Twee goals van Jaremtsjoek leveren Gent puntje op bij Zulte Waregem

  1. 45+1' - Geel - Nana Asare
  2. 34' - Doelpunt strafschop - Roman Jaremtsjoek (1 - 1)
  3. 12' - Doelpunt - Ibrahima Seck (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Saido Berahino door Henrik Rørvik Bjørdal
  2. 90+2' - Geel - Marco Bürki
  3. 83' - Rood - Vadis Odjidja Ofoe
  4. 76' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (2 - 2)
  5. 75' - Verv. Sven Kums door Jean-Luc Dompé
  6. 70' - Verv. Luka Zarandia door Dimitri Oberlin
  7. 69' - Doelpunt - Cyle Larin (2 - 1)
  8. 64' - Verv. Laurent Depoitre door Yuya Kubo

  AA Gent heeft ook in het Regenboogstadion geen eerste uitzege dit seizoen kunnen boeken. Jaremtsjoek haalde 2 keer een achterstand op voor Gent, maar een winnende treffer bleef - ook door de rode kaart voor Odjidja - uit.

  Zulte Waregem - KAA Gent in een notendop

  • Sleutelmoment: 82' Gent lijkt klaar om door te duwen in de slotfase, maar Odjidja krijgt na de tussenkomst van de VAR rood en Gent moet zich beperken tot verdedigen.
  • Man van de match: Roman Jaremtsjoek scoorde twee keer, zag twee goals afgekeurd worden en was met afstand de gevaarlijkste speler op het veld.
  • Opvallend: Zowel de eerste als de tweede helft begon op identiek dezelfde manier: met een voor buitenspel afgekeurde goal van Jaremtsjoek.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - KAA Gent (2-2)

  Zulte Waregem laat de kans liggen om match te beslissen

  Met Zulte Waregem (11 op 15) en Gent (9 op 9) stonden twee ploegen in vorm tegenover elkaar. Dat leverde zeker in de eerste helft een aangenaam kijkstuk op. De thuisploeg was gretig in de beginfase en werd beloond met de prachtige openingsgoal van Seck.

   

  Gent trapte even op zijn adem, maar net na het halfuur legden Jaremtsjoek en David een knappe combinatie op de mat. De Oekraïner ging neer na contact met Pletinckx en zette zelf de strafschop feilloos om: 1-1.

   

  Het tempo na de rust lag een beetje lager, maar dat duurde niet zo lang. Eerst miste Jaremtsjoek onbegrijpelijk van dichtbij en dat kwam Gent duur te staan. Bij een voorzet klom Larin het hoogst en de Canadees kopte de 2-1 binnen. Enkele minuten later hield de lat Larin van de 3-1.

  Pijnlijk: Lustig krijgt de bal keihard waar je de bal niet wil

  Gent vindt zijn tweede adem en maakt opnieuw gelijk

  Gent leek uitgeteld, maar de wedstrijd kantelde opnieuw. Seck leed balverlies en Gent strafte dat genadeloos af. Jaremtsjoek snelde Deschacht voorbij en knalde gelijkmaker voorbij Bossut. De bezoekers leken de vermoeidheid niet te voelen en duwden door.

   

  De vrijstaande Dompé knalde een wenkende kans op Bossut en Jaremtsjoek kon zijn hoofd niet goed tegen een voorzet van Dompé zetten. Gent wou het gaspedaal nog wat meer induwen, maar plots stond het met zijn tienen. Odjidja had Larin onnodig aangetikt nadat er al gefloten was en de VAR had het opgemerkt: rood.

   

  Zulte Waregem werd wel naar voren geschreeuwd door zijn supporters, maar een echt slotoffensief kwam er niet uit. Dan was de grootste kans in de slotseconde nog voor Gent: Kubo kopte op de paal. Zo breidt Zulte Waregem zijn ongeslagen reeks uit tot 6 matchen en ook bij de derde poging kon Gent niet winnen op verplaatsing.

  Odjidja krijgt rood na tussenkomst van de VAR

  Jaremtsjoek: "Zoals altijd mis ik"

  • Roman Jaremtsjoek: "Ik denk dat we hier twee punten laten liggen. Ik had een vreemd gevoel vandaag. We speelden niet slecht, maar misten te veel kansen. Zoals altijd mis ik ook. Vorig seizoen heb ik veel kansen gemist en ik werk er individueel hard aan. Ik had wat stress, omdat ik een kans liet liggen. Als we kampioen willen worden, dan moeten we zulke matchen winnen."
  • Sammy Bossut: "We zijn net als Gent ontgoocheld dat we niet de 3 punten pakken. Bij beide tegengoals maken we kleine foutjes. Ik zal met de keeperstrainer nog analyseren wat ik eventueel fout deed bij de 2-2. Als iedereen zijn taken uitvoert, dan kunnen we nog meer brengen. Maar je mag Gent niet onderschatten, ik denk dat Gent zal meespelen voor de titel."
  • Vadis Odjidja over zijn rode kaart: "Ik heb niet veel te vertellen. Ik heb de beelden net teruggezien: een heel lichte rode kaart. Ik probeer druk te zetten en trap op zijn kuit of hiel. En daarvoor krijg ik een rode kaart. Ik liep gewoon vooruit en hij stopt opeens om de bal te beschermen. De ref gaf de uitleg dat ik vol op zijn kuit trapte."

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: 2-2. Zulte Waregem en Gent delen de punten: 2-2. Jaremtsjoek haalde 2 keer een achterstand op voor Gent, dat nog niet kon winnen op verplaatsing.
  3. tweede helft, minuut 93. Kubo op de paal. Kubo staat plots helemaal vrij voor Bossut, maar hij mikt zijn kopbal op de paal. Dit was de laatste kans.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Zulte Waregem, Henrik Rørvik Bjørdal erin, Saido Berahino eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Gent is omsingeld, maar Zulte Waregem kan de bezoekende verdediging niet ontwrichten. Kan invaller Bjørdal nog iets forceren?
  6. Gele kaart voor Marco Bürki van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 92
  7. tweede helft, minuut 90. We krijgen nog vier extra minuten.
  8. tweede helft, minuut 87. Bij het ingaan van de laatste minuut van de reguliere speeltijd probeert Zulte Waregem weer een aanval op te zetten. De organisatie is goed bij Gent.
  9. tweede helft, minuut 86. Het thuispubliek ruikt dat er nog een overwinning inzit en schreeuwt Zulte Waregem naar voren. Wat krijgen we nog te zien in de slotfase?
  10. Rode kaart voor Vadis Odjidja Ofoe van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 83. Rood voor Odjidja. Smet keert terug van het VAR-scherm en haalt de rode kaart uit zijn broekzak voor Vadis Odjidja. De aanvoerder van Gent wordt uitgesloten en Gent moet met zijn tienen voort.
  12. tweede helft, minuut 82. Oei, hangt er een uitsluiting boven het hoofd van Odjidja? De middenvelder tikte nog even Larin aan na een fout en Smet moet gaan kijken van de VAR.
  13. tweede helft, minuut 81.
  14. tweede helft, minuut 80. Daar is Gent al opnieuw. Dompé ziet Jaremtsjoek voor doel en vindt hem ook, de bal schampt het hoofd van de Oekraïner. .
  15. tweede helft, minuut 79. Bossut houdt Zulte Waregem recht. Dompé krijgt een dot van een kans om Gent op voorsprong te brengen, maar oog in oog met Bossut trapt hij de bal op de doelman van Zulte Waregem.
  16. tweede helft, minuut 79.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Roman Jaremtsjoek van KAA Gent. 2, 2.
  18. tweede helft, minuut 75. Goal: 2-2! Jaremtsjoek toont zijn klasse. Op snelheid snijdt hij na balverlies van Seck doorheen de defensie van Zulte Waregem en hij klopt Bossut met een harde knal in de korte hoek: 2-2.
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAA Gent, Jean-Luc Dompé erin, Sven Kums eruit
  20. tweede helft, minuut 74. De vermoeidheid van de Europese week lijkt wat in de Gentse lijven te zitten. Thorup grijpt in en haalt Kums naar de kant, Dompé is zijn vervanger.