Yohan Boli
87'
Yohan Boli
3 - 3

De Limburgse derby tussen STVV en Genk is enkele minuten voor het einde van de match definitief afgeblazen na een 2e onderbreking wegens tumult. Genk had net ervoor een 0-3-voorsprong uit hand gegeven. Verliest het nu ook nog de match met forfaitcijfers of is 3-3 de eindstand? Ongetwijfeld voer voor het bondsparket.

Herbekijk: STVV scoort 3-3, Genk-fans worden kwaad en Visser fluit vroegtijdig af

Sint-Truiden - Genk in een notendop

• Sleutelmoment: Genk heeft zijn schaapjes op het droge bij 0-3, maar is de weg kwijt na de onderbreking. STVV vindt zijn tweede adem en overbluft de aarzelende en verstijfd voetballende bezoekers helemaal.
  • Man van de Match: Bongonda en Hagi waren allebei betrokken bij de drie Genkse goals. Het was dan ook wat vreemd dat Mazzu net hén offerde toen het minder begon te lopen. Die wissels draaiden ook helemaal verkeerd uit.
  • Opvallend: Genk had zich met zeges tegen Oostende en Ronse ogenschijnlijk hersteld van de klap die het in Salzburg kreeg, maar zal nu met misschien nog meer twijfels Napoli ontvangen. De ploeg is mentaal bijzonder broos.

Bekijk de doelpunten uit STVV - Genk (3-3)

Slappe kost in de eerste helft

Genk nam de openingsfase voor zijn rekening, maar puurde weinig kansen uit zijn overwicht. De bezoekers versierden wel een hele reeks hoekschoppen en eentje ervan werd binnengekopt door Bongonda, voor het eerst in de basiself. De 0-1 was verdiend gezien het spelverloop.

De eerste mogelijkheid voor Sint-Truiden viel plots uit de lucht, Boli kopte van dichtbij onbegrijpelijk over. Genk dreigde zelden en verloor gaandeweg ook het initiatief. STVV kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en kwam opzetten met een poging van De Bruyn. Lucumi stak een handje toe en maakte ei zo na een owngoal. Al bij al was de eerste helft een mager beestje, een derby onwaardig.

Thuissupporters misdragen zich na 0-3

De opwinding liet in de tweede helft niet lang op zich wachten. De thuisploeg kwam suf uit de kleedkamer en gaf meteen een strafschop weg, door Hagi feilloos omgezet. Toen de Roemeen ook een tweede penalty benutte, leken de drie punten in de tas voor Genk.

De poppen gingen aan het dansen toen Truiense fans voor de tweede keer bekers, flesjes en aanstekers op het veld gooiden. Ironisch, want op Stayen hadden ze net de bezoekende fans letterlijk in een kooi gezet. Scheids Visser legde de wedstrijd een kwartier lang stil.

Comeback doet Genkse fans ontploffen

De onderbreking deed Sint-Truiden deugd. Vlak na de doorstart dwarrelde een hoekschop wat gelukkig op het hoofd van Boli en stond het plots 1-3. Genk wankelde even en overleefde een streep van Acolatse en een kopbal van Mmaee. Daarna vonden de bezoekers de rust terug en hadden ze weer controle.

Dat was slechts schijn, want een wilskrachtig STVV gaf zich niet gewonnen en joeg de Limburgse grote broer de stuipen op het lijf. Genk verstijfde en slikte de 2-3 van Garcia, een lekkere volley. Een paar minuten later was de Genkse malaise compleet. Coucke werd weer aan zijn lot overgelaten en Boli had geen genade.

De 3-3 was de druppel voor de bezoekende supporters. Die begonnen hun "veranda" te slopen, waarop de politie in actie kwam om het veld af te schermen. Na wat gepalaver werd besloten om de wedstrijd af te blazen. Genk moet vrezen voor een 5-0, maar ook STVV mag wellicht een sanctie verwachten.

90+22'
90+20'

Afgelopen!

Lawrence Visser heeft er genoeg van en fluit de wedstrijd af. Genk zal de wedstrijd vermoedelijk verliezen, maar STVV zal vast ook niet ontsnappen aan een straf voor het wangedrag van zijn fans.
90+18'
De veiligheidsverantwoordelijke heeft zijn handen vol en praat met Brys en Mazzu. De politie waakt voor het vak van Genk.
90+16'
De veranda van de Genkse fans is geen lang leven beschoren. Enkele harde jongens van de bezoekers breken de plexiglazen wand af. Mazzu schreeuwt zich intussen schor.
90+15'

Ongelooflijk! Boli maakt er 3-3 van

90+15'
90+14'

Boli maakt gelijk!

Stayen wordt stapelgek! Yohan Boli wordt veel te laks gedekt en schuift de 3-3 onder Coucke, die helemaal aan zijn lot wordt overgelaten. Je voelt zo dat STVV gelooft dat er nog meer in zit. En waarom niet?
90+12'

Wat is dat met Genk?

Het lijken wel wassen beelden achterin bij de kampioen! Telkens laten ze zich rollen door een veel gretigere tegenstander.
90+10'
Beide ploegen hebben ondertussen een kleine, vinnige Ito tussen de lijnen lopen. Die van Sint-Truiden geeft op dit moment de beste indruk met een leuke dribbel.
90+9'
"Dankzij" de Truiense fans en de weerbaarheid van de thuisploeg krijgen we een bijzonder interessante slotfase. Er staan immers nog ongeveer tien minuten op de klok, dus we durven niets uit te sluiten.
90+8'

2-3! Het slot van de Limburgse derby belooft spannend te worden

90+7'

Dit hadden we niet zien aankomen.

Stef Wijnants
90+6'

Kan het nog?

Pol Garcia pakt uit met een knappe volley. Coucke ziet de bal laat komen, zit er maar half bij en kan de Truiense aansluitingstreffer niet voorkomen. STVV lijkt wel herboren!
90+3' tweede helft
90+3'

Geel gevaar

Op hoekschoppen is het bibberen voor Genk. De bezoekers krijgen de bal niet weg en dan moet Lucumi zijn hele lijf in de strijd gooien om Suzuki af te blokken.
90+1'
Na een kleine hapering haalt Hrosovsky toch uit. Schmidt tikt de bal net naast zijn doel weg.
89'
Genk behoudt de rust en bestrijdt het enthousiasme van Sint-Truiden met kalm en geduldig balbezit.