• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem trakteert rode lantaarn Cercle op flink pak rammel

  einde
  60
  1. 24' - Doelpunt - Gianni Bruno (2 - 0)
  2. 13' - Doelpunt - Cyle Larin (1 - 0)
  3. 10' - Geel - Naomichi Ueda
  4. 9' - Geel - Gianni Bruno
  1. 90+1' - Doelpunt - Cyle Larin (6 - 0)
  2. 85' - Doelpunt - Saido Berahino (5 - 0)
  3. 80' - Verv. Stef Peeters door Stephane Omeonga
  4. 79' - Geel - Jérémy Taravel
  5. 78' - Verv. Gianni Bruno door Dimitri Oberlin
  6. 77' - Geel - Stef Peeters
  7. 75' - Own goal - Jérémy Taravel (4 - 0)
  8. 73' - Doelpunt - Gianni Bruno (3 - 0)
  9. 70' - Verv. Johanna Omolo door Jordi Mboula
  10. 65' - Verv. Henrik Rørvik Bjørdal door Luka Zarandia
  11. 62' - Verv. Idriss Saadi door Lyle Foster
  12. 58' - Verv. Abdoulaye Sissako door Omar Govea
  13'Cyle Larin1 - 0
  24'Gianni Bruno2 - 0
  73'Gianni Bruno3 - 0
  75'Jérémy Taravel4 - 0
  85'Saido Berahino5 - 0
  90+1'Cyle Larin6 - 0

  Het gaat van kwaad naar erger met Cercle Brugge. De hekkensluiter heeft zaterdagavond een ferme bolwassing gekregen op het veld van Zulte Waregem. De thuisploeg legde zes goals in het mandje van de bezoekers.

  Zulte Waregem - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem speelde lang op spaarmodus, maar Cercle kon niet profiteren. De 3-0 van Bruno een kwartier voor tijd bleek het begin van een doelpuntenlawine te zijn.
  • Man van de match: Cyle Larin had enkele ongelukkige baltoetsen in huis, maar was vooral goed voor twee doelpunten en twee assists. De Canadees was zeker een gesel voor de Cercle-verdediging.
  • Opvallend: Het gaat niet goed met Cercle, maar zes tegendoelpunten? Dat was al geleden van april vorig jaar. Toen was Zulte Waregem ook al te sterk met 6-2. Uitgerekend Gianni Bruno scoorde toen een van de Brugse doelpunten.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Cercle Brugge (6-0)

  Zulte Waregem op spaarstand op voorsprong

  Voor dit West-Vlaams onderonsje kon het verschil tussen beide kampen amper groter zijn. Zulte Waregem klopte aan de deur van de top 6, terwijl Cercle met drie schamele punten de rode lantaarn met zich meedroeg. Voor de thuisploeg zou een zege erg fijn zijn, voor de bezoekers was het broodnodig.

   

  Toch was Bossut de eerste doelman die zich moest omdraaien. Saadi plaatste de bal knap in doel, maar zijn feestje werd verstoord door de vlag van de lijnrechter. Amper een minuut later stond de omgekeerde score wél op het bord, wanneer Larin de 1-0 aan de tweede paal knap in doel knikte na een afgemeten voorzet van Davy De fauw.

   

  Nog voor het halfuur moest Cercle al twee doelpunten ophalen. Taravel won met zijn tackle op Larin alleen wat tijd. De Canadees tikte de bal nog net voor de neus van doelman Badiashile in de voeten van Bruno, die de kopzorgen van Cercle en de voorsprong van Zulte Waregem verdubbelde. De bezoekers schoten te laat wakker, al moesten Bossut en Pletinckx wel redding brengen op pogingen van Saadi en Gory.

  Zarandia wordt op een wel heel onaangename plaats aangetrapt

  Cercle wordt vernederd in het slotkwartier

  De tweede helft leek lang een slag in de lucht. Naast nieuwe pogingen van Gory en Saadi en even veel reddingen van Bossut was er een halfuur weinig te beleven tussen de lijnen. Een kwartier voor tijd schoot Zulte Waregem alsnog wakker toen Bruno opnieuw op aangeven van Larin zijn tweede van de avond binnentrapte.

   

  Twee minuten later moest Badiashile zich al voor de vierde keer omdraaien. Taravel probeerde de voorzet van Zarandia richting Berahino nog te onderscheppen, maar tikte de bal ongelukkig in eigen doel. De lijdensweg van de bezoekers zat er nog niet op, want op een assist van Sammy Bossut nota bene zette Berahino zijn naam alsnog op het scorebord.

   

  Even leek Cercle een forfaitscore nog te ontlopen, maar Foster zag zijn poging op de dwarslat uit elkaar spatten. Aan de overkant bekroonde Cyle Larin zijn wedstrijd nog met een knappe plaatsbal om de eindstand op 6-0 te zetten. Bij Cercle gaat het zo van kwaad naar erger. Zulte Waregem staat dan weer op een tijdelijke zesde plek.

  Bossut: "Assist is goed voor mijn statistieken"

  Francky Dury (coach Zulte Waregem): “Cercle maakt het eerste doelpunt, maar vanuit buitenspel. Daarnaast hadden ze veel balbezit en met momenten ook wat dreiging. Op het einde van de eerste helft kwamen ze meer in de wedstrijd en daar komen we goed weg. Pas wanneer we meer balvastheid en dreiging met de invallers kregen, konden we het verschil maken. Uiteindelijk winnen we met grote cijfers, maar op vlak van balbezit had Cercle zelfs het voordeel.”

   

  Sammy Bossut (Zulte Waregem): “Ik denk dat we heel efficiënt waren vanavond. We begonnen goed en kwamen terecht op voorsprong, maar kenden een moeilijk derde kwartier. Na de rust scoren we op het ideale moment de 3-0 en dan weet je dat Cercle in elkaar zakt. De assist is goed voor mijn statistieken. Nee, er is wel wat geluk mee gemoeid, maar het is mooi meegenomen. Binnen twee weken is er de derby tegen Kortrijk en die moeten we zeker winnen. Hopelijk kunnen we opnieuw laten zien wat we vandaag hebben gebracht.”

  Fase per fase

  1. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Cyle Larin van Zulte Waregem. 6, 0.
  2. tweede helft, minuut 90. Zulte Waregem maakt er zes! Larin bekroont zijn sterke partij met een knappe dribbel en een heerlijke plaatsbal! In de allerlaatste minuut maakt Larin er 6-0 van.
  3. tweede helft, minuut 89. Foster treft de lat! Cercle lukt nog bijna een eerredder, maar Foster ziet zijn pegel uit elkaar spatten tegen de lat. Bossut haalt opgelucht adem.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Saido Berahino van Zulte Waregem. 5, 0.
  5. tweede helft, minuut 85. Forfaitcijfers aan de Gaverbeek. Cercle moet de kelk tot op de bodem ledigen. Berahino loopt achter de uittrap van Bossut aan en tikt de bal eenvoudig voorbij de uitgekomen Badiashile. Een assist voor Bossut en forfaitcijfers voor Cercle.
  6. tweede helft, minuut 83. Hazard mikt een voorzet nog op het hoofd van Foster, maar die kan zijn kopbal niet laag houden.
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Stephane Omeonga erin, Stef Peeters eruit
  8. Gele kaart voor Jérémy Taravel van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  9. tweede helft, minuut 79. Invallen en scoren. Oberlin deed het vorige week en krijgt nu ook de kans, maar de Zwitser trapt over het doel van Badiashile!
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Zulte Waregem, Dimitri Oberlin erin, Gianni Bruno eruit