadeh1 - 0

  Charleroi heeft de strijd om Henegouwen gewonnen. Het klopte Moeskroen met het kleinste verschil dankzij een goal van Gholizadeh. Moeskroen zakt verder weg in de stand na de derde nederlaag op een rij en 2 op 15.

  Charleroi - Moeskroen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een botsende volley van Wimmer is het eerste schot van Moeskroen tussen de palen. Ilaimaharitra veegt de bal weg op de doellijn en beschermt de voorsprong van zijn ploeg, dichterbij komt l'Excel niet meer.
  • Man van de Match: Jean Butez zorgde er met een reeks knappe reddingen voor dat Charleroi voor de rust bleef steken op 0-0. Een dezer dagen komt er een topclub aankloppen om hem te kopen, dat kan niet anders.
  • Opvallend: Charleroi is een van de kortste verplaatsingen voor Moeskroen, maar iets rapen bij de Henegouwse provinciegenoten is lastig. De laatste zege in het Stade du Pays de Charleroi dateert al van 2007.

  Bekijk de goal uit Charleroi - Moeskroen (1-0)

  Moeskroen bakt er niets van voor de rust

  Beide coaches wijzigden vooraf weinig of niets aan hun opstellingen, maar het was vooral het Charleroi van Belhocine dat daar wel bij vaarde. Hollerbachs Moeskroen moest zich beperken tot het opstellen van een blok en probeerde de tegenstander vooral op te jagen. In balbezit was het bij beide ploegen dikwijls huilen met de pet op.

   

  De intensiteit ging ten koste van de kwaliteit, maar toch kwam Charleroi tot een paar leuke kansen. Het werd echter snel duidelijk dat er nog wat schortte aan het vertrouwen van Rezaei. Na een schot op de paal botste hij oog in oog met Butez op de uitstekend spelende doelman. Toen hij dan toch raak trof met een lob, werd er gefloten voor buitenspel van de Iraniër.

   

  Terwijl Moeskroen geen kans in elkaar wist te knutselen, bleef de thuisploeg ermee morsen. Gholizadeh leverde een gekraakt schotje af en Morioka wachtte misschien te lang om af te drukken. In ieder geval was de redding van Butez weer fenomenaal.

  VIDEO: Butez bezeert zich aan zijn pols bij een van zijn uitstekende reddingen

  Charleroi zegeviert dankzij goal van Gholizadeh

  Hollerbach stelde een en ander bij en vormde zijn 3-5-2 om naar een 4-4-2. Dat bracht niet meteen zoden aan de dijk. Integendeel. Diandy stuurde Gholizadeh weg en die vond dan toch een gaatje in de muur die Butez had opgetrokken. Leuk voor de Iraniër, die daarmee een helse periode afsloot.

   

  De 1-0 schudde Moeskroen eindelijk wakker. Onder invloed van de driftig ingevallen Omoigui schoven de bezoekers eindelijk wat op. Omoigui trof meteen het zijnet en even later werden hij en Wimmer in de zestien afgeblokt. Wimmer dacht even later te scoren toen zijn volley over Penneteau botste, maar Ilaimaharitra waakte op de lijn.

   

  Op de tribunes werden de fans van Charleroi stilaan zenuwachtig, ook al omdat de 2-0 twee keer terecht werd afgekeurd. Het feestje van Morioka ging niet door omdat Butez was geraakt en Nicholson werd gefnuikt door buitenspel. Zo bleef het tot diep in de toegevoegde tijd spannend, maar de punten bleven finaal op Mambourg.

  Hollerbach: "Hadden misschien wel een punt verdiend"

  Karim Belhocine (Charleroi): "Het doet plezier om twee keer na elkaar te winnen. De spelers hebben ook alles gegeven. We hebben ook redelijk wat kansen gehad. Ik ben trots. Play-off I? Het is voor ons nog maar de 11e speeldag. Het is goed dat we punten pakken, de rekening maken we wel op het einde."

  Bernd Hollerbach (Moeskroen): "We wilden de counters van Charleroi opvangen, toch zijn we tegen de 1-0 aangelopen. We hadden misschien wel een punt verdiend, maar we scoren niet. Dan kan je ook geen punten pakken natuurlijk. Moeskroen pakte maar 2 op 15 in onze laatste matchen, maar we hebben wel een zwaar programma achter de rug. We moeten hard blijven werken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde! Een doelpunt van Gholizadeh was genoeg voor een verdiende zege van Charleroi. Moeskroen kwam pas in het slotkwartier echt opzetten en dat was te laat.
  2. Gele kaart voor Dorian Dessoleil van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 94. Omoigui brengt Penneteau in de problemen met een verre vrijschop.
  4. tweede helft, minuut 93. Er worden zes minuten bijgeteld en dus blijven de zenuwen door de kelen van de supporters van Charleroi gieren. Er hoeft maar één bal goed (of slecht) te vallen en het staat gelijk.
  5. tweede helft, minuut 92. Bruno versiert een vrije trap en slingert hem zelf over de lat.
  6. tweede helft, minuut 90. Nicholson gefnuikt. Laat vlaggen en fluiten, ze maken er een sport van op Mambourg. Nicholson mag een hele spurt trekken, twee keer kappen en afwerken, maar de goal telt niet. Juiste beslissing, maar moet dat zo lang duren?
  7. tweede helft, minuut 88. Dessoleil krijgt de bal langs achteren tegen zijn arm. De verdediger heeft zelf niks door, dus vindt ook de VAR dit geen strafschop.
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Gaëtan Hendrickx erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Redding van Penneteau. Pietrzak krult zijn vrije trap naar de verste winkelhaak, Penneteau heeft een gepast antwoord klaar.
  10. tweede helft, minuut 83. Butez heeft zijn rechterhand flink bezeerd, maar speelt toch voort. Moeskroen heeft immers geen wissels meer over.