Club Brugge speelt Anderlecht tureluurs, maar is nog mild met de score

  1. 6' - Own goal - Hendrik Van Crombrugge (1 - 1)
  2. 5' - Doelpunt - Nacer Chadli (0 - 1)
  1. 90+3' - Verv. Krépin Diatta door David Chidozie Okereke
  2. 90' - Verv. Percy Tau door Siebe Schrijvers
  3. 86' - Geel - Philippe Sandler
  4. 78' - Geel - Clinton Mata
  5. 75' - Verv. Nacer Chadli door Isaac Thelin
  6. 70' - Verv. Francis Amuzu door Jéremy Doku
  7. 69' - Doelpunt - Krépin Diatta (2 - 1)
  8. 63' - Geel - Adrien Trebel
  9. 60' - Verv. Killian Sardella door Sieben Dewaele
  10. 56' - Verv. Emmanuel Dennis door Loïs Openda

  Club Brugge heeft Anderlecht 90 minuten lang van het kastje naar de muur gespeeld in een topper die er zowel in de stand als op het veld nooit een was. Club kan het zichzelf wel verwijten dat het niet veel vaker scoorde tegen paars-wit.

  Club Brugge - Anderlecht in een notendop

  • Sleutelmoment: Twintigste keer, goede keer. Anderlecht overleeft meer dan een uur lang het tapijtbombardement van Club Brugge, maar twintig minuten voor tijd valt het onvermijdelijke tweede doelpunt dan toch.
  • Man van de Match: Net als vorige week behoedde Hendrik Van Crombrugge zijn ploeg voor een historische afslachting. De doelman dacht dat hij bij Eupen in een schietkraam stond, maar bij Anderlecht is het misschien nog erger.
  • Opvallend: Trebel en Luckassen kwamen voor het eerst in actie dit seizoen. Na acht speeldagen hebben Davies en Kompany al 26 (zesentwintig!) spelers versleten. Het project in het Astridpark staat echt nog in de steigers.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Anderlecht (2-1)

  Club laat karrenvracht kansen liggen

  Anderlecht hoopte met Trebel voor het eerst in de basis dat er wat meer grinta in de ploeg zou zitten, maar werd in de eerste minuten onder de voet gelopen door een vurig Club Brugge. In de plensende regen waren er al meteen kansjes voor Vanaken en Dennis en ook Tau was er vroeg bij met een splijtende dribbel.

   

  Gek genoeg viel het doelpunt aan de overkant. Mignolet verliet onoordeelkundig zijn rechthoek en deed de bal ongewild bij Chadli belanden. Die legde hem doodkalm in het lege doel. Club was niet aangeslagen en sloeg prompt terug. Van Crombrugge redde eerst nog een kopstoot, maar had brute pech toen de rebound van Diatta via de paal en zijn eigen achterwerk alsnog in doel vloog.

   

  De Brugse motor draaide op volle toeren en nog voor het kwartier moest Van Crombrugge zich onderscheiden op een poging van dichtbij van Tau en een loeier van Mitrovic. Anderlecht werd helemaal klemgezet en kwam er niet meer uit. Kansen afwerken bleek echter een pak moeilijker voor de thuisploeg. Tau en Deli konden hun kopballen niet kadreren en Dennis mikte schuin voor doel in het zijnet, waardoor er bij de rust een voor Anderlecht enorm gevleide 1-1 op het scorebord flikkerde.

  Een kleine bloemlezing van de reddingen van doelman Van Crombrugge

  Anderlecht gaat uiteindelijk toch tenonder

  Vanaken en Vormer openden de tweede helft met een verrukkelijk staaltje tiki taka dat net niet uitmondde in een goal. Even was er een paarse opflakkering met kansjes voor Verschaeren en Amuzu, maar daarna ging de overrompeling gewoon voort. Tau stiftte vanuit een scherpe hoek op het hoofd van Van Crombrugge, die stilaan onklopbaar leek.

   

  Bijna braken alle missers Club zuur op, maar Mignolet hield de vrijstaande Luckassen na een zeldzame tegenprik van een bijna zeker doelpunt. Het spel verplaatste zich echter al gauw weer naar de overzijde, waar Tau onbegrijpelijk over mikte en ook Vanaken niet voorbij de muur genaamd Hendrik Van Crombrugge geraakte.

   

  Uiteindelijk loonde het voortdurende gebeuk van Club Brugge toch. Diatta maakte er met een gekruiste volley knap 2-1 van. Een hele geruststelling voor Club, dat wat stoom kon aflaten en Anderlecht wat vrijer liet ademen. Toch bleven de kansen voor de thuisploeg. Openda werd twee keer kort na elkaar afgeblokt en in de slotseconde schudde Van Crombrugge een zoveelste redding uit zijn mouw.

   

  De score deed vermoeden dat dit een spannende topper was, maar het spelverloop was dat van een wedstrijd tussen een titelkandidaat en een bange degradatieploeg. Club Brugge sluit weer aan bij Standard, terwijl een ontluisterend slap Anderlecht maar niet uit het laatste pelotonnetje weet te ontsnappen.

  Een fluitsignaal uit het publiek zorgt voor verwarring op het veld

  Vormer: "Hadden het eerder moeten afmaken"

  Ook Ruud Vormer vond dat het verschil duidelijk was. "Ik vond het niet nipt, hoor. We hebben heel veel kansen gehad en hebben dik verdiend gewonnen. Zij maken een knullige goal in de eerste helft en hadden in de tweede helft één hele grote kans met Luckassen."

   

  Club had wel veel meer goals kunnen en moeten maken. "We hadden het eerder moeten afmaken. Iedereen wil scoren, dat lijkt me logisch. Als we er meer op trainen, vallen ze de volgende keer wel binnen. Nu houden we het zelf spannend", klonk het laconiek bij de Nederlander.

   

  Vormer hield zich op de vlakte over het spel van Anderlecht. "Ik ben bezig met Club. Anderlecht moet doen wat het wil doen. Wij speelden vandaag een heel goede wedstrijd, net als tegen Galatasaray, en moeten voortgaan op dit elan. Woensdag is het beker, dat is ook belangrijk."

  Luckassen: "Moesten strijden en verdedigen"

  Derrick Luckassen verloor meteen bij zijn debuut voor Anderlecht. "Het is jammer dat we hier verliezen. Dat geeft een zuur gevoel. Zij hadden zeker de betere kansen", gaf de verdediger toe.

   

  "Wij moesten strijden en verdedigen, en ik denk dat we dat met z'n allen goed gedaan hebben", vond de Nederlander. "Al bij al zijn we er een paar keer goed uitgekomen. Als je die kansen afmaakt, is het een andere wedstrijd."

   

  Luckassen had zelf de 1-2 op zijn schoen. "Ik zag de bal komen en dacht "ik schiet hem erin", maar de keeper pakte hem goed. Zonde. Zoals ik al zei, het is een zuur gevoel om hier te verliezen."

  Mignolet: "We moeten het sneller afmaken"

  Tau: "Jammer genoeg konden we niet meer scoren"

  Diatta: "De coach wou ons zo zien spelen"

  Van Crombrugge: "Geen schande om te zeggen dat Club beter was"

  Saelemaekers: "We hebben ze te veel laten spelen"

  Luckassen: "Als je wint dan is alles weer anders"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Club Brugge speelde een stuurloos Anderlecht van het kastje naar de muur, maar bleef steken op een bescheiden 2-1. Enkel een reeks wonderlijke reddingen van Van Crombrugge stond een vooroorlogse score in de weg.
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Krépin Diatta eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Er komen vijf minuten toegevoegde tijd. Mitrovic staat een hoekschop toe, maar die levert Anderlecht niks op.
  5. tweede helft, minuut 90. Tau neemt zijn tijd om te genieten van het applaus bij zijn wissel. Hij geeft ook ref Boucaut nog een handje vooraleer Schrijvers hem komt vervangen.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, Percy Tau eruit
  7. tweede helft, minuut 89. De marge blijft klein, maar je krijgt niet echt de indruk dat Anderlecht nog een punt zal stelen.
  8. tweede helft, minuut 87. Sandler pakt Openda fors aan en mag blij zijn met een gele kaart.
  9. Gele kaart voor Philippe Sandler van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 86
  10. tweede helft, minuut 86. De score verraadt het niet, maar wie deze match gezien heeft maakt zich steeds grotere zorgen over Anderlecht. Peter Vandenbempt.
  11. tweede helft, minuut 83. Eerst Sandler en meteen daarna Cobbaut zorgen er met een tackle voor dat Openda geen derde goal kan aantekenen.
  12. tweede helft, minuut 82. Het verlossende doelpunt heeft ervoor gezorgd dat de spanning weg is bij Club Brugge. De thuisploeg gaat minder gretig jagen.
  13. tweede helft, minuut 80. We zitten in de laatste tien minuten en Anderlecht schuift voorzichtig en beetje bij beetje op richting Mignolet.
  14. Gele kaart voor Clinton Mata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 78
  15. tweede helft, minuut 77. Anderlecht in de kelder. Terwijl Club Brugge zich wat steviger in de top van het klassement nestelt, raakt er onderaan een groepje achterop. Waasland-Beveren, Eupen, Cercle Brugge... en Anderlecht zijn aan het krasselen.
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Isaac Thelin erin, Nacer Chadli eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Davies (of Kompany?) brengt Thelin tussen de lijnen. Het is niet meteen een alles-of-niets ingreep, want met Chadli gaat de andere diepe spits naar de kant.
  18. tweede helft, minuut 72. Doku komt Amuzu vervangen, maar of hij het schip van de bezoekers nog recht kan trekken...
  19. tweede helft, minuut 71.