Jupiler Pro League - speeldag 10 - 05/10/19 - 20:00
37'
Andreas Wiegel
37'
2 - 1

Waasland-Beveren heeft er tien wedstrijden op moeten wachten, maar heeft nu toch zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De thuisploeg ging op en over KV Oostende en vergroot de sportieve malaise van rode lantaarn Cercle Brugge.

Waasland-Beveren - Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Waasland-Beveren is na de goal van Sakala nog maar eens op achtervolgen aangewezen, maar de gelijkmaker op het halfuur luidt een ware ommekeer in voor de thuisploeg.
  • Man van de match: Tuur Dierckx was de drijvende kracht achter het aanvallende geweld bij Waasland-Beveren, maar was ook niet te beroerd om zijn verdedigende taken uit te voeren.
  • Opvallend: Sinds coach Arnauld Mercier op de bank zit, verloor Waasland-Beveren nog geen enkele keer. Na drie opeenvolgende gelijke spelen is er nu ook de eerste overwinning van het seizoen.

Bekijk de doelpunten uit Waasland-Beveren - Oostende (3-1)

Waasland-Beveren haalt achterstand op

Waasland-Beveren had na drie opeenvolgende gelijke spelen zijn zinnen gezet op een overwinning en begon heel gretig aan de partij. Badibanga had al na 3 minuten de 1-0 aan de voet, maar hij miste de opgelegde kans.

De thuisploeg kreeg, niet voor het eerst dit seizoen, een koude douche te verwerken toen KV Oostende vrijwel vanuit het niets op voorsprong klom. Sakala benutte de eerste de beste kans van de bezoekers, hij maakte er op aangeven van D’Haese 0-1 van.

Waasland-Beveren had even tijd nodig om te bekomen, maar kreeg na het halfuur dan toch loon naar werken. Tuur Dierckx zag een voorzet/schot via de voet van Vandendriessche in doel verdwijnen, even later knalde Wiegel zowaar de 2-1 voorbij Dutoit in doel.

Grote vreugde bij Waasland-Beveren na eerste overwinning van het seizoen

Vukotic stelt zege veilig na de rust

Ook na de pauze bleef de meeste dreiging van Waasland-Beveren komen. Na kansen voor Sula en Dierckx was het uiteindelijk Vukotic die bij een hoekschop van Kobayashi de verdiende 3-1 tegen de touwen knikte.

Na die derde tegentreffer volgde er dan toch een reactie van een tot dan toe erg bleek Oostende. Jonckheere kreeg op het uur dé kans op de 3-2, maar hij raakte niet voorbij Jackers. Ook Canesin en Capon konden de thuisdoelman nog aan het werk zetten, maar de aansluitingstreffer viel niet meer.

Waasland-Beveren vierde zijn eerste overwinning sinds 17 mei alsof het zonet de titel had veroverd, KV Oostende moet na een 2 op 15 dringend gaan herbronnen.

Ingebrigtsen: "We hebben het hen gemakkelijk gemaakt"

Arnauld Mercier (Waasland-Beveren): "Het was een verdiende overwinning. We hebben de goede mentaliteit getoond, de wil om aan te vallen en om het Oostende moeilijk te maken. Dat we op achterstand kwamen, heeft ons even gedestabiliseerd, maar het is de verdienste van de spelers dat ze zich weer in de match geknokt hebben. Ik feliciteer hen daarvoor. Dit is een heel belangrijke overwinning voor ons, die ons veel vertrouwen zal geven om verder te blijven werken zoals we nu al enkele weken bezig zijn."

Kåre Ingebrigtsen (KV Oostende): "We hebben het Waasland-Beveren gemakkelijk gemaakt, want in de eerste helft waren we echt zwak, zowel defensief als offensief. We scoorden dan wel uit die ene kans, maar voor de rest gingen er te veel dingen fout vandaag. In de tweede helft konden we de bal beter in de ploeg houden, maar dan nog ging er te weinig dreiging van ons uit. Nu hebben we de interlandbreak om ons voor te bereiden op de volgende match. Dan zal het veel beter moeten zijn dan vandaag."

90+4'

Afgelopen! De Freethiel viert feest, want Waasland-Beveren verslaat KV Oostende met 3-1 en boekt zo zijn eerste overwinning van het seizoen.
90+1'

Uithaal van Kobayashi

Kobayashi heeft nog wat buskruit in de benen en vlamt van buiten de zestien meter richting Dutoit, die met de vingertoppen over duwt.
90+1'

Er is wat frustratie aan de kant van Oostende. Het loopt niet echt.

Geert Heremans op Radio 1
90+1'

85'
Invaller Kobayashi laat zich nog eens opmerken bij de thuisploeg, maar zijn schot is onvoldoende om Dutoit in de problemen te brengen.
81'
We zitten intussen in de laatste tien minuten. KVO trekt nog vol overgave ten aanval, maar vindt voorlopig geen openingen meer.
80'
78'

Waasland-Beveren wordt achteruit gedwongen, maar de eerste zege komt steeds dichterbij.

76'
74'
Nog meer werk voor Jackers, al heeft hij nu weinig moeite met het afstandsschot van Capon.
73'
Vukotic kopte de 3-1 binnen, houdt Waasland-Beveren die voorsprong vast?
73'
71'
Jackers roept zijn ploegmaten tot de orde, want hij voelt de druk van Oostende toenemen. Dit keer is het Canesin die op doel besluit, Jackers houdt zijn korte hoek goed gesloten.
68'

Guri te zelfzuchtig

Waasland-Beveren is wat weggedeemsterd sinds de 3-1. KVO-spits Juri kan uitbreken met steun van Sakala en Vargas, maar gaat voor eigen succes met een flauw afstandsschot.