Ondenkbaar maar waar: Anderlecht kan ook kelderkraker niet winnen

  1. 90+5' - Geel - Beni Badibanga
  2. 90+4' - Geel - Nordin Jackers
  3. 90+2' - Geel - Isaac Thelin
  4. 85' - Verv. Kemar Roofe door Isaac Thelin
  5. 83' - Geel - Kemar Roofe
  6. 81' - Geel - Matthias Verreth
  7. 80' - Verv. Yari Verschaeren door Jeremy Doku
  8. 76' - Verv. Denzel Jubitana door Matthias Verreth
  9. 66' - Verv. Peter Zulj door Anouar Ait El Hadj
  10. 62' - Verv. Aboubakary Koita door Din Sula
  11. 57' - Verv. Xian Emmers door Yuki Kobayashi

  Anderlecht heeft tegen Waasland-Beveren de kopzorgen niet van zich af kunnen spelen. Een zwoegend paars-wit kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Met amper 6 op 27 moet het woord crisis nu toch luidop uitgesproken worden door Kompany en co. "We hadden drie uitgespeelde kansen en troffen de lat. Het zit ons momenteel niet mee", zegt Anderlecht-trainer Simon Davies.

  Anderlecht - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Anderlecht begint bijzonder scherp aan de tweede helft. Nasri laat een uitgelezen kans op de 1-0 liggen, een kopbal van Luckassen strandt op de lat. Nadien komt enkel Roofe nog dicht bij de openingstreffer.
  • Man van de match: Zijn eerste helft was er één om snel te vergeten, maar na de rust liet Samir Nasri wel flitsen van zijn klasse zien. Met wat meer geluk en vooral efficiëntie had hij vandaag 2 assists en een goal op zijn naam staan.
  • Opvallend: Scoren blijft de achilleshiel van Anderlecht. In 4 van de 9 competitiewedstrijden trof paars-wit niet raak. De teller staat op slechts 6 goals, enkel Waasland-Beveren doet slechter.

  Opnieuw flets Anderlecht, paars-witte fans morren

  Veel balbezit, weinig kansen. Dat was tot dusver meestal het verhaal van Anderlecht dit seizoen. Tegen Waasland-Beveren moest het eindelijk anders, want na de 5 op 24 was enkel een thuiszege goed genoeg.

   

  Maar ook tegen de rode lantaarn was Anderlecht in hetzelfde bedje ziek. De thuisploeg tikte de bal weer vrolijk rond, maar veel diepgang zat er niet in. Het was zelfs even schrikken voor het thuispubliek toen Badibanga voor gevaar zorgde op een vrije trap.

   

  Anderlecht kreeg maar één echt goede kans en dan was er nog een flinke dosis geluk mee gemoeid. Een voorzet van Chadli week af op het scheenbeen van Caufriez, maar ook Verschaeren raakte de bal niet goed genoeg om de score te openen. Veel dichter bij de 1-0 kwam paars-wit niet meer. Het ongebreidelde positivisme van de Anderlecht-fans veranderde voor het eerst in boegeroep.

  Dierckx pakt uit met een heerlijke controle

  Anderlecht verdient een goal, maar kan weer niet scoren

  Anderlecht kwam een pak snediger weer uit de kleedkamer. Nasri kreeg meteen een enorme kans op aangeven van Sambi Lokonga, maar Jackers kon zijn slappe schot nog pareren. Sambi Lokonga bleef met goede passes strooien en mikte ook zelf een vrije trap nipt over.

   

  De 1-0 hing in de lucht, maar het zat paars-wit niet mee. Na een knappe voorzet van Nasri strandde de kopbal van Luckassen op de lat. Nasri liet nog een flits van zijn klasse zien met een doorsteekpass op Chadli, maar de Rode Duivel kreeg de bal niet voorbij Jackers. Toen Nasri het iets voorbij het uur dan maar zelf probeerde, zeilde zijn afstandsschot rakelings over.

   

  Met Roofe is de vacante positie van spits eindelijk ingevuld bij Anderlecht, maar de Brit heeft duidelijk nog een weg af te leggen. Na een knappe combinatie van Sandler en Nasri had hij de 1-0 aan zijn voet, maar hij reageerde te traag en liet zich de kaas van het brood eten. Dichter bij een goal kwam de thuisploeg niet meer. Ook invaller Thelin kon dit keer niet het verschil maken.

  Jubitana's snelle vrije trap loopt helemaal mis

  Nasri: "Normaal dat de supporters gefrustreerd reageren"

  • Simon Davies (trainer Anderlecht): "We hebben onze kansen niet benut. Op stilstaande fasen verdedigden we vandaag een stuk beter. Daar moesten we progressie maken en dat hebben we gedaan. We controleerden de wedstrijd en hadden drie uitgespeelde kansen. Bovendien troffen we ook nog de lat. Het zit ons momenteel niet mee. Verdedigend stond het goed en we hebben kansen gecreëerd. Het is heel frustrerend dat we niet één kans benut hebben. Tijdens de rust hebben we gezegd dat het tempo omhoog moest en dat was ook het geval na de rust. Sommige fans waren gefrustreerd en kwaad, dat is normaal. Ze hebben ons tot nu toe fantastisch gesteund en ze mogen hun frustratie uiten wanneer wij hen ontgoochelen."
   
  • Arnauld Mercier (trainer Waasland-Beveren): "Ik moet mijn spelers feliciteren voor hun inzet, ze hebben er echt voor geknokt. Misschien zat er wel iets meer in, maar hier een punt pakken is zeer goed voor ons. Dit kan voor ons een referentiematch worden wat de mentale ingesteldheid betreft. We werken heel hard aan het mentale en daarmee hebben we vandaag het verschil gemaakt. Dat hebben we nodig om uit de gevarenzone te raken. Anderlecht heeft een kwartier echt doorgedrukt, meer niet. Ik onthoud vooral de prestatie van mijn spelers."
   
  • Samir Nasri (Anderlecht): "Ik voelde me vandaag beter, maar dat maakt niet veel uit. Het was vandaag noodzakelijk dat we wonnen en dat is niet gebeurd. Het is normaal dat de supporters gefrustreerd reageren. Ze zeiden dat het niet normaal is om 0-0 gelijk te spelen tegen Waasland-Beveren en dat een club als Anderlecht niet op deze plaats in het klassement mag staan. Dat is logisch. Ze zijn zeer geduldig geweest. Ik kan hen alleen maar zeggen dat we veel jonge spelers hebben en we weten niet hoe zij onder druk reageren. Ik heb ervaring en kan om met de druk, maar voor jonge spelers is het niet ideaal om in dit klimaat te beginnen."

  Davies: "Ik deel de frustraties van de fans"

  Nasri: "Nog maar eens een frustratie"

  Sandler: "Na zo een eerste helft vind ik het terecht dat de fans niet tevreden zijn"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Opnieuw geen overwinning voor Anderlecht, opnieuw puntenverlies. Ook thuis tegen Waasland-Beveren lukt het ondanks meerdere kansen na de rust niet. 0-0 is het pijnlijke verdict voor paars-wit.
  3. Gele kaart voor Beni Badibanga van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Gele kaart voor Nordin Jackers van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 93. Het boegeroep stijgt op bij een slechte pass van El Hadj. Het geduld bij het Anderlecht-publiek lijkt op.
  6. Gele kaart voor Isaac Thelin van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 92
  7. tweede helft, minuut 91. Geen geweldige invalbeurt van Thelin. De Zweed tikt de bal te ver van zijn voet en gaat dan toch door. Het komt hem op geel te staan.
  8. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra. Anderlecht krijgt nog 5 minuten extra om op de valreep die ene goal te maken. Of valt het doelpunt nog voor Waasland-Beveren?
  9. tweede helft, minuut 88. De wedstrijd loopt op zijn laatste benen. Kan paars-wit nog een slotoffensief ontketenen of is de moed in de schoenen gezonken?
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Isaac Thelin erin, Kemar Roofe eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Brengt Thelin net als tegen Beerschot redding voor Anderlecht? Hij neemt de plaats in van de toch wat tegenvallende Roofe.
  12. Gele kaart voor Kemar Roofe van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 83
  13. tweede helft, minuut 83. Roofe loopt nog tegen een gele kaart aan en geeft de bal zo ook weer aan Waasland-Beveren. Een schot in de roos is de nieuwe spits voorlopig niet voor Anderlecht.
  14. tweede helft, minuut 82. Doku dwingt nog maar eens een hoekschop af voor Anderlecht. Maar ook nu weet paars-wit er niks uit te putten. De klokt tikt ongenadig verder.
  15. tweede helft, minuut 81. Badibanga prikt nog eens tegen voor Waasland-Beveren. Maar zijn schot gaat ver voorlangs. .
  16. Gele kaart voor Matthias Verreth van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 81
  17. tweede helft, minuut 80. De nervositeit stijgt. Het bijna ondenkbare zal toch weer niet gebeuren. . Peter Vandenbempt op Radio 1.
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Anderlecht, Jeremy Doku erin, Yari Verschaeren eruit
  19. tweede helft, minuut 79. Voor Verschaeren zit de wedstrijd erop. Kan Doku Anderlecht alsnog naar de drie punten loodsen?
  20. tweede helft, minuut 78. Luckassen gaat achteraan even de mist in. Sula schrikt er zelf van en trapt de bal voorlangs. Het kan nog alle kanten op in het Lotto Park.