• home
 • video
 • pas verschenen

  Tien KV Mechelen-spelers graaien de volle buit mee in Eupen

  einde
  02
  1. 45+3' - Geel - Onur Kaya
  2. 44' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (0 - 1)
  3. 43' - Geel - Omid Ebrahimi
  4. 40' - Rood - Arjan Swinkels
  5. 38' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  1. 90' - Geel - Jules Van Cleemput
  2. 85' - Geel - Joachim Van Damme
  3. 84' - Verv. Andreas Beck door Nils Schouterden
  4. 79' - Verv. Nikola Storm door Lucas Bijker
  5. 77' - Verv. Silas Gnaka door Carlos Embalo
  6. 73' - Doelpunt - Williams Togui Mel (0 - 2)
  7. 71' - Geel - Alexander Corryn
  8. 69' - Verv. Igor De Camargo door Williams Togui Mel
  9. 60' - Verv. Omid Ebrahimi door Yuta Toyokawa
  10. 47' - Verv. Dante Vanzeir door Clément Tainmont
  44'Jordi Vanlerberghe0 - 1
  73'Williams Togui Mel0 - 2

  KV Mechelen heeft de verre verplaatsing naar Eupen tot een goed einde gebracht. Even zag het er niet goed uit voor KVM na de uitsluiting van Swinkels, maar ook met zijn tienen konden de bezoekers winnen.

  Eupen - Mechelen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Rond het uur schakelt Eupen een tandje groter, maar een sterk Mechelen weigert te buigen en slaat toe op de counter. Na de 0-2 van Togui is het geloof bij de thuisploeg helemaal verdwenen.
  • Man van de Match: Nikola Storm zorgde met zijn snelle beentjes in een flets eerste halfuur haast op z'n eentje voor het spektakel en legde na de rust de 0-2 panklaar op de voet van Togui. Daarna kon hij gerust naar de bank.
  • Opvallend: Eupen won één keer van Mechelen en verloor de andere zes onderlingen confrontaties in eerste klasse. Het kon in die zes verliesmatchen bovendien niet één doelpunt maken.

  Bekijk de doelpunten uit Eupen - Mechelen (0-2)

  Rood voor Swinkels deert Mechelen niet

  Mechelen moest het rooien zonder de geschorste Schoofs, maar zag wel Kaya terugkeren. Van enige twijfel na de bolwassing tegen Club Brugge was weinig te merken. Eupen had dan weer vertrouwen getankt tegen Cercle en nam dat mee naar de eigen Kehrweg. Dat leverde een evenwichtig wedstrijdbegin op.

   

  Gnaka zorgde na wat hoekschoppen heen en weer voor de eerste dreiging met een knal in het zijnet. Aan de overkant beproefde Storm twee keer zijn geluk, maar De Wolf in de problemen brengen zat er niet in. KVM kwam steeds beter in de wedstrijd, al bleven kansen erg schaars.

   

  Vijf minuten voor de rust kwam de zaak in een stroomversnelling toen Swinkels rood pakte voor een karatetrap. Tegen tien man rook Eupen zijn kans op een eerste thuiszege, maar nog voor de rust kreeg die droom een knauw. De schuiver van Vanlerberghe week onderweg af en rolde wat gelukkig voorbij De Wolf in doel.

  Doelnet kapot? Supporter is redder in nood

  Eupen kan tien bezoekers geen pijn doen

  Het plannetje van de bezoekers na de rust was duidelijk: loeren op de counter. Met Tainmont tussen de lijnen kon dat al snel vruchten afwerpen. De invaller dwong al meteen een kans af en was wat later nog eens dicht bij een goal. Storm mikte eerst op de paal, waarna de rebound van de Fransman de lat likte.

   

  Eupen schroefde het tempo dan gevoelig op. Mechelen kwam er op die manier minder uit, maar gaf zelf ook weinig weg. Een kopbal van Koch en een verre loeier van Milicevic waren niet van die aard om Thoelen te verrassen. Op een zeldzame tegenprik schoof Togui dan de 0-2 in doel. De VAR haalde zijn meetlat nog boven, maar kon Eupen niet meer helpen.

   

  De fut was eruit bij de Panda's, die ei zo na nog een derde doelpunt slikten. Een plaatsbal van Kaya scheerde de buitenkant van de paal. Het slot was een maat voor niets, kopballen van Cools en Koch vormden de laatste stuiptrekkingen van een thuisploeg die het geloof al lang kwijt was.

  Vrancken: "Deze mentaliteit hebben we nodig om successen te boeken"

  In de kleedkamer van KV Mechelen barstte een stevig feestje los. "Een belangrijke overwinning mag worden gevierd", zei coach Wouter Vrancken. "Als je met een mannetje minder komt te staan, is team spirit belangrijk. Mijn ploeg heeft het heel goed gedaan. Tainmont heeft zijn truitje nat gemaakt bij zijn invalbeurt, Togui speelt niet veel, maar was wel beslissend... Het gaat niet over personen, maar over het team. Deze mentaliteit hebben we nodig om successen te boeken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Een rode kaart voor Swinkels deert Mechelen niet op het veld van Eupen. Dankzij goals van Vanlerberghe en Togui klimt KVM voorlopig naar een gedeelde derde plaats.
  2. tweede helft, minuut 92. Door het intermezzo met de VAR komen er vijf minuten bij.
  3. Gele kaart voor Jules Van Cleemput van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 90
  4. tweede helft, minuut 90. Van Cleemput pakt al de vijfde Mechelse gele kaart van de avond. Tel daarbij nog de rode voor Swinkels en dat tikt toch aardig aan.
  5. tweede helft, minuut 89. De jarige Verdon geeft Van Damme een zetje. Te weinig voor een strafschop, vindt Verboomen en daar kunnen we ons in vinden.
  6. tweede helft, minuut 87. Cools kopt naast en Koch over. De laatste Eupense stuiptrekkingen?
  7. tweede helft, minuut 85. De verdediging van KV Mechelen doet haar werk vanavond. Ook in het geharrewar in de zestien meter ligt er steeds iemand in de weg om Eupen het schieten te beletten.
  8. Gele kaart voor Joachim Van Damme van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 85
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Nils Schouterden erin, Andreas Beck eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Een moedeloze Bautista jaagt zijn schot het Mechelse vak in, waar ze let veel jolijt reageren op de afzwaaier van de aanvaller. Intussen komt Schouterden er, ruim laat, in voor Beck.