85'
Saido Berahino
85'
5 - 0

Het gaat van kwaad naar erger met Cercle Brugge. De hekkensluiter heeft zaterdagavond een ferme bolwassing gekregen op het veld van Zulte Waregem. De thuisploeg legde zes goals in het mandje van de bezoekers.

Zulte Waregem - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Zulte Waregem speelde lang op spaarmodus, maar Cercle kon niet profiteren. De 3-0 van Bruno een kwartier voor tijd bleek het begin van een doelpuntenlawine te zijn.
  • Man van de match: Cyle Larin had enkele ongelukkige baltoetsen in huis, maar was vooral goed voor twee doelpunten en twee assists. De Canadees was zeker een gesel voor de Cercle-verdediging.
  • Opvallend: Het gaat niet goed met Cercle, maar zes tegendoelpunten? Dat was al geleden van april vorig jaar. Toen was Zulte Waregem ook al te sterk met 6-2. Uitgerekend Gianni Bruno scoorde toen een van de Brugse doelpunten.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Cercle Brugge (6-0)

Zulte Waregem op spaarstand op voorsprong

Voor dit West-Vlaams onderonsje kon het verschil tussen beide kampen amper groter zijn. Zulte Waregem klopte aan de deur van de top 6, terwijl Cercle met drie schamele punten de rode lantaarn met zich meedroeg. Voor de thuisploeg zou een zege erg fijn zijn, voor de bezoekers was het broodnodig.

Toch was Bossut de eerste doelman die zich moest omdraaien. Saadi plaatste de bal knap in doel, maar zijn feestje werd verstoord door de vlag van de lijnrechter. Amper een minuut later stond de omgekeerde score wél op het bord, wanneer Larin de 1-0 aan de tweede paal knap in doel knikte na een afgemeten voorzet van Davy De fauw.

Nog voor het halfuur moest Cercle al twee doelpunten ophalen. Taravel won met zijn tackle op Larin alleen wat tijd. De Canadees tikte de bal nog net voor de neus van doelman Badiashile in de voeten van Bruno, die de kopzorgen van Cercle en de voorsprong van Zulte Waregem verdubbelde. De bezoekers schoten te laat wakker, al moesten Bossut en Pletinckx wel redding brengen op pogingen van Saadi en Gory.

Zarandia wordt op een wel heel onaangename plaats aangetrapt

Cercle wordt vernederd in het slotkwartier

De tweede helft leek lang een slag in de lucht. Naast nieuwe pogingen van Gory en Saadi en even veel reddingen van Bossut was er een halfuur weinig te beleven tussen de lijnen. Een kwartier voor tijd schoot Zulte Waregem alsnog wakker toen Bruno opnieuw op aangeven van Larin zijn tweede van de avond binnentrapte.

Twee minuten later moest Badiashile zich al voor de vierde keer omdraaien. Taravel probeerde de voorzet van Zarandia richting Berahino nog te onderscheppen, maar tikte de bal ongelukkig in eigen doel. De lijdensweg van de bezoekers zat er nog niet op, want op een assist van Sammy Bossut nota bene zette Berahino zijn naam alsnog op het scorebord.

Even leek Cercle een forfaitscore nog te ontlopen, maar Foster zag zijn poging op de dwarslat uit elkaar spatten. Aan de overkant bekroonde Cyle Larin zijn wedstrijd nog met een knappe plaatsbal om de eindstand op 6-0 te zetten. Bij Cercle gaat het zo van kwaad naar erger. Zulte Waregem staat dan weer op een tijdelijke zesde plek.

Bossut: "Assist is goed voor mijn statistieken"

Francky Dury (coach Zulte Waregem): “Cercle maakt het eerste doelpunt, maar vanuit buitenspel. Daarnaast hadden ze veel balbezit en met momenten ook wat dreiging. Op het einde van de eerste helft kwamen ze meer in de wedstrijd en daar komen we goed weg. Pas wanneer we meer balvastheid en dreiging met de invallers kregen, konden we het verschil maken. Uiteindelijk winnen we met grote cijfers, maar op vlak van balbezit had Cercle zelfs het voordeel.”

Sammy Bossut (Zulte Waregem): “Ik denk dat we heel efficiënt waren vanavond. We begonnen goed en kwamen terecht op voorsprong, maar kenden een moeilijk derde kwartier. Na de rust scoren we op het ideale moment de 3-0 en dan weet je dat Cercle in elkaar zakt. De assist is goed voor mijn statistieken. Nee, er is wel wat geluk mee gemoeid, maar het is mooi meegenomen. Binnen twee weken is er de derby tegen Kortrijk en die moeten we zeker winnen. Hopelijk kunnen we opnieuw laten zien wat we vandaag hebben gebracht.”

90+2' tweede helft
90+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
90'

Zulte Waregem maakt er zes!

Larin bekroont zijn sterke partij met een knappe dribbel en een heerlijke plaatsbal! In de allerlaatste minuut maakt Larin er 6-0 van.
89'

Foster treft de lat!

Cercle lukt nog bijna een eerredder, maar Foster ziet zijn pegel uit elkaar spatten tegen de lat. Bossut haalt opgelucht adem.
85'
5-0
85'

Forfaitcijfers aan de Gaverbeek

Cercle moet de kelk tot op de bodem ledigen. Berahino loopt achter de uittrap van Bossut aan en tikt de bal eenvoudig voorbij de uitgekomen Badiashile. Een assist voor Bossut en forfaitcijfers voor Cercle.
83'
Hazard mikt een voorzet nog op het hoofd van Foster, maar die kan zijn kopbal niet laag houden.
79'
Invallen en scoren. Oberlin deed het vorige week en krijgt nu ook de kans, maar de Zwitser trapt over het doel van Badiashile!
78'
77'
75'

Plots gaat het snel

Alsof het nog niet erg genoeg was, glijdt rugnummer 4 de 4-0 in eigen doel. Taravel wilde Berahino het scoren beletten, maar verschalkt daarmee zijn eigen doelman.
73'

Bruno doet de boeken toe!

Larin krijgt de bal van Berahino en verlegt het spel meteen tot bij Bruno. Die twijfelt niet en mikt zijn tweede van de avond voorbij Badiashile in doel, 3-0!
72'
Stef Peeters ziet zijn moment schoon om zijn zware linker boven te halen, maar ziet zijn schot uiteindelijk ruim een meter naast gaan. Mogen we de 2-0 al opschrijven?
67'
Larin haalt de achterlijn en kan kiezen welke ploegmaat hij wil aanspelen, maar zijn voorzet is strak, hard en vooral blind getrapt. Een ploegmaat bereikt de Canadees niet.
60'
We zijn intussen een uur ver, maar veel animo valt er na de rust nog niet te noteren. Kan Cercle de thuisploeg nog in verlegenheid brengen of speelt Essevee de wedstrijd op reserve uit?
55'
Zulte Waregem stond vorig weekend twee doelpunten in het krijt en kwam nog terug omdat Moeskroen te diep inzakte. Nu doen ze eigenlijk hetzelfde. Hopelijk voor hen loopt het vanavond beter af.
54'

Cercle wil een strafschop!

Taravel kon koppen, maar zag de bal naar eigen zeggen beroerd worden door een hand van de thuisploeg. Bert Put gebaart door te spelen.