• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Kortrijk blijft het zwarte beest van Zulte Waregem

  einde
  20
  1. 38' - Geel 2 - Saido Berahino
  2. 34' - Geel - Saido Berahino
  3. 19' - Geel - Christophe Lepoint
  4. 14' - Doelpunt strafschop - Ilombe Mboyo (1 - 0)
  5. 13' - Geel - Gideon Mensah
  1. 89' - Verv. Eric Ocansey door Larry Azouni
  2. 86' - Verv. Fraser Hornby door Abdul Ajagun
  3. 79' - Verv. Ewoud Pletinckx door Dimitri Oberlin
  4. 71' - Verv. Christophe Lepoint door Jovan Stojanovic
  5. 67' - Geel - Olivier Deschacht
  6. 53' - Doelpunt - Hannes Van der Bruggen (2 - 0)
  14'Ilombe Mboyo1 - 0
  53'Hannes Van der Bruggen2 - 0

  KV Kortrijk heeft de derby tegen Zulte Waregem voor de 6e keer op een rij naar zijn hand gezet. Mboyo en Van der Bruggen waren de doelpuntenmakers met dienst. Zulte Waregem speelde meer dan een uur met 10 man. "Zes keer op rij onze supporters tevreden kunnen stellen is echt wel een unicum", zegt Yves Vanderhaeghe.

  KV Kortrijk - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de rust maakt Van der Bruggen er, met wat meeval, 2-0 van. Voor de tien spelers van Zulte Waregem is dat de definitieve doodsteek. De bezoekers maken op geen enkel moment aanspraak op puntengewin.
  • Man van match: Scoren deed Fraser Hornby niet, wegen op de defensie van Zulte Waregem wél. De Schot was voortdurend aanspeelbaar en dreigend. Na zijn afgekeurde goal op het halfuur bleef hij op zoek gaan naar een treffer, maar hij botste steevast op Bossut.
  • Opvallend: Voor Zulte Waregem is het opnieuw een bittere pil, voor de zesde opeenvolgende keer gaat het tegen Kortrijk de boot in. Vorig seizoen waren de derby's dus ook al een feest voor KVK, het won de 4 onderlinge competitieduels en bleek ook de beste in de achtste finales van de beker.

  Bekijk de goals uit Kortrijk-Zulte Waregem (2-0)

  Mboyo zet KVK op weg, Berahino pakt dom rood

  5 keer stonden Kortrijk en Zulte Waregem vorig seizoen tegenover elkaar, evenveel keer trok Kortrijk aan het langste eind. Ook vanavond ging het voor Kortrijk meteen de goede richting uit. Een vroege treffer van Ocansey werd nog afgekeurd voor buitenspel, maar op het kwartier opende Mboyo dan toch de score vanaf de penaltystip.

   

  Een flinke opdoffer voor Zulte Waregem, dat niet onder de druk van de thuisploeg uit kwam. Zowel D’Haene als Lepoint stelde Bossut op de proef en Hornby nam de doelman zelfs te grazen. Maar 2-0 werd het niet, de VAR keurde de goal af voor voorafgaand hands van Kagelmacher.

   

  Zulte Waregem had het lastig en Berahino maakte de zaken er niet bepaald makkelijker op. Amper enkele minuten na zijn gele kaart voor een fopduik in de zestien ging hij aan het shirt van Van der Bruggen hangen. Zulte Waregem betaalde de prijs en moest plots met z’n tienen voort.

  VIDEO: Stadionomroeper Kortrijk geeft al een Sinterklaas-tip: "Het nieuwe gezelschapsspel, 6 op een rij!”

  Van der Bruggen stelt de zege veilig

  Lepoint kon Zulte Waregem kort na de rust helemaal uittellen, maar hij vergat knap voorbereidend werk van Mboyo en Hornby af te ronden. Het bleek slechts uitstel, want niet veel later stond de 2-0 toch op het scorebord. Een afgeweken schot van Van der Bruggen liet Bossut kansloos achter.

   

  Zulte Waregem stelde daar nauwelijks iets tegenover. Seck zorgde voor een schaars lichtpunt en zette Bruzzese dan toch eens aan het werk met een knap afstandsschot. Het gevaar bleef vooral van Kortrijk komen. Uitblinker Hornby kwam tot 3 keer toe dicht bij de 3-0, maar telkens vond hij Bossut op zijn weg.

   

  Maar de 2-0-marge volstond voor de thuisploeg, want met zijn tienen slaagde Zulte Waregem er niet meer in om zich weer in de wedstrijd te knokken. Kortrijk freewheelde zo naar de winst, de zesde opeenvolgende keer dus dat het de derby winnend afsluit.

  Dury: “2 sleutelmomenten: hun start en onze rode kaart”

  • Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk): "We speelden een heel goede eerste helft en hadden toen misschien al het tweede doelpunt kunnen maken. In de tweede helft hadden we het volledig onder controle, we deden het goed tegen 10 man. We waren heel gemotiveerd om er iets van te maken. Die 6 op 6 doet heel veel deugd na een moeilijke periode. Hopelijk kunnen we op dit elan voortgaan. Voor de top zes is het nog wat voorbarig, daar komen heel veel ploegen voor in aanmerking."
  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): "Kortrijk startte beter aan de partij, met meer vuur. Op het moment dat wij beginnen te voetballen, pakken we die rode kaart. Bij een 1-0-achterstand is het dan moeilijk, ook gezien de passie bij Kortrijk. In de tweede helft hebben we het nog geprobeerd in verschillende opstellingen. Dan moet je het moment afwachten en dat moment kwam er voor hen met die afgeweken bal. We hebben nog alles geprobeerd om terug te keren, maar het is niet gelukt. De sleutel van deze wedstrijd ligt op twee moment: hun goede start en onze rode kaart. Het is niet de eerste keer dat we hier met een rode kaart naar huis gaan. Ik heb andere fouten gezien vandaag zoals de tackle van Mboyo. Maar goed, we moeten geen excuses zoeken."
  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "Op basis van onze overtuigende eerste helft hebben we verdiend gewonnen. Na de 2-0 weet je dat het heel moeilijk wordt voor Zulte Waregem. Wij konden toen iets meer gaan inzakken en kregen wat meer ruimte. We hebben geen derde doelpunt kunnen maken, Zulte Waregem heeft toch nog goed druk op ons gezet. We waren hier en daar ook wat te slordig om de score uit te diepen. Dat was mijn enige ontgoocheling, dat we minder efficiënt waren. Maar we moeten heel fier zijn, want we trekken de lijn door zoals ik gevraagd had. Zes keer op rij onze supporters tevreden kunnen stellen is echt wel een unicum. Met deze 6 op 6 kunnen we toch een beetje naar boven kijken. Dit doet enorm veel deugd, ook door de manier waarop."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Kortrijk wint voor de zesde keer op rij de derby tegen streekrivaal Zulte Waregem. Mboyo opende al na een kwartier de score vanaf de penaltystip. Van der Bruggen stelde kort na de rust de zege veilig.
  2. tweede helft, minuut 93. Mboyo maakt er nog 3-0 van, maar hij doet dat overduidelijk vanuit buitenspel. Het blijft dus bij 2-0.
  3. tweede helft, minuut 93. Kortrijk tikt de wedstrijd rustig uit. De thuisploeg nam het heft meteen in handen en gaf de controle nooit weg. Voor Zulte Waregem draaide deze derby opnieuw op een ontgoochelig uit.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Larry Azouni erin, Eric Ocansey eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Kortrijk, Abdul Ajagun erin, Fraser Hornby eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Applauswissel. De Kortrijk-supporters applaudisseren voor Fraser Hornby. De Schot heeft er een sterke wedstrijd op zitten, enkel een doelpunt ontbrak. Ajagun is zijn vervanger.
  7. tweede helft, minuut 85. Kortrijk wil toch graag nog een derde keer scoren. Ocansey zet zich door en brengt de bal laag voor doel, maar Mboyo kan er niet goed bij. .
  8. tweede helft, minuut 84. D'Haene is aan een dijk van een wedstrijd bezig. Een doelpunt zou de kers op de taart zijn, maar zijn verre knal gaat voorlangs. Het blijft bij 2-0.
  9. tweede helft, minuut 82. De Kortrijk-supporters laten zich horen. Zij mogen straks wellicht voor de zesde keer op rij een feestje bouwen na derby-winst tegen Zulte Waregem.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Zulte Waregem, Dimitri Oberlin erin, Ewoud Pletinckx eruit