Club Brugge veegt 10 spelers van KV Mechelen op een hoopje

  1. 29' - Rood - Rob Schoofs
  2. 21' - Geel - Joachim Van Damme
  3. 19' - Doelpunt - Krépin Diatta (0 - 1)
  1. 88' - Geel - Loïs Openda
  2. 82' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 5)
  3. 80' - Geel - Alexander Corryn
  4. 78' - Verv. Geoffry Hairemans door Igor De Camargo
  5. 76' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (0 - 4)
  6. 72' - Verv. Krépin Diatta door Loïs Openda
  7. 70' - Doelpunt - Mbaye Diagne (0 - 3)
  8. 65' - Verv. Percy Tau door Siebe Schrijvers
  9. 63' - Verv. Dante Vanzeir door William Togui
  10. 63' - Doelpunt - Mbaye Diagne (0 - 2)
  11. 59' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  12. 57' - Verv. David Chidozie Okereke door Mbaye Diagne

  Club Brugge heeft niet te veel woorden vuil gemaakt aan KV Mechelen. Malinwa bleek de perfecte opwarmer voor de CL-match tegen Real Madrid. Tegen tien man ging het na de rust erg vlot.

  KV Mechelen - Club Brugge kort samengevat

  • Sleutelmoment: Kort na de 0-1 van Diatta mist Hairemans een wenkende kans en even later wordt Schoofs uitgesloten. In het resterende uur van de wedstrijd komt Club Brugge geen seconde meer in de problemen.
  • Man van de Match: Krépin Diatta brak een fysiek zware match open met enkele rushes en een doelpunt. De Senegalees is in bloedvorm en lijkt in de rijk gestoffeerde voorlinie van Club Brugge een zekerheid te zijn geworden.
  • Opvallend: KV Mechelen verliest al voor de vierde keer op rij in eigen stadion van Club Brugge. Meer nog, het waren stuk voor stuk duidelijke nederlagen. Deze kansloze 0-5 spant wel de kroon.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen-Club Brugge (0-5)

  Mechels rood maakt het eenvoudiger voor Club

  KVM wilde er dolgraag een fysieke strijd van maken en bij Club trokken ze hun voetje ook niet terug. Van Damme beukte Vanaken bijna de dug-out in, Sobol antwoordde met een beuk op Hairemans. Kansen waren in dat strijdgewoel schaars, tot Diatta zich vanaf rechts op gang trok en Thoelen aan het werk zette.

   

  Bij Mechelen lieten ze Diatta nog eens oprukken en dat hadden ze beter niet gedaan. Tussen een bos spelers vond de Senegalees de benedenhoek en maakte hij er 0-1 van. Hairemans kreeg niet veel later een uitgelezen kopkans, maar hij mikte slecht. Even voor het halfuur lag het Mechelse plan helemaal in duigen. Een gele kaart voor Schoofs werd na een tussenkomst van de VAR terecht omgezet in rood.

   

  De tien overgebleven Mechelaars waren al lang blij dat ze de rust haalden zonder verdere averij. Thoelen moest immers de doorgebroken Tau nog van een doelpunt houden.

  VIDEO: Van Damme beukt Vanaken bijna de dug out in

  Tijd voor schietoefeningen in de tweede helft

  Na de rust was het gewoon wachten wanneer de beslissing zou vallen. Club Brugge bleef zijn fans echter ergeren met missers. Vooral de ongelukkige Okereke bakte het bruin, al hadden ook Sobol en Tau kunnen en moeten scoren.

   

  Invaller Diagne knikte zijn eerste mogelijkheid nog op Thoelen, maar kon daarna wel twee keer van dichtbij in een gapend doel afwerken. Plots ging het hard en verzoop een gedwee Mechelen helemaal. Club deed waar het zin in had en had enkel met de ingevallen Tainmont nog een klein beetje last.

   

  Met een half oog gericht op de trip naar Bernabeu tankten de bezoekers nog wat vertrouwen. Schrijvers jaste de 0-4 er onhoudbaar in na een bekeken balletje van Mechelen en schilderde de 0-5 op het hoofd van Vanaken. Club staat zeker tot morgen alleen aan de leiding, KVM moet vrezen dat het uit de top 6 tuimelt.

  Clement: "Real bekijk ik niet als een uitdaging"

  Het ging gemakkelijker dan verwacht voor het team van Philippe Clement. "We hadden nochtans voorbereid op een forse strijd in een vol stadion tegen een fysieke ploeg", reageert de coach van Club Brugge.

   

  "Mijn spelers hebben erg volwassen gespeeld: ze namen het initiatief en creëerden kansen. Dankzij hoog baltempo kwam er ruimte. Afgezien van het gelijkspel in Eupen zijn we prima aan het Belgische kampioenschap begonnen, maar we moeten nuchter blijven", vindt Clement. 

   

  In de tweede helft tankten de aanvallers vertrouwen voor de Champions League-match van dinsdag op het terrein van Real Madrid. "Real bekijk ik niet als een grote uitdaging", verrast de coach. "Natuurlijk vind ik het erg leuk om tegen de top van de top te spelen, maar ik kijk niet op naar andere spelers of coaches, ik focus me vooral op mijn groep."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. Einde! Club Brugge wipt naar de eerste plaats na een ruime overwinning op het veld van KV Mechelen. De thuisploeg speelde een uur met z'n tienen en kreeg een droge 0-5 aangesmeerd.
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 88. Tainmont valt omver en versiert een goedkope vrije trap. Vanlerberghe, ooit met weinig succes gehuurd door Club, vangt er weinig mee aan.
  4. Gele kaart voor Loïs Openda van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 88
  5. tweede helft, minuut 87. De supporters van KVM blijven wel zingen. Da's toch mooi.
  6. tweede helft, minuut 85. Die van Mechelen lopen er nog voor spek en bonen bij. Peter Vandenbempt.
  7. tweede helft, minuut 84. In 2003 kwam Club Brugge hier met 0-8 winnen, maar toen balanceerde Mechelen op de rand van bankroet. Zo ver zal het ditmaal waarschijnlijk ook niet komen.
  8. tweede helft, minuut 82. We blijven tellen! Vanaken opent iets te ver op Schrijvers, maar geen nood. De spelmaker krijgt de bal even later precies op zijn hoofd geschilderd en knikt de vijfde onder Thoelen binnen. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Hans Vanaken van Club Brugge. 0, 5.
  10. Gele kaart voor Alexander Corryn van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 80
  11. tweede helft, minuut 80. Club Brugge kan nu rustig en met een pak vertrouwen toeleven naar de match tegen Real Madrid. Kunnen ze in Bernabeu ook dit niveau halen?
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Geoffry Hairemans eruit
  13. tweede helft, minuut 78. KV Mechelen heeft stilaan een probleem wat het aantal tegendoelpunten betreft. Peter Vandenbempt.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Siebe Schrijvers van Club Brugge. 0, 4.
  15. tweede helft, minuut 76. Schrijvers doet mee. Siebe Schrijvers krijgt veel tijd en ruimte na een slimme pass van Mechele en nagelt de bal dan loeihard tegen het net. 0-4 en er staat nog een kwartier op de klok.
  16. tweede helft, minuut 75. Club Brugge profileert zich de laatste weken als de grote titelfavoriet. Vanavond spelen de West-Vlamingen al een hele poos tegen tien man, maar hun voetbal blijft indrukwekkend om te zien.
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Krépin Diatta eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Uitblinker Diatta is nog steeds niet de beste vriend van de Mechelse supporters, die hem bij zijn wissel ongenadig uitfluiten. Openda is de laatste Brugse wissel.