• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht boekt 2e zege, met dank aan Verschaeren en Chadli

  einde
  12
  1. 44' - Geel - Sieben Dewaele
  2. 40' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 1)
  3. 28' - Verv. Samir Nasri door Francis Amuzu
  4. 28' - Geel - Killian Sardella
  5. 12' - Doelpunt - Yari Verschaeren (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Michel Vlap door Elias Cobbaut
  2. 86' - Verv. Ryota Morioka door Frank Tsadjout
  3. 83' - Geel - Nacer Chadli
  4. 82' - Verv. Nacer Chadli door Peter Zulj
  5. 82' - Geel - Kemar Roofe
  6. 76' - Verv. Stergos Marinos door Ali Gholizadeh
  7. 70' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Kaveh Rezaei
  8. 67' - Geel - Núrio
  9. 64' - Doelpunt - Nacer Chadli (1 - 2)
  10. 59' - Geel - Philippe Sandler
  11. 53' - Geel - Stergos Marinos
  12'Yari Verschaeren0 - 1
  40'Mamadou Fall1 - 1
  64'Nacer Chadli1 - 2

  Anderlecht heeft, nog zonder Frank Vercauteren op de bank, voor de 2e keer dit seizoen een overwinning in de competitie mogen vieren. Chadli scoorde 2 keer, waarvan 1 goal onbegrijpelijk werd afgekeurd door de VAR. In de slotfase flirtte Charleroi wel enkele keren met de gelijkmaker.

  Charleroi - Anderlecht kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Vlak voor de rust scoort Chadli de 1-2 met zijn hoofd. De bal verdwijnt via zijn schouder in doel, de VAR keurt onbegrijpelijk af.
   
  • Man van de Match: Nacer Chadli vond twee keer de weg naar het doel. De twee doelpunten hadden allebei op het wedstrijdblad moeten blijven staan.
   
  • Opvallende statistiek: Voor Anderlecht is het de eerste uitzege sinds maart.

  Bekijk het verslag van Charleroi - Anderlecht (1-2)

  De VAR eist opnieuw een hoofdrol op

  Na opnieuw een onrustige week begon Anderlecht onder het goedkeurend oog van Frank Vercauteren gretig aan de wedstrijd. De Anderlecht-fans hadden een duidelijke boodschap mee in het stadion, maar daar trokken de spelers zich niets van aan.

   

  Na dik tien minuten spelen ging Verschaeren in de zestien eenvoudig voorbij Diagne. Penneteau had geen verhaal op de plaatsbal van de Rode Duivel. Anderlecht bleef komen: Chadli, Luckassen en Verschaeren hadden de 0-2 aan de voet of het hoofd, maar trillen deed het net niet.

   

  Dat deed het plots wel aan de overkant. Fall dook goed voor zijn man in de zestien op een voorzet van Bruno. Van Crombrugge kwam te laat. 

   

  Anderlecht kreeg vlak voor de rust toch nog wat het verdiende. Chadli werd losgelaten in de zestien en kopte de 1-2, via zijn schouder, in doel. Scheidsrechter Alen zag er geen graten in, de VAR verrassend wel. Bij Anderlecht viel iedereen uit de lucht, het bleef 1-1.

  VIDEO: VAR keurt het eerste doelpunt van Chadli af

  Chadli schenkt Anderlecht de drie punten

  Meteen na de rust regende het kans na kans. Bruno was er twee keer dicht bij voor de thuisploeg, maar kreeg de bal niet in doel. Eerst ging Van Crombrugge goed plat, daarna zag de ex-speler van Anderlecht zijn stifter over verdwijnen. Tussendoor vloerde Amuzu ei zo na Penneteau met een schicht.


  Diezelfde Penneteau verloor niet veel later het leer knullig aan Roofe in de eigen zestien. Vlap profiteerde niet van de flater. De Nederlander probeerde het meteen daarna met een vrije trap, nu deed Penneteau het wel uitstekend.


  De verdiende 1-2 hing in de lucht en kwam er dankzij Chadli toch. Hij poeierde het leer keihard binnen van dichtbij. In de slotfase flirtte de thuisploeg nog een paar keer met de gelijkmaker. Vooral Bruno wilde absoluut scoren tegen zijn ex-team, hij mikte naast.


  Het bleef 1-2, goed voor de eerste uitzege van Anderlecht sinds maart. Voor Charleroi is het de tweede opeenvolgende nederlaag in eigen huis.  

  Verschaeren: "We voelden de druk. Chapeau voor iedereen!"

  VIDEO: Vercauteren zat in de tribune, naast Kompany

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. EINDE! Anderlecht pakt de drie punten bij Charleroi. Voor de recordkampioen is het de eerste uitzege sinds maart.
  2. tweede helft, minuut 94. Fall krijgt nog een dikke kans, maar mikt keihard over. Anderlecht gaat de drie punten pakken.
  3. tweede helft, minuut 94. Amuzu rukt op Pennteau af en beslist om zelf te doen. Niet de beste keuze van de Anderlecht-aanvaller. .
  4. tweede helft, minuut 92. Rezeai gooit de bal de zestien in. Niemand van Charleroi kan koppen.
  5. tweede helft, minuut 91. De tweede driepunter van het seizoen is dichtbij voor Anderlecht. Voor Charleroi is het de tweede thuisnederlaag op een rij.
  6. tweede helft, minuut 91. We krijgen nog vier minuten toegevoegde tijd. Wat kan de thuisploeg nog?
  7. tweede helft, minuut 90. Roofe beslist de wedstrijd bijna met een knappe vrije trap. Penneteau zat wel in de juiste hoek.
  8. tweede helft, minuut 88. Luckassen moet alles uit de kast halen op een lage voorzet van Fall. Chaleroi voert de druk opnieuw op.
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Anderlecht, Elias Cobbaut erin, Michel Vlap eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Vlap is er met krampen bij gaan zitten. Hij wordt meteen uit zijn lijden verlost. Cobbaut krijgt nog vijf minuten. Ook Morioka is ondertussen naar de kant verdwenen. Hij kon niet uitblinken tegen zijn ex-club.