• home
 • video
 • pas verschenen

  Boomlange Onuachu vloert stevig Moeskroen met kopbal in 98e minuut

  einde
  21
  1. 90+8' - Doelpunt - Paul Onuachu (2 - 1)
  2. 90+4' - Verv. Jonah Osabutey door Jonathan Buatu
  3. 90+3' - Geel - Bryan Heynen
  4. 90+3' - Verv. Theo Bongonda door Stephen Odey
  5. 80' - Verv. Benjamin van Durmen door Dimitri Mohamed
  6. 75' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 1)
  7. 73' - Verv. Fabrice Olinga door Sebastjan Spahiu
  8. 72' - Verv. Patrik Hrošovský door Bryan Heynen
  9. 62' - Geel - Nathan De Medina
  10. 60' - Verv. Ianis Hagi door Paul Onuachu
  11. 54' - Geel - Frank Boya
  12. 49' - Doelpunt - Jonah Osabutey (0 - 1)
  49'Jonah Osabutey0 - 1
  75'Paul Onuachu1 - 1
  90+8'Paul Onuachu2 - 1

  Racing Genk heeft na een lastige partij weer aansluiting gevonden bij de top 6. Het kwam tegen een stevig Moeskroen op achterstand, maar invaller Onuachu werd de Genkse held van de avond met twee doelpunten. De winning goal viel pas in de 98e minuut.

  Genk-Moeskroen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Van de hemel naar de hel en terug in amper 10 minuten. Heel Genk viert de zege na de goal van Samatta in minuut 87, maar de VAR steekt er een stokje voor. Mazzu is razend, maar 10 minuten later is alles vergeven en vergeten. De ref neemt het ruim met de toegevoegde tijd en in minuut 98 en met de allerlaatste bal scoort Genk dan toch de winning goal.
  • Man van de match: Met twee goals achter zijn naam is dat uiteraard Paul Onuachu. Hij kwam na een uur de onzichtbare Hagi vervangen. Een meesterzet van Felice Mazzu.

  Bekijk de goals uit Genk-Moeskroen (2-1)

  Spannende slotfase doet kansloze eerste helft vergeten

  Moeskroen heeft het etiket van kneusje definitief van zich afgeschud. Op het veld van de landskampioen presenteerde het zich als een stug blok. Genk speelde ongeïnspireerd en liep zich telkens vast in de zone van de waarheid. Na de pauze kwam de thuisploeg zelfs op achterstand. Berge verlengde een hoekschop van de bezoekers en de kopbal van Osabutey botste via de lat nipt over de doellijn.

   

  Het publiek leek het Europese puntje zo al opnieuw vergeten en hier en daar klonk gemor. Maar Mazzu greep op het uur in en gooide Onuachu in zijn ploeg. Dat werd een zogenaamde gouden wissel. De Nigeriaan is 2 meter groot maar werd door de bezoekers toch uit het oog verloren bij een voorzet van Ito en duwde de gelijkmaker voorbij Butez.

   

  Genk wou erop en erover en de vreugde bij het doelpunt van Samatta was groot. Even dan toch. Want na minutenlange twijfel en een tussenkomst van de VAR werd de goal afgekeurd voor buitenspel. De frustratie bij Genk was groot en werd nog groter toen het geen penalty kreeg nadat een balletje van Ito tegen de arm van een van de bezoekers botste.

   

  Het verhaal van de wedstrijd leek geschreven. Tot minuut 98. De scheidsrechter sprong vrijgevig om met de toegevoegde tijd en de allerlaatste aanval was de juiste voor Genk. Maehle slingerde een bal de box in en daar was opnieuw de boomlange Onuachu: 2-1. De zuurverdiende thuiszege brengt Genk weer in de top 6, Moeskroen is 8e.

  Genk-supporters verwelkomen Trossard met gekende spreekkoren

  Mazzu: "Logische zet om een tweede spits in te brengen"

  • Paul Onuachu (Genk): "Dit is fantastisch. We knokten tot het einde. Ik dacht dat we al gewonnen hadden na de goal van Samatta, maar de scheidsrechter besliste er anders over. Maar ik bleef er echt in geloven. Ik zag die voorzet komen en ik ging er gewoon voor. Ik ben trots."
  • Felice Mazzu (Genk): "Die winning goal was een ontlading. Samatta stond misschien met een haartje buitenspel en we hadden misschien ook wel een penalty verdiend. Het was een moeilijke match. Moeskroen was moeilijk te ontwrichten. We vonden de ruimtes niet. Het was logisch om bij een achterstand een 2e spits te brengen. De spelers hebben daarna perfect uitgevoerd waar we op getraind hadden met Onuachu in de ploeg. We doen een goede zaak want veel ploegen hebben punten laten liggen."
  • Bernd Hollerbach (Moeskroen): "We hebben zeer lang zeer goed gespeeld, maar op het einde waren mijn spelers niet meer fris. Dat is logisch want we hadden deze week veel zieken. Er is wel heel lang doorgespeeld ook. Ik denk ook dat we hier een punt verdiend hadden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99. Genk wint! De allerlaatste aanval bleek de goeie voor Genk. Onuachu bezorgde zijn team de overwinning met twee doelpunten.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 98 door Paul Onuachu van KRC Genk. 2, 1.
  3. tweede helft, minuut 98. Dan toch Genk! Onuachu scoort! Wat een einde. De toegevoegde tijd zit er eigenlijk op maar de scheids ziet nog een aanval door de vingers. Onuachu kopt zijn 2e van de avond binnen.
  4. tweede helft, minuut 96. Moeskroen steekt de neus helemaal in het slot nog eens aan het venster. Mohamed wordt in de zestien omsingeld en raakt er niet uit.
  5. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Excel Moeskroen, Jonathan Buatu erin, Jonah Osabutey eruit
  6. tweede helft, minuut 93. Heynen en Lucumi verdwijnen op de valreep nog in het boekje van de scheidsrechter. De afgekeurde goal ligt zwaar op de maag.
  7. Gele kaart voor Bryan Heynen van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 93
  8. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KRC Genk, Stephen Odey erin, Theo Bongonda eruit
  9. tweede helft, minuut 92. Ito dribbelt de zestien in. Hij wil voorzetten, maar zijn bal wordt afgeketst. Zelf denkt hij aan handspel. De VAR grijpt niet in.
  10. tweede helft, minuut 90. Geen doelpunt! Het feestje van Genk gaat niet door. Samatta staat een halve voet buitenspel. Het blijft 1-1.