• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard stelt na de rust orde op zaken aan de kust en is steviger leider

  einde
  14
  1. 40' - Geel - Collins Fai
  2. 35' - Geel - Anthony Limbombe
  3. 31' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 1)
  4. 21' - Doelpunt - Maxime Lestienne (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Renaud Emond door Felipe Avenatti
  2. 81' - Verv. Fernando Canesin Matos door Indy Boonen
  3. 80' - Doelpunt - Gojko Cimirot (1 - 4)
  4. 79' - Verv. Maxime Lestienne door Mehdi Carcela-González
  5. 72' - Verv. Anthony Limbombe door Aleksandar Boljevic
  6. 71' - Verv. Idrissa Sylla door Sindrit Guri
  7. 68' - Verv. Yaya Sané door Ronald Vargas
  8. 67' - Doelpunt - Maxime Lestienne (1 - 3)
  9. 54' - Doelpunt - Samuel Bastien (1 - 2)
  21'Maxime Lestienne0 - 1
  31'Fashion Sakala1 - 1
  54'Samuel Bastien1 - 2
  67'Maxime Lestienne1 - 3
  80'Gojko Cimirot1 - 4

  Standard heeft zijn opdracht volbracht aan de kust. Na een wisselvallige eerste helft, stelde de leider na de rust orde op zaken. Dankzij de 1-4-zege is het ook na dit weekend zeker van de eerste plaats.

  Oostende - Standard kort samengevat

  • Sleutelmoment: Standard maakt in de tweede helft niet meer de fout van op z'n lauweren te gaan rusten. Het laat een gehavend Oostende niet meer in de wedstrijd komen en maakt het zonder zwaar door te duwen af.
  • Man van de Match: Maxime Lestienne is in de eerste weken van deze competitie de belangrijkste figuur bij Standard. De Rouches hadden zijn kwiekheid en doelpunten zeker kunnen gebruiken op het veld van Anderlecht.
  • Opvallend: Na de schabouwelijke vertoning op Stayen en de nederlaag in de klassieker bij Anderlecht was er - zeker na de pauze - eindelijk een overtuigende prestatie van Standard op verplaatsing. Een keerpunt?

  Bekijk de goals uit KV Oostende - Standard (1-4)

  Standard wiegt zichzelf in slaap

  Standard kon aan de match beginnen met Carcela op de bank, maar zo'n luxe had Oostende zeker niet. Na Palaversa en Hjulsager was met D'Haese nog een sleutelpion in de lappenmand verzeild geraakt. Ndenbe en Sané stonden net als Neto voor het eerst in de basis.

   

  Een fel gehandicapt KVO ging dus uit van de organisatie en hield het ook een tijdje goed dicht. Gaandeweg trok Standard het laken wel naar zich toe en moest Dutoit steeds vaker in actie komen. De doelman sloeg een schicht van Bastien nog in hoekschop, maar moest zich even later toch gewonnen geven toen Lestienne zich kwieker toonde dan de hele Oostendse achterlijn.

   

  De bezoekers zaten zo comfortabel in hun zetel dat ze indommelden. Een kapitale fout, want plots was daar de zwiepende voorzet van Bataille en de buffelstoot van Sakala: 1-1 en Standard in de problemen. De ergernis werd geïllustreerd door brutale fouten van Limbombe en Fai.

  VIDEO: Dutoit pakt uit met een knappe reflex

  Oostende kan na de rust niet meer volgen

  De rust bracht raad voor Standard. Preud'homme wees zijn mannen op hun taken en dat miste zijn effect niet. Bastien herstelde de Luikse voorsprong met een precieze plaatsbal en ditmaal had KVO geen antwoord in huis. Standard liet ook niet toe dat de Kustjongens zich nog een keer in de wedstrijd knokten.

   

  Halfweg de tweede helft bezegelde Lestienne het lot van Oostende. Hij kapte de iets te gretige Sané uit en vond met een mooie krul de verste hoek. Mpoku probeerde het even later met een verrassende verre lob, maar Dutoit trippelde snel terug en sloeg de bal nog over de lat. Het was slechts uitstel, want op de hoekschop die volgde botste een schot van Cimirot pardoes binnen.

   

  Oostende snakte naar het eindsignaal en Standard flirtte nog een paar keer met de 1-5. Vooral invaller Boljevic joeg verwoed op een doelpunt, maar werd niet beloond. Het was echter allemaal niet meer van tel, want de drie punten (en de leidersplaats tot minstens volgende week) waren al lang binnen voor de Luikenaars.

  Preud'homme: "Ik zal roteren, maar ik kan niet alle spelers veranderen"

  Michel Preud'homme (Standard): "We waren goed begonnen aan de partij, maar na de 1-1 hadden we een dipje. Aan de rust hebben we alles weer op een rijtje gezet. Dan zijn we met goeie combinaties door het blok van KVO geraakt voor de 1-2, dat is positief. Daarna was het vertrouwen terug."

   

  "Nu komen er veel matchen aan. We hebben geprobeerd om klaar te zijn door een zware voorbereiding. Ik zal roteren, maar ik kan niet alle spelers veranderen. We proberen de kern te beheren."

   

  Kare Ingebrigtsen (KV Oostende): "We speelden goed in de eerste helft. Ik was blij met de 1-1 aan de rust, maar na de snelle tegengoal in de 2e helft was Standard beter. Bij 1-3 hebben mijn spelers dan het hoofd laten hangen. Ze zagen er ook moe uit. Dat is niet goed genoeg. Standard heeft deze zege verdiend. Ik ben wel teleurgesteld want 1-4 is volgens mij te zwaar. Het zou leuk zijn als er wat spelers fit raken tegen volgend weekend."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde! Standard gooide in de eerste helft een voorsprong weg, maar was na de rust een klasse te sterk voor Oostende. Dankzij een 1-4 overwinning blijven de Luikenaars na deze speeldag aan de leiding.
  2. tweede helft, minuut 90. Er komen drie minuten toegevoegde tijd. Veel zal het allemaal niet uitmaken.
  3. tweede helft, minuut 87. Een afstandsknal van Laifis vliegt tegen de hakken van Milovic. Dutoit schreeuwt naar zijn makkers, want hij wil geen vijfde treffer slikken.
  4. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Standard, Felipe Avenatti erin, Renaud Emond eruit
  5. tweede helft, minuut 85. Standard zit in een zetel. Preud'homme gunt de herstelde Avenatti nog een comfortabele invalbeurt.
  6. tweede helft, minuut 82. Boljevic zet het net nog eens bol na een persoonlijke actie, maar de VAR moet eerst zijn zegje doen. Dit lijkt op buitenspel van de Montenegrijn.
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Fernando Canesin Matos eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Gojko Cimirot van Standard. 1, 4.
  9. tweede helft, minuut 80. Toch 1-4! Wie nog droomt van een Oostendse terugkeer, mag nu wakker worden. Dutoit redt de inzet van Bokadi nog, maar de rebound van Cimirot verdwijnt botsend in het net.