• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen zet achterstand om in zege tegen Antwerp

  1. 45' - Doelpunt - Igor De Camargo (2 - 1)
  2. 40' - Doelpunt - Thibaut Peyre (1 - 1)
  3. 33' - Geel - Kevin Mirallas
  4. 19' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (0 - 1)
  5. 7' - Geel - Didier Lamkel Ze
  1. 90+5' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (3 - 1)
  2. 88' - Geel - Igor De Camargo
  3. 88' - Verv. Onur Kaya door Geoffry Hairemans
  4. 85' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  5. 84' - Verv. Kevin Mirallas door Benson Manuel
  6. 80' - Verv. Ritchie De Laet door Amara Baby
  7. 75' - Verv. William Togui door Lucas Bijker
  8. 64' - Geel - Joachim Van Damme
  9. 57' - Geel - Onur Kaya
  10. 56' - Verv. Sander Coopman door Zinho Gano
  11. 52' - Geel - Dieumerci Mbokani

  KV Mechelen heeft Antwerp over de knie gelegd in een felbevochten match. KVM maakte met een uitstekende instelling een 0-1-achterstand ongedaan en klimt naar de vierde plaats.

  KV Mechelen - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Mechelen laat zich niet uit zijn lood slaan door de goal van Mbokani en wijkt niet af van het strijdplan. Kort voor de rust beloont de thuisploeg zichzelf met twee doelpunten kort na elkaar. Antwerp laat zich daar een beetje rollen.
  • Man van de Match: Jordi Vanlerberghe vormt met Joachim Van Damme een onwrikbaar tweetal op het middenveld van Malinwa, dat kracht koppelt aan voetballend vermogen. Vanlerberghe krijgt de champagne dankzij zijn late goal.
  • Opvallend: Er zit iets scheef bij Antwerp. Verschillende bepalende spelers lopen er afwisselend gelaten en gefrustreerd bij en daar zal deze namiddag niet veel aan verhelpen. The Great Old liet alweer een voorsprong door zijn vingers glippen.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Antwerp (3-1)

  Mechelen leert Antwerp lesje in mentaliteit

  Twee van de meest Engelse clubs van het land maakten er op een regenachtige middag een stevig duel in Engelse stijl van. De sfeer in de tribune stuwde in de openingsfase vooral de spelers van de thuisploeg vooruit. Togui werkte de eerste Mechelse kans met een verrassende tik net naast.

   

  Het antwoord van Antwerp liet niet lang op zich wachten. Lamkel Zé bood Refaelov na een heerlijke dribbel de 0-1 aan, maar tot grote woede van de Kameroener liet die de kans liggen. De wedstrijd golfde heen en weer, dus moesten we opnieuw naar de overkant voor een dubbele kans. De Camargo kon zich op snelheid niet volledig doorzetten en Kaya schoot de rebound een halve meter naast.

   

  Mechelen nam het heft in handen en leek de controle te hebben. Dat was buiten een flits van The Great Old gerekend. Mbokani rondde, randje buitenspel, met zijn eerste baltoets van betekenis een prachtige aanval af. KVM panikeerde niet en bleef bij zijn plannetje, maar had toch een ultieme tackle van Corryn nodig om Coopman van de mogelijke 0-2 te houden.

   

  Vlak voor de rust kantelde de match. Peyre dook plots op voor de neus van Bolat om een scherpe voorzet van Kaya binnen te buffelen. Kaya tekende vijf minuten later voor een tweede assist na een korte hoekschop. De Camargo sneed naar de eerste paal en verlengde de bal lekker subtiel naar de verste hoek. Antwerp had die dubbele opdoffer aan zijn eigen passiviteit te wijten, maar de veerkracht van Mechelen zat er ook voor iets tussen.

  Zowel de fans van Mechelen als die van Antwerp zingen "Al wie niet springt is een Rat"

  Vanlerberghe bekroont sterke collectieve prestatie

  Ook vlak na de rust toonde Malinwa zich snediger. Togui en De Camargo gooiden zich allebei net op de verkeerde manier naar een voorzet van alweer Kaya. Mechelen kon ook de ruimtes bespelen omdat Antwerp wel moest aanvallen, maar stilaan beperkte de thuisploeg zich noodgedwongen tot het verdedigen van de krappe voorsprong.

   

  Antwerp koos voor de powerplay met Gano en Baby als invallers. Het gebeuk leverde weinig uitgespeelde kansen op, want de voorzetten waren ondermaats en die van KVM weerden zich als leeuwen. De bezoekers verzamelden al bij al te weinig mogelijkheden om de gelijkmaker op het bord te zetten. Refaelov kwam er nog het dichtst bij met een plaatsbal net voorbij de winkelhaak.

   

  Op de banken van het AFAS Stadion hadden de thuisfans het feestje al ingezet toen Mechelen diep in de toegevoegde tijd nog kon counteren. Met veel geduld en overzicht werd Vanlerberghe vrijgespeeld en die krulde de 3-1 voorbij Bolat. Een fijne driepunter voor een bijzonder strijdbaar KVM. Antwerp blijft toch een beetje ziek.

  Supporters van Antwerp eren Hairemans met een spandoek

  Vrancken: "Perfect uitgevoerd wat was gevraagd"

  Wouter Vrancken glunderde na afloop. "Het was een goede wedstrijd en we hebben verdiend gewonnen. Het plan klopte helemaal en de spelers voerden precies uit wat we gevraagd hadden."

   

  "Niko (Storm) en Onur (Kaya) kregen een iets andere rol. Ze moesten weg van de flank en meer uit de dekking spelen. Dat vulden ze perfect in. Ook de dingen die we getraind hadden op stilstaande fases lukten. Da's mooi,"

   

  De inbreng van Hairemans gaf KVM lucht in het slot. "We hadden een verse kracht nodig die sterk is aan de bal. Geoffry deed het goed als rustpunt. Hij zit hier met de juiste mentaliteit. Ik kan over hem niks slechts zeggen."

   

  Vrancken wilde zichzelf niet voorbij hollen door al te euforisch te worden. "Nu moeten we genieten en dan zien we volgende week wel. Ook dan moeten we de kansen grijpen die we krijgen", besloot de coach.

  De Camargo: "Het collectief heeft het verschil gemaakt"

  Hairemans: "Leuk om zoveel appreciatie te krijgen van de fans"

  Mirallas: "Pakken nog doelpunten op onze zwakke punten"

  Hoedt: "Krijgen 2 goals tegen omdat we de afspraken niet nakomen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde! Mechelen haalde nog in de eerste helft een achterstand op en hield na de rust op wilskracht stand tegen Antwerp. Peyre, De Camargo en Vanlerberghe scoorden voor KVM, Mbokani voor Antwerp.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen. 3, 1.
  4. tweede helft, minuut 95. Prachtige tegenaanval! KV Mechelen voelt dat de zege binnen is, maar doet er nog een schepje bovenop. Ze lijken het moment te verliezen op de counter, maar Vanlerberghe maakt er met een plaatsbal toch 3-1 van. Knappe goal!
  5. tweede helft, minuut 93. Hairemans zelf pakt nog uit met een vervaarlijke zwieper. Bolat moet een hoekschop toestaan en dan lijkt de kous af voor deze wedstrijd.
  6. tweede helft, minuut 92. Haroun maakt een onnodige overtreding op Hairemans. Dat kost zijn team weer wat seconden, en we zitten al in de toegevoegde tijd.
  7. tweede helft, minuut 90. Nog even zweten! Thoelen laat onder druk van Mbokani een voorzet vallen, maar Refaelov kan er niet van profiteren. De Mechelse doelman komt even later wel gepast uit om Gano af te stoppen.
  8. Gele kaart voor Igor De Camargo van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Geoffry Hairemans erin, Onur Kaya eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Af en toe laaien de gemoederen hoog op. Van Driessche toont De Camargo geel nadat die iets te fel protesteert bij de lijnrechter.
  11. tweede helft, minuut 87. Corryn wordt in de vlucht neergehaald door de omhaal van Gano. Niet slim. Straks krijgen we nog Geoffry Hairemans, die vooraf begroet werd met een tifo van de bezoekers.
  12. tweede helft, minuut 85.
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Nikola Storm eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Benson Manuel erin, Kevin Mirallas eruit
  15. tweede helft, minuut 84. Twee wissels. Mirallas mag meteen gaan rusten, Benson vervangt hem. Bij Mechelen krijgt Storm applaus bij zijn wissel en is Tainmont de verse kracht.
  16. tweede helft, minuut 83. Kevin Mirallas knalt de vrije trap zelf in de muur en ook de herneming van Buta wordt geblokt. The Great Old komt er niet doorheen.
  17. tweede helft, minuut 82. De Antwerpse voorzetten laten te wensen over. Mirallas probeert het dan maar door het centrum en dwingt een interessante vrijschop af.
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Antwerp, Amara Baby erin, Ritchie De Laet eruit
  19. tweede helft, minuut 78. De druk neemt toe. Thoelen praat niet met zijn verdedigers en gaat bijna in de fout en Bateau is geveld na een onbedoelde slag van Mbokani in zijn gezicht.
  20. tweede helft, minuut 76. Vrancken voelt ook dat zijn jongens het zwaar krijgen. Bijker moet mee helpen verdedigen als vervanger van Togui.