• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Streep van Bastien levert Standard 3 punten op tegen KRC Genk

  1. 90+2' - Verv. Maxime Lestienne door Mërgim Vojvoda
  2. 87' - Verv. Bryan Heynen door Paul Onuachu
  3. 84' - Doelpunt - Samuel Bastien (1 - 0)
  4. 83' - Geel - Obbi Oulare
  5. 81' - Verv. Junya Ito door Dieumerci Ndongala
  6. 81' - Verv. Felipe Avenatti door Obbi Oulare
  7. 72' - Verv. Selim Amallah door Mehdi Carcela-González
  8. 63' - Geel - Sébastien Dewaest
  9. 61' - Geel - Gojko Cimirot
  10. 60' - Verv. Ianis Hagi door Patrik Hrošovský

  Na 2 gelijke spelen heeft Standard weer met de zege aangeknoopt. Thuis tegen KRC Genk trok Bastien Standard in de slotfase over de streep met een knappe goal.

  Standard - Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen, tot Bastien vijf minuten voor tijd zijn klasse toonde met een knappe actie en prima afwerking.
  • Man van de match: Bryan Heynen was vooral voor de pauze de beste man op het veld. Hij kreeg dé kans om Genk verdiend op voorsprong te zetten, maar miste.
  • Opvallend: Sclessin lijkt wel vervloekte grond voor Felice Mazzu. Hij won als coach van Charleroi geen enkele keer in Luik, en nu wil het ook in Genkse loondienst niet lukken.

  Bekijk de goal uit Standard-Genk (1-0)

  Genk kan overwicht niet omzetten in goals

  Een tot de nok volgelopen Sclessin zag dat Racing Genk het sterkst aan de partij begon, met al in de eerste minuten enkele scherpe infiltraties van Heynen en Ito, die zonder gevolg bleven.

   

  De eerst echte doelkans liet niet lang op zich wachten. Al in de achtste minuut moest Bodart vol aan de bak om Samatta van de 0-1 te houden. Na een afgekeurd doelpunt van diezelfde Samatta was het Heynen, na een paar weken op de bank nog eens in de basis, die het dichtst bij de openingstreffer kwam. Gavory was de redder in nood voor Standard.

   

  De thuisploeg kreeg intussen amper een aanval in elkaar gebokst. Spits Avenatti, die de geblesseerde Emond moest vervangen, kwam nauwelijks in het stuk voor. Pas op slag van rust kon Standard even een versnelling hoger schakelen, maar gescoord werd er niet: 0-0 halfweg.

  VIDEO: Meisje is erg blij na selfie met Emond

  Bastien schenkt Standard de volle buit

  Na de pauze probeerde Standard de bezoekers wel bij de keel te grijpen. Lestienne en Amallah versierden de beste kansen, maar de afwerking was onvoldoende.

   

  Daarna verwaterde de partij zienderogen. Een opeenstapeling van overtredingen en veel discussies haalden de vaart uit de partij, Assistent-coach Eric Deflandre werd zelfs met een rode kaart naar de tribunes gestuurd. Een fraai schouwspel was het niet, veel voetbal was er niet meer te zien.

   

  Gelukkig kregen we wel nog een spannende en intense slotfase voorgeschoteld. Bastien brak de ban met een geweldige streep voor de 1-0, de Genkse invaller Onuachu deed de Standard-defensie daarna nog even kraken in zijn voegen, maar kon Genk geen gelijkmaker meer schenken.

  Bastien: "Ik maakte nog nooit als prof zo'n mooi doelpunt"

  Coucke: "Er zat meer in"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop! Standard wint de topper tegen Racing Genk met 1-0. Een klasseflits van Bastien op vijf minuten van het einde volstaat voor de zege.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Wat een invalbeurt van Onuachu! Hij dreigt opnieuw met een kopbal die Bodart nog eens aan het werk zet, ook al was de bal wellicht naast gegaan. Had Mazzu Onuachu eerder moeten brengen?
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Standard, Mërgim Vojvoda erin, Maxime Lestienne eruit
  5. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er worden 4 minuten bijgeteld. Houdt Standard de krappe voorsprong vast?
  6. tweede helft, minuut 90. Onuachu over. Nog eens Onuachu: hij duikt naar een scherpe voorzet van Uronen, maar krijgt de bal niet tussen de palen.
  7. tweede helft, minuut 88. Het is nu even 'vrouwen en kinderen eerst' bij Standard. Peter Vandenbempt ziet dat Genk de druk opvoert (op Radio 1).
  8. tweede helft, minuut 88. Daar is Onuachu al bijna, maar hij kan onvoldoende bij een voorzet vanaf rechts. Zet Genk nu zijn slotoffensief in?
  9. tweede helft, minuut 87. Onuachu valt in. Heeft Genk nog een antwoord in huis? Mazzu brengt alvast Onuachu in de ploeg, de Genkse redder in nood tegen Moeskroen.
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Paul Onuachu erin, Bryan Heynen eruit
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Samuel Bastien van Standard. 1, 0.
  12. tweede helft, minuut 83. Bastien bevrijdt Standard. Bastien breekt de ban voor Standard. Hij draait zich knap vrij op de rand van de zestien meter en ramt de bal in de verste hoek voorbij Coucke. Bij Genk dachten ze dat de bal net daarvoor over de zijlijn was gegaan, maar de VAR kent het doelpunt toe.
  13. Gele kaart voor Obbi Oulare van Standard tijdens tweede helft, minuut 83
  14. tweede helft, minuut 82. Schwalbe Oulare. Valse start voor Oulare: de spits krijgt bij zijn eerste actie meteen een gele kaart wegens een schwalbe. .
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KRC Genk, Dieumerci Ndongala erin, Junya Ito eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, Obbi Oulare erin, Felipe Avenatti eruit
  17. tweede helft, minuut 81. Het is zoeken en tasten. We zien geen vloeiende combinaties. Eddy Snelders op Radio 1.
  18. tweede helft, minuut 80. Oulare maakt zich klaar. Wie we daar hebben: Obbi Oulare maakt zich klaar om in te vallen na een lange periode van blessureleed. Kan hij Standard verlossen?
  19. tweede helft, minuut 78. Kopbal Avenatti. De ongelukkige Avenatti wordt dan toch nog eens aangespeeld in de zestien meter, maar zijn kopbal is niet goed.