Genk herpakt zich na CL-pandoering, maar zit nog niet in kampioenenmodus

  1. 44' - Doelpunt - Paul Onuachu (2 - 1)
  2. 32' - Doelpunt - Idrissa Sylla (1 - 1)
  3. 16' - Own goal - Ronald Vargas (1 - 0)
  4. 7' - Geel - Ianis Hagi
  1. 90' - Doelpunt - Sander Berge (3 - 1)
  2. 87' - Geel - Patrik Hrošovský
  3. 82' - Geel - Kevin Vandendriessche
  4. 75' - Geel - Idrissa Sylla
  5. 75' - Verv. Ianis Hagi door Dieumerci Ndongala
  6. 71' - Verv. Ronald Vargas door Robbie D'Haese
  7. 71' - Verv. François Marquet door Michiel Jonckheere
  8. 70' - Verv. Paul Onuachu door Bryan Heynen

  Racing Genk heeft een sluimerende crisis afgewend met een zege tegen KV Oostende. Door de driepunter klopt Genk weer op de poorten van de top 6.

  KRC Genk - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 78 dreigt het toch nog fout te lopen voor Genk als Jonckheere alleen voor doel komt na een mooie aanval, maar Coucke houdt Genk overeind.
  • Man van de match: Sander Berge was vooral na de pauze de drijvende kracht bij Racing Genk. Hij bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt.
  • Opvallend: Mazzu bracht een wel erg jong defensief trio aan de aftrap vanavond, met doelman Coucke (21 jaar) en verdedigers Cuesta (20) en Lucumi (21).

  Bekijk de doelpunten uit Genk - Oostende (3-1)

  Vargas helpt Genk aan vroege voorsprong

  Racing Genk stond met een duidelijke opdracht aan de aftrap: winnen tegen KV Oostende om het besmeurde blazoen wat op te poetsen. Met een licht aangepast elftal – zonder Dewaest en Heynen – begon Genk prima aan de partij, zij het zonder echt gevaarlijk te zijn.

   

  Op het kwartier kreeg Genk de hulp van Oostendenaar Vargas, die bij een hoekschop de bal ongelukkig voorbij zijn eigen doelman ramde.

   

  Na de 1-0 raakte Genk zijn greep op de partij kwijt. KVO kwam steeds meer opzetten en werd daar op het halfuur ook voor beloond. Idrissa Sylla pakte uit met een meesterlijke kopbal om de bordjes weer gelijk te hangen.

   

  Aanvoerder Samatta probeerde Genk over het dode punt heen te helpen met enkele scherpe acties, maar het was zijn spitsbroeder Onuachu die Genk een nieuwe voorsprong schonk. De Nigeriaan rondde sterk voorbereidend werk van Maehle simpel af: 2-1.

  VIDEO: Coucke voorkomt de gelijkmaker niet één, maar twee keer

  Genk heeft de handen vol met KVO

  Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks: Genk probeerde de partij wel in handen te nemen, maar kon niet verhinderen dat een verdienstelijk Oostende gelijke tred hield. Ook qua doelkansen was de partij min of meer in evenwicht.

   

  Op het uur kwam KVO zelfs heel dicht bij een nieuwe gelijkmaker, maar de Genkse doelman Coucke hield de infiltrerende Vargas van de 2-2.

   

  Een kwartier voor tijd toonde Coucke opnieuw zijn waarde voor Genk. Nu was het de ingevallen D’Haese die na vloeiend Oostends samenspel alleen voor doel verscheen, maar ook hij stuitte op Coucke.

   

  Zo bleef het nagelbijten voor Genk tot in minuut 90, toen Sander Berge de twijfels wegnam met de beslissende 3-1. Een deugddoende zege voor Genk, maar helemaal geruststellend was deze prestatie zeker nog niet voor de landskampioen.

  VIDEO: Fairplay van Sylla: hoekschop wordt doeltrap

  Felice Mazzu: "Dit hadden we nodig"

  Felice Mazzu (Genk): "We hadden deze overwinning nodig na een moeilijke week. We hadden vandaag goede, maar ook minder goede momenten. Je zag dat het ons soms aan vertrouwen ontbrak, maar alles bij elkaar kunnen we heel tevreden zijn, vooral over de mentaliteit. Het systeem met twee spitsen heeft ook goed gewerkt, al zijn er nog verbeterpunten. We mogen ook niet vergeten dat onze doelman ons twee keer recht houdt bij 2-1. De weg is dus nog lang."

   

  Kare Ingebrigtsen (Oostende): "Genk startte sterk, maar daarna kwamen wij beter in de wedstrijd en hebben we bij momenten heel goed voetbal gespeeld. We hadden hier zeker een punt verdiend. Het is ontgoochelend dat we met lege handen achterblijven, maar de jongens hebben hard gewerkt. Alleen bij de afwerking kon het beter. Als wij onze kansen afwerken, pakken we hier zeker een punt, en dan had niemand daar wat op kunnen aanmerken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Racing Genk spoelt de Champions League-kater door met een 3-1-zege tegen KV Oostende.
  3. tweede helft, minuut 92. De werkdag van Coucke zit er nog niet op. Hij staat paraat bij een schot uit een scherpe hoek van Sakala.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Sander Berge van KRC Genk. 3, 1.
  5. tweede helft, minuut 90. Berge stelt Genk gerust. Sander Berge beslist de partij met de 3-1. Ito heeft tijd en ruimte om voor doel te brengen vanaf de rechterkant, Berge duwt bij de tweede paal binnen.
  6. tweede helft, minuut 89. Een meer dan verdienstelijk Oostende blijft op zoek gaan naar een puntje, onder impuls van Sakala en de prima ingevallen D'Haese.
  7. Gele kaart voor Patrik Hrošovský van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 86. Genk snakt naar het einde van de wedstrijd. Zelfs als de drie punten in de Luminus Arena blijven, zal dit nog geen geruststellende prestatie zijn van de Genkenaars.
  9. tweede helft, minuut 82. Het geluk van Genk is broos met die krappe voorsprong. De nervositeit neemt toe. Peter Vandenbempt in Sporza op Radio 1.
  10. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 82
  11. tweede helft, minuut 78. Coucke opnieuw belangrijk. Plots een flitsende combinatie van KVO. Jonckheere wordt helemaal vrijgespeeld in de zestien meter, maar raakt niet voorbij doelman Coucke.
  12. tweede helft, minuut 77. We zitten al even te wachten op nieuw doelgevaar. Racing Genk lijkt weer wat in te zakken, KV Oostende voelt dat er nog wat te rapen valt.
  13. Gele kaart voor Idrissa Sylla van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 75
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KRC Genk, Dieumerci Ndongala erin, Ianis Hagi eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Heel wat wissels nu, die het tempo wat uit de wedstrijd halen. Nog een kwartier op de klok!
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Oostende, Robbie D'Haese erin, Ronald Vargas eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Oostende, Michiel Jonckheere erin, François Marquet eruit
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Heynen erin, Paul Onuachu eruit