Teixeira boort Waasland-Beveren in 95e minuut eerste zege door de neus

1. 59' - Verv. Hamza Massoudi door Yuma Suzuki
    2. 83' - Geel - Ibrahima Sankhon
    3. 85' - Geel - Jorge Teixeira
    Jupiler Pro League - speeldag 7 - 14/09/19 - 20:00

Waasland-Beveren heeft nog steeds geen eerste driepunter kunnen veroveren dit seizoen. Op het veld van STVV was de rode lantaarn op weg naar een verdiende zege na een goal van Tuur Dierckx, maar in minuut 95 maakte Teixeira er met een knal nog 1-1 van.

STVV - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Er stonden nog maar een handvol seconden van de 4 minuten extra tijd op de klok wanneer Teixeira tot twee keer toe naar doel kon trappen. Zijn tweede poging was een voltreffer. Een mokerslag voor Waasland-Beveren.
    • Man van de match: STVV-verdediger Jorge Teixeira speelde hoog en versierde meer dan één kans deze avond. Met een heerlijke knal buitenkantje rechts redde hij een Truiens punt.
    • Opvallend: Arnauld Mercier debuteerde ei zo na met een zege als coach van Waasland-Beveren, maar het mocht niet zijn voor de Waaslanders, die ontgoocheld afdropen.

Bekijk de doelpunten uit STVV - Waasland-Beveren (1-1)

Bezoekers zijn beste ploeg voor de rust

Met een uitmatch bij STVV begon Arnauld Mercier aan zijn carrière als hoofdcoach van Waasland-Beveren. De Waaslanders wilden graag van hun rode lantaarn af, hun tegenstanders hoopten dan weer een vervolg te breien aan de 4 op 6 die hen onderin het klassement wat ademruimte bood.

De eerste helft was vervelend om naar te kijken. STVV liet het initiatief aan Waasland-Beveren, maar echt scherp sprong het team van Mercier niet om met het balbezit. De bezoekers versierden dan wel tien doelpogingen, slechts één daarvan ging tussen het kader. Een schicht van Jubitana moest door Schmidt over de dwarsligger geduwd worden. De Kanaries ondernamen van hun kant geen enkele doelpoging in de eerste helft.

Van de hemel naar de hel in het absolute slot

Na de rust kwam STVV een pak beter voor de dag. Botaka viel in en schotelde Boli bijna het openingsdoelpunt voor, maar de spits kon net niet bij de bal. Waasland-Beveren werd een kwartier lang tegen de eigen doelmond geduwd, maar hield stand.

Meer zelfs, toen Jubitana bij een scherpe bezoekende counter een voorzet met het hoofd verlengde naar de tweede paal, opende Tuur Dierckx de score met een overhoekse trap. Een 0-1-voorsprong die op basis van het aantal kansen verdiend te noemen was, maar gezien de Truiense druk toch vooral opluchtend werkte.

Een eerste felbegeerde Wase driepunter leek in de maak, maar in de allerlaatste seconden van de extra tijd volgde er een mokerslag voor de bezoekers. Teixeira strafte de gemiste kansen van Dierckx op Beverse counters nog af met een schicht in de winkelhaak. Geen eerste zege voor Waasland-Beveren. Met slechts één punt en een vat vol frustraties neemt het de bus terug naar Oost-Vlaanderen.

Mercier: "Een beetje spijt, maar vooral ook tevreden met wat ik heb gezien"

Arnauld Mercier stond met opgeheven hoofd de pers te woord na de wedstrijd. “Het resultaat is positief. Na de pandoering tegen Charleroi op de vorige speeldag, hadden we vooraf misschien wel voor deze uitslag getekend. Achteraf bekeken is er natuurlijk wel wat spijt. We speelden een aantal kansen niet goed uit, waardoor we de kloof niet konden uitdiepen en op het einde nog de gelijkmaker slikken."

“Het had inderdaad een droomdebuut kunnen zijn voor mij, maar ik ken het spelletje al lang genoeg. Zolang de scheidsrechter niet op z’n fluitje blaast, is de wedstrijd nog bezig en is er nog vanalles mogelijk. Al bij al blijf ik erg optimistisch. Ik ben tevreden met wat ik vanavond heb gezien”, klinkt het nog bij de coach van Waasland-Beveren.

Brys: "De jongens moeten tijd krijgen"

“De gelijkmaker is een doekje voor het bloeden. Wij hebben getracht om te voetballen, maar maakten vooral in de eerste helft de foute keuzes. Waasland-Beveren speelde terecht op de omschakeling en maakte daaruit een doelpunt. Wat volgde was gestresseerd voetbal, maar we bleven wel vechten. Het doelpunt werkte dan inderdaad wel verlossend. We verwachten enorm veel van deze jongens, maar ze moeten tijd krijgen. Dat is andermaal gebleken”, analyseert Marc Brys de wedstrijd van zijn STVV.

90+6'

Afgelopen!

De spelers van Waasland-Beveren liggen languit op de grasmat. Ze leken op weg naar een eerste driepunter, maar 5 seconden voor tijd jaste Teixeira de gelijkmaker voor STVV nog in de winkelhaak: 1-1!
    90+4'

Niet te geloven: alsnog 1-1!

Niet te geloven! Met nog 5 seconden van de 4 minuten extra tijd te gaan, knalt Teixeira de 1-1 onhoudbaar in de winkelhaak. Waasland-Beveren was dicht bij een eerste zege, maar krijgt alsnog de gelijkmaker te slikken!
    90+4'

Ongelooflijk! Teixeira met een schot in de winkelhaak: 1-1

90+3'
    Boli kan met zijn hoofd niet aan een voorzet van Botaka. De actie loopt door. De Bruyn zet opnieuw voor en Suzuki kopt over. Bij STVV zien ze handspel van Caufriez, maar de roskop van Waasland-Beveren krijgt de bal tegen het achterhoofd. Put geeft echter ook geen hoekschop aan STVV.
    90+1'
    Durmishaj sluit de boeken bijna definitief in de tweede van vier minuten extra tijd. Zijn schot wijkt nog af en gaat erg nipt naast.
    90+1'

89'
    De laatste minuut van de reguliere speeltijd is ingegaan. STVV krijgt nog een hoekschop, maar Vukotic is heer en meester achterin bij Waasland-Beveren.
    87'
    Schmidt moet een loeier van Koita met een soort van volleybalreceptie uit zijn doel halen. Dierckx is gevolgd, maar trapt een gat in de lucht.
    87'
    Het Truiense slotoffensief wordt ingezet. Bij Waasland-Beveren leggen ze er hun kop voor.
    83'

De voorsprong voor Waasland-Beveren is gewettigd.

Stef Wijnants op Radio 1
    82'
    Koita, pas ingevallen, probeert het met een overhoeks afstandsschot, maar mikt een meter of twee te wijd.
    78'
    Boli probeert het meteen daarna dan maar zelf, maar staat uit evenwicht wanneer hij naar doel trapt. De bal gaat naast.
    78'
    Boli kapt zijn mannetje uit en verrast daar meer dan één tegenstander mee. Asamoah kan de dieptepass van Boli niet omzetten in een doelpunt.
    75'
    Asamoah krijgt de bal tegen de hand in de eigen zestien. Put luistert even naar zijn collega's in het busje, maar gaat terecht niet in op het appel van Waasland-Beveren.
    74'
    Nog een kleine twintig minuten op de klok. Boli komt naar binnen, maar tikt de bal te ver voor zich uit. De bezoekers ruimen op.