STVV deelt uppercut uit aan Charleroi en zet zijn opmars voort

  1. 43' - Verv. Samuel Asamoah door Samy Mmaee
  2. 38' - Geel - Steve De Ridder
  3. 34' - Doelpunt - Yuma Suzuki (0 - 1)
  4. 7' - Geel - Dorian Dessoleil
  1. 90+1' - Geel - Núrio
  2. 90+1' - Doelpunt - Yohan Boli (0 - 3)
  3. 89' - Geel - Yohan Boli
  4. 87' - Verv. Yuma Suzuki door Elton Acolatse
  5. 79' - Verv. Stergos Marinos door Ali Gholizadeh
  6. 77' - Geel - David Henen
  7. 75' - Verv. Massimo Bruno door David Henen
  8. 68' - Doelpunt strafschop - Jordan Botaka (0 - 2)
  9. 68' - Verv. Christophe Diandy door Kaveh Rezaei
  10. 60' - Verv. Steve De Ridder door Santiago Colombatto
  11. 48' - Geel - Pol García
  34'Yuma Suzuki0 - 1
  90+1'Yohan Boli0 - 3

  STVV heeft voor de 4e match op een rij niet verloren. Sterker nog, dankzij een klinkende zege bij Charleroi komt het naast de Carolo's op de 7e plaats.

  Charleroi - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: STVV lijkt het na de rust te gaan begeven onder de zware druk van Charleroi, maar net op dat moment versiert Suzuki een penalty aan de overkant. Botaka doet de rest.
  • Man van de match: Yuma Suzuki mocht voor het eerst vanaf de aftrap meedoen van Marc Brys, en de Japanner stelde niet teleur. Hij scoorde zelf de 0-1 en lag aan de basis van de 0-2.
  • Opvallend: Het is van 2005 geleden dat STVV nog kon winnen op het veld van Charleroi. Zo komt er een einde aan een periode van liefst 14 jaar zonder zege.

  Bekijk de doelpunten uit Charleroi - STVV (0-3)

  Suzuki scoort bij eerste basisplaats

  Na een evenwichtige openingsfase drukte Charleroi halfweg de eerste helft het gaspedaal wat dieper in. STVV werd achteruit gedwongen en ontsnapte onder meer bij een dubbele kans voor Nicholson aan een achterstand.

   

  Sint-Truiden probeerde tegen te prikken in de omschakeling en die tactiek leverde ook resultaat op: Suzuki, voor het eerst in de basis bij STVV, pikte een verre bal van De Bruyn mee en schoof de 0-1 voorbij Penneteau in doel.

   

  Charleroi was niet aangeslagen en probeerde nog voor de rust orde op zaken te stellen, maar de STVV-defensie hield stand.

  VIDEO: VAR keurt aansluitingstreffer Henen af wegens buitenspel

  STVV geeft les in efficiëntie

  Na de pauze ging de thuisploeg nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. STVV kreunde onder de aanhoudende druk van Charleroi, maar onder meer Ilaimaharitra en Nicholson konden de kansen niet benutten.

   

  Net als in de eerste helft was het een schaarse tegenprik van STVV die tot een doelpunt leidde. Een kopbal van Suzuki raakte de arm van Dessoleil. Na ingrijpen van de VAR wees ref Geldhof naar de stip, Botaka zette STVV op een gevleide 0-2-voorsprong.

   

  In de slotfase maakte Boli er zowaar nog 0-3 van na een mooi uitgespeelde aanval van de Limburgers, die zo opklimmen naar de 7e plaats.

  Janssens: "We hebben geen vedette, maar zijn echt een ploeg"

  STVV begon als zware underdog aan de match op Charleroi, maar gaat toch met de 3 punten de bus op naar Limburg. "Dat niemand in onze kansen geloofde? Dat zou ik niet zeggen", zegt Wolke Janssens. "Als ploeg deden we dat wel, ook al was het van 2005 geleden dat STVV kon winnen in Charleroi."

   

  "Het was collectief een heel goeie prestatie. We hebben geen vedette, maar knokken echt voor elkaar. Die 2 dagen teambuilding hebben daar goed aan gedaan. We zijn echt een ploeg. Volgende week wordt een speciale match tegen Genk, zeker voor mij als Limburger en ex-speler van Genk."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! STVV pakt de drie punten mee naar Limburg na een 0-3-overwinning op het veld van Charleroi. .
  3. tweede helft, minuut 91. Boli klaart de klus. STVV is nu helemaal zeker van de zege: Boli schuift de 0-3 binnen na een fraai uitgespeelde aanval. Het wordt de eerste overwinning van STVV in Charleroi sinds 2005.
  4. Gele kaart voor Núrio van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 91
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Yohan Boli van STVV. 0, 3.
  6. tweede helft, minuut 90. 7 minuten extra. Er komt nog heel wat blessuretijd bij.
  7. Gele kaart voor Yohan Boli van STVV tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 87. STVV sluit zich niet op op de eigen helft en probeert op te schuiven. Bij Charleroi lijkt de hoop vervlogen.
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Elton Acolatse erin, Yuma Suzuki eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Het is allemaal wat holderdebolder in deze fase van de wedstrijd. Charleroi trekt met de moed der wanhoop maar zonder veel overleg ten aanval. STVV loert op de counter.
  11. tweede helft, minuut 81. De buit is zeker nog niet binnen voor STVV. Stef Wijnants in Sporza op Radio 1.
  12. tweede helft, minuut 80. Geen 1-2 voor Henen. Het Stade du Pays juicht voor de 1-2 van Henen, maar er blijkt sprake van buitenspel. Het blijft dus gewoon 0-2.
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, Ali Gholizadeh erin, Stergos Marinos eruit
  14. tweede helft, minuut 78. De pas ingevallen Henen gaat vol op de enkel van Janssens staan. Geldhof trekt geel, Henen mag blij zijn dat de VAR niet corrigeert naar rood.
  15. Gele kaart voor David Henen van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 77
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Massimo Bruno eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Charleroi lijkt toch wat aangeslagen door de 0-2. Van de Sturm und Drang van het begin van de tweede helft is niet veel meer te merken.
  18. tweede helft, minuut 70. Belhocine houdt het niet meer en gaat de discussie aan met Geldhof. Die trakteert de coach van Charleroi op een gele kaart.