Eupen blijft in hetzelfde bedje ziek na gelijkspel tegen Essevee

2. 45+4' - Doelpunt - Cyle Larin (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 14/09/19 - 20:00
Cyle Larin
0 - 1
Cyle Larin
45+4'

Eupen wacht na 7 speeldagen nog altijd op een eerste competitieoverwinning. Ondanks een rode kaart voor Zulte Waregem voor de rust kwam Eupen niet verder dan een gelijkspel. Het vermijdt wel de laatste plaats omdat ook Waasland-Beveren in de slotfase nog een gelijkmaker slikte. Zulte Waregem blijft in de middenmoot van de stand. "We moeten geduldig blijven, de overwinningen zullen wel volgen", zegt Eupen-trainer Beñat San José.

Eupen - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Milicevic staat nog maar enkele minuten op het veld wanneer hij een vrije trap op het hoofd van Bautista schildert. Die rondt het knap af en brengt Eupen langszij.
  • Man van de match: Jon Bautista stak er samen met Danijel Milicevic bovenuit bij Eupen. De Spanjaard lag aan de basis van de rode kaart voor Pletinckx en wist een nieuwe nederlaag voor Eupen te vermijden.
  • Opvallend: Het is bijna dag op dag 9 jaar geleden dat Eupen nog eens een punt kon pakken tegen Zulte Waregem . De voorbije 9 duels leverden telkens winst op voor Zulte Waregem.

Bekijk de goals uit Eupen - Zulte Waregem (1-1)

Venijn in de staart

Wie pas 5 minuten voor de rust het Kehrwegstadion binnenwandelde, had niks gemist. Eupen en Zulte Waregem maakten er een slaapverwekkende vertoning van. Veel slordigheden en weinig tot geen kansen.

Maar het venijn zat dus in de staart, met een hoofdrol voor de VAR. Pletinckx haalde de doorgebroken Bautista net buiten de zestien onderuit. Verdict van scheidsrechter Boucaut: geel voor Pletinckx en penalty voor Eupen. De VAR dacht er anders over: de penalty werd een vrije trap en Pletinckx kreeg meteen rood.

Maar net met een man minder kreeg Zulte Waregem plots de wind in de zeilen in de extra tijd. Larin won op een hoekschop het duel van Amat en liet doelman De Wolf kansloos achter met een rake kopbal.

Milicevic geeft Eupen nieuw elan

Francky Dury pakte ondanks de voorsprong uit met een opvallende ingreep bij de start van de tweede helft. Met Humphreys, Sissako en Bruno gooide hij 3 frisse krachten in de strijd. Toch was het Eupen dat met een man meer het heft in handen nam.

Niet dat Bossut overstelpt werd, maar iets voorbij het uur moest de doelman zich plots wel gewonnen geven. De pas ingevallen Milicevic schilderde een vrije trap op het hoofd van Bautista en die bracht Eupen met een rake kopbal weer langszij. Eupen bleef nadien op zoek gaan naar de winning goal.

Toyokawa kreeg nog een uitstekende kans aangeboden, maar wrong ze knullig de nek om. Milicevic bleef de drijvende kracht bij de thuisploeg, al bleven concrete doelkansen uit. Zulte Waregem kwam niet meer in de problemen.

San José: "Wij verdienden de overwinning"

• Francky Dury (trainer Zulte Waregem): "We hebben goed verdedigd in de tweede helft en geen kansen weggegeven. Alleen scoort Eupen op een vrije trap. Daar was ik ontgoocheld over, want iedereen wist wat hij moest doen. Het was een moeilijke match met heel veel duels, heel veel stilliggende momenten. Er was ook te weinig doelgevaar, omdat er niet snel genoeg gespeeld werd. Op basis van de wedstrijd hebben we misschien wel het maximum gepakt. Al is het jammer van die tegengoal."
  • Beñat San José (trainer Eupen): "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, ik ben trots op mijn spelers. Het is niet makkelijk om in deze moeilijke situatie te spelen. We moeten ook de supporters bedanken voor hun steun. Ik ben natuurlijk niet helemaal tevreden, omdat we niet gewonnen hebben. We verdienden de overwinning. Zulte Waregem is een heel sterk team, maar vandaag waren wij beter. We moeten geduldig blijven en hard werken. De overwinningen zullen wel volgen."

90+2'

Eupen en Zulte Waregem delen de punten na een bijzonder matige wedstrijd. De thuisploeg kon met een man meer een 0-1-achterstand ongedaan maken. Bautista zorgde voor de 1-1-eindstand.
90+1'

88'
De wedstrijd sleept zich naar het einde. Eupen wil wel, maar kan niet. Bij Zulte Waregem denken ze vooral aan overleven.
88'
Ook Milicevic loopt nog tegen een gele kaart aan. De klok tikt intussen ongenadig voort. Zulte Waregem lijkt op weg om een punt uit de brand te slepen.
83'
De thuisploeg zet alles op alles om de drie punten in Eupen te houden. Nu is het Koch die zijn kans mag wagen op een voorzet van Milicevic, maar scoren zit er niet in.
78'
Bij Eupen gooien ze ook Ciampichetti nog in de strijd. Voor Blondelle zit de wedstrijd erop. Milicevic dropt intussen nog maar eens een vrije trap in de zestien. Amat kopt naast.
70'

Toyokawa laat het liggen

Eupen voert de druk nu toch op. De bal wordt over de verdediging tot bij Toyokawa gedropt. Die heeft alle tijd en ruimte, maar besluit wild naast.
68'
Milicevic mag nog maar eens achter een vrije trap gaan staan. En ook dit keer is het niet ongevaarlijk. Zijn schot wijkt af en verdwijnt in hoekschop. Die levert dan weer niks op.
63'

Bautista hangt de bordjes weer gelijk

Eupen komt weer op gelijke hoogte. De pas ingevallen Milicevic schildert een vrije trap op het hoofd van Bautista en die geeft Bossut het nakijken.
57'
57'

Amat ontsnapt

Amat gaat wel erg wild door op Sissako. Dury reageert ontstemd, Boucaut houdt het bij een gele kaart. Maar dit was toch donkergeel.
56'

Verre knal Bautista

Eupen slaagt er voorlopig niet in om zijn numerieke overwicht uit te buiten. Bautista probeert het met een afstandsschot, maar hij krult de bal naast de verste paal.
50'
Eupen zorgt voor de eerste dreiging na de rust. Een vreemde hoekschop van Peñaranda wordt door Koch doorgekopt. Amat en Marreh krijgen zo plots van dichtbij een dot van een kans, maar ze trappen naast de bal.
46'

2e helft

Opvallende ingreep van Francky Dury bij de start van de 2e helft. Hij brengt met Humphreys, Sissako en Bruno drie frisse krachten op het veld.